Nutka+ Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 Mały spam mi tu zrobiłyście ;) Za hodowlami porozglądam się jeszcze i zobaczę czy nie wezmę psiaka ze schroniska :D Quote
Cybulka Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='suche']PS Dodam tylko, że moja suka (mimo że żałowałam 100 zł na wystawę ;) ) ma to badanie zrobione, podobnie jak pies którym była kryta ;)[/QUOTE] A po co kryłaś swoją suczkę? Quote
Itske Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='suche']a PS Dodam tylko, że moja suka (mimo że żałowałam 100 zł na wystawę ;) ) ma to badanie zrobione, podobnie jak pies którym była kryta ;)[/QUOTE] a jaki rodowód będą miały szczeniaki? Quote
Sybel Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Swoją drogą tylko jeden miot ma innego ojca, wszystkie pozostałe są od Zasko, matkami są dwie, czy trzy suki na krzyż - dla laika wrażenie jedno: nie interesuje ich nowy materiał genetyczny, ani jakieś ulepszanie rasy, a jedynie krycie, zeby kryć. Quote
Itske Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Sybel']Swoją drogą tylko jeden miot ma innego ojca, wszystkie pozostałe są od Zasko, matkami są dwie, czy trzy suki na krzyż - dla laika wrażenie jedno: nie interesuje ich nowy materiał genetyczny, ani jakieś ulepszanie rasy, a jedynie krycie, zeby kryć.[/QUOTE] o nie, nie krycie, aby kryć, ale krycie aby zarobić, rep za darmo, suki własne, mnożymy ciągle to samo i kaska płynie, a nie widać,a by to jakiś był wybitny rep i wybitne suki, aby warto powtarzać krycie, to nie hodowla, tylko interes ekonomiczny. Quote
Sybel Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Itske, właśnie to rozumiem pod stwierdzeniem "kryć aby kryć" :) Quote
Itske Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Sybel']Itske, właśnie to rozumiem pod stwierdzeniem "kryć aby kryć" :)[/QUOTE] tak myślałam, ale sobie dojaśniłam :), bo niektórzy kryją jeszcze w stylu (autentyczny fragment rozmowy z moja kol od beardetów - dzwoni obca pani - "proszę pani mam ładnego pieska a pani mas suczki, to może zrobimy dzieci, niech piesek ma radość" :angryy: No i dalej Suche nie odpwiedziła jaki rodowód będą miały szczeniaki, kryte suką i repem bez wystaw (czyli bez uprawnień ZKwP i chyba nawet PKR wymaga (?) chyba, że ma bordery ISDS - ale to organizacja borderowa i jak najbardziej ok, bo tam same linie użytkowe Quote
Fju Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Itske'] No i dalej Suche nie odpwiedziła jaki rodowód będą miały szczeniaki, kryte suką i repem bez wystaw (czyli bez uprawnień ZKwP i chyba nawet PKR wymaga (?) chyba, że ma bordery ISDS - ale to organizacja borderowa i jak najbardziej ok, bo tam same linie użytkowe[/QUOTE] Suche została źle zrozumiana. Link do jej hodowli [url]http://ashkavalkar.weebly.com/[/url] Quote
Cybulka Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 To rasowe psy, czy tylko uprawiające agility? Nie znam tej rasy, ale nic nie widzę o hodowli. Taka "no name" jak dla mnie. Quote
Fju Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 W mistrzostwach świata mogą brać udział tylko psy z rodowodem. O psie też jest informacja o FCI. Quote
Itske Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='Fju']W mistrzostwach świata mogą brać udział tylko psy z rodowodem. O psie też jest informacja o FCI.[/QUOTE] a gdzie, bo rodowodu się doszukać nie umiem, Quote
Fju Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [url]http://ashkavalkar.weebly.com/szczeniaczkipuppies.html[/url] Pod psem: "ASCA & FCI registration" Niżej rod szczeniaków. Quote
Recommended Posts