malti Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 przelew poszedł, a na ile wystarcza Markowi jedna butelka ?? Quote
Murka Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 To są kapsułki. W opakowaniu jest 60 kapsułek, Marek dostaje 1 dziennie, czyli jedno opakowanie starcza na 60 dni. Quote
malti Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 to w październiku zrobię następny przelew na tran :) Quote
bela51 Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 Murko, napisz jak Mareczek sie miewa ? Dalej bez apetytu ? Gdybys miała jakies nowe zdjecie, to bardzo prosze zamiesc je. Chce posłac nowe wiadomosci do Mari z Oslo. Quote
Murka Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 Apetyt w miarę ok. Tylko mniej ruchawy się zrobił Mareczek, leży głównie w budzie lub w przedsionku. Wychodzi głównie tylko po to, żeby się napić i zjeść. Postaram się fotki zrobić jutro. Quote
Murka Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Mareczek... Marek ma coraz większe problemy z chodzeniem, tzn. głównie w wstaniem, bo jak już stanie na czterech łapach to się przemieszcza, tylko ten tył mu bardzo ciąży. Myślę, że warto by mu było spróbować podawać witaminę B - tak jak radził wet. Póki co kupiłam Essentiale Forte ( 32,70 zł) oraz tran (7,50 zł - nie mam pojęcia czemu teraz staniał...): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/9b1079be32b5a35c Quote
bela51 Posted August 20, 2016 Posted August 20, 2016 Bardzo dziękuje za zdjecia i filmik. Biedny Mareczek, bardzo sie postarzał :( Oczywiscie podawaj mu witamine B, jesli moze tylko pomoc. Jakos damy rade finansowo. Czy ten lek na anemie zmieniłby cos znacząco w jego stanie zdrowia ? Quote
agat21 Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 No biedny bardzo. Starość dla wszystkich okropna.. :( Quote
Murka Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Kupiłam dziś zastrzyki dla Marka (jutro wrzucę fakturę), jutro podam pierwszą dawkę. Dawek mam na 10 dni, zobaczymy jaki będzie ich skutek. Quote
Murka Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Oto faktura za ampułki (Nivalin i Milgamma - koszt 114 zł): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/712128e9ae723cb6 Kupiłam także Karsivan (76 zł): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3135532fddbfe77e Kupiłam też ok tydzień temu karmę dla Marka; karma już doszła dawno, ale nie mogę się doprosić o fakturę, jutro będę dzwonić w tej sprawie. Zamawiałam dwa worki (jeszcze jednego psiaka mamy teraz na Renalu) i za jeden mi dali fakturę, a za drugą nie... grrr. Quote
bela51 Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 Oby te zastrzyki pomogły biedakowi , bo zal patrzec jak usiłuje wstawac :( Koszty utrzymania Marka bardzo rosna. Czy ktos mogłby go wspomoc bazarkiem ? O pomoc moge tez poprosic Skarpete Owczarkowa, ale to bedzie ostatecznosc, na razie chyba jakos poradzimy? Quote
Murka Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 I kolejny zakup dla Marka: Essentiale Forte, koszt 29 zł: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3f52accd83a7dad7 Też mam nadzieję, że zastrzyki podziałają (Marek je dzielnie przyjmuje)... Quote
Murka Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 Mareczek trzyma się jakoś, ale rzadko wychodzi z budy i na krótko. Wydaje mi się, że po zastrzykach jest trochę sprawniejszy... wet mówił, że na widoczne efekty trzeba poczekać jakiś czas po wydaniu całej serii zastrzyków (pierwsze pięć dawek podałam wg zaleceń weta codziennie, a drugie 5 dawek podaję co drugi dzień). Co mnie martwi, że od paru dni zrobił się drażliwy, dużo warczy, mruczy i kłapać próbuje. Wcześniej też trochę mruczał, ale na tym się kończyło i nie miałam problemu, żeby go np wyczesać. A teraz Marek szybko się denerwuje, ciężko go nakłonić do wyjścia z budy lub chce szybko do niej wracać... Może go coś boli? Apetyt na szczęście ma. Może mu zrobić krew i sprawdzić jak tam te jego parametry... Po trzech mailach (bez odpowiedzi) i dwóch telefonach w końcu doprosiłam się o fakturę za karmę Marka (koszt 209 zł): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/4120772f272cb3c4 Musiałam też dokupić Nivalin, rachunek z apteki będę mieć po weekendzie. Rozliczenie za sierpień: Stan konta na 31 lipiec wynosił -344 zł Wpłaty: +344 zł bela51 +12 zł Martyna K. +200 zł bela51 +50 zł Anna K. +25 zł Martyna K. +300 zł jess Razem: +587 zł Koszty: -372 zł hotelowanie -31,10 zł Essentiale Forte -76 zł Karsivan -31,10 zł Essentale Forte +76 zł Karsivan -11 z Ascofar (żelazo) -32,70 zł Essentiale Forte -7,50 zł tran -76 zł Karsivan -114 zł Nivalin + Milgamma N -29,90 zł Essentiale Forte -209 zł karma RC Renal 14 kg Razem: -1066,30 zł +587 zł - 1066,30 zł = -479,30 zł Stan konta na 31 sierpień wynosi -479,30 zł Quote
Murka Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Karma się kończy i zastanawiam się czy kupować czy najpierw zabrać Marka na oględziny do weta. Odnoszę wrażenie, że Marek cierpi... Prawie nie wychodzi z budy i dziś już nie dał się nawet do tego namówić, tak się zapierał (bo codziennie jak widzę, że nie wychodzi to go wyprowadzam i sprawdzam czy chodzi itd., sprzątam wnętrze budy). Leki zjada w pasztecie, ale karmy i wody ubywa niewiele. Burczy nawet kiedy go głaskam... Dzisiaj się też trząsł:( jakby jakieś dreszcze miał. Wydaje mi się, że on po prostu bardzo źle się czuje. I do tego dochodzi to, że niemal całkowicie załatwia się w budzie (koopki). Codziennie sprzątam wybieg i już prawie nie znajduję jego koopek poza budą (raz dziennie/raz na dwa dni jedna koopka). Quote
bela51 Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 O, Boze, to naprawde złe wiadomosci. Koniecznie niech go obejrzy weterynarz. Quote
agat21 Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 O rany, to okropne wieści :( Nie chcę mówić, jakie przykre myśli chodzą po głowie :( Puszczam grosik dla Mareczka na konto Murki Quote
Murka Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 Weta dziś nie było po południu, ale pobraliśmy krew do badania; jak wyniki nic nie pokażą to przyjedziemy na inne badania, np. USG. Bardzo biedny jest Mareczek, ledwo chodzi, zatacza się. TZ go wnosił i wynosił z lecznicy. W samochodzie i w lecznicy ani razu nie podniósł się. Jak wróciliśmy z lecznicy to podjadł trochę karmy z miski i od razu schował się do budy. Quote
bela51 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Strasznie sie boje, ze Marek moze juz nie wyjść z tej choroby :( To staruszek :( Nalegałabym na zrobienie USG, czas moze miec decydujące znaczenie, a ten jego stan juz od kilku dni jest niepokojący :( Quote
bela51 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Czy Marek ciągle bierze zastrzyki ? Zastanawiam sie, czy nie jest to jakis efekt uboczny ? Murko, zadzwon chociaz do lecznicy i dowiedz sie, czy to mozliwe ? Quote
Recommended Posts