krzysztof090 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Witam Mam takie pytanie: mój 7 miesięczny owczarek niemiecki nie szczeka na inne psy. Ostatnio będąc na spacerze ugryzł go malutki jamnik i wyrwał mu trochĘ sierści a mój pies zamiast zaszczekać czy obronic sie zaczął uciekać i skowyczeć. I tak zamiasy zaszczekać na psy które go atakują on ucieka. Na podwórko też wpuszcza każdego. Czy to jest normalne?? Może jest jeszcze młody a instynkt obronny niedługo sie wykształci? POZDRAWIAM I DZIĘKUJE Quote
Beatrx Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 to jeszcze szczeniaczek, z czasem jak dojrzeje to się zmieni. z tym, że pilnuj, aby żaden pies go nie gryzł, bo w przyszłości będziesz miał problem z rzucającym się na inne psy zwierzątkiem. Quote
xxxx52 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='krzysztof090']Witam Mam takie pytanie: mój 7 miesięczny owczarek niemiecki nie szczeka na inne psy. Ostatnio będąc na spacerze ugryzł go malutki jamnik i wyrwał mu trochĘ sierści a mój pies zamiast zaszczekać czy obronic sie zaczął uciekać i skowyczeć. I tak zamiasy zaszczekać na psy które go atakują on ucieka. Na podwórko też wpuszcza każdego. Czy to jest normalne?? Może jest jeszcze młody a instynkt obronny niedługo sie wykształci? POZDRAWIAM I DZIĘKUJE[/QUOTE] Ojej takie psa chce ,taki pies to moje marzenie Quote
CubaLibre Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Też mi się wydaje, że po prostu jeszcze jest młody. Nabierze jeszcze charakteru ;)) Quote
kropi124 Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Takie zachowanie ma mój Weimar. Cipa nad ciapami. Nie zaczepia innych psów, nie szczeka, normalnie nic. Quote
Itske Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 [quote name='krzysztof090']Witam Mam takie pytanie: mój 7 miesięczny owczarek niemiecki nie szczeka na inne psy. Ostatnio będąc na spacerze ugryzł go malutki jamnik i wyrwał mu trochĘ sierści a mój pies zamiast zaszczekać czy obronic sie zaczął uciekać i skowyczeć. I tak zamiasy zaszczekać na psy które go atakują on ucieka. Na podwórko też wpuszcza każdego. Czy to jest normalne?? Może jest jeszcze młody a instynkt obronny niedługo sie wykształci? POZDRAWIAM I DZIĘKUJE[/QUOTE] Jeśli dal mu wciry dorosły pies, to zachowanie raczej normalne, dorosły szczyla ustawił i tyle, żeby tylko szczylkowi uraz nie został, bo jak podrośnie, to z jamnika pójdą wióry. Nie pozwalaj, aby inne psy atakowały Twojego, masz jeszcze szczeniaka i może mieć potem a. lęki b. agresję lękową itd. W pobliżu Ciebie pies powinien czuć się bezpiecznie. ja bym raczej socjalizowała psa i cieszyła się, że nie rzuca się na inne,co będzie jak podrośnie i będzie miał swoje 40 kg i zacznie być agresywny wobec psów, to co zrobisz? ONki późno dojrzewają. Quote
Recommended Posts