bela51 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Smutne to, co piszesz o Marku, Murko. Ale czy starosc jest wesoła ? Szkoda tylko, ze nie do czeka sie juz na pewno swojego domu, przynajmniej ja w to nie wierze. Poki co, robie przelew za Karsivan. Dobrze, ze stac nas na leki, bo gdyby nie to, pewnie Marka dawno by nie było. Quote
agat21 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Kochany Marunio, dobrze, że ma taki hotel na ostatnie lata życia. Na dniach prześlę kasę z bazarku, który pomogła wystawić kochana Bela :) Quote
Murka Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Marka dzisiaj przekwaterowałam do boksu wewnętrznego. Zastanawiałam się co wybierze: budkę czy legowisko. No i zaglądam po chwili jak się odnalazł w nowym otoczeniu, a on smacznie śpi na kocykach w legowisku :) Ma teraz jeszcze towarzystwo suni, więc będzie mu raźniej. W ubiegłym tygodniu zakupiłam dla dziadeczka kolejny Karsivan (77 zł): http://images68.fotosik.pl/373/ea8d548728de23ddgen.jpg Quote
Martika&Aischa Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Marka dzisiaj przekwaterowałam do boksu wewnętrznego. Zastanawiałam się co wybierze: budkę czy legowisko. No i zaglądam po chwili jak się odnalazł w nowym otoczeniu, a on smacznie śpi na kocykach w legowisku :) Ma teraz jeszcze towarzystwo suni, więc będzie mu raźniej. W ubiegłym tygodniu zakupiłam dla dziadeczka kolejny Karsivan (77 zł):http://images68.fotosik.pl/373/ea8d548728de23ddgen.jpg kochany Mareczek :calus: Quote
bela51 Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Pragne Was poinformowac, ze w przyszłorocznym kalendarzu Skarpety Owczarkowej znalazło sie zdjecie naszego Mareczka ( w grudniu 2015). Zdjecie znajduje sie w dziale owczarkow do adopcji. Ponizej link , tak wyglada kalendarz, ktory wlasnie idzie do druku :klacz: http://dziewiecsilstudio.pl/owczarki/Owczarkowa%20Skarpeta%20kalendarz.pdf Quote
ala123 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 A mnie nie otwiera się link i nie widzę kalendarza. Dziękuję Belu za zaproszenie na bazarek,ale też nie mogę tam trafić, bo po kliknięciu na link otwiera mi się jakaś inna strona . Quote
bela51 Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 A mnie nie otwiera się link i nie widzę kalendarza. Dziękuję Belu za zaproszenie na bazarek,ale też nie mogę tam trafić, bo po kliknięciu na link otwiera mi się jakaś inna strona . Linki do kalendarza rzeczywiscie przestał działac, nie potrafie powiedziec z jakiego powodu :( Ale ten do Kiermaszu Owczarkowego powinien byc dobry. http://www.dogomania.com/forum/topic/144080-swiateczny-kiermasz-owczarkowy-dla-skarpetowych-pociech-do-612-godz2000/. Zapraszamy, mamy sliczne owczarkowe kartki ! Quote
bela51 Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Podaje Wam link do wydarzenia na fb, na ktorym mozna kupic ( lub obejrzec ) Owczarkowy Kalendarz. Na grudniowej stronie jest nasz Marko !!! Jest ktos potrafi wkleic tu zdjecie z fb, to byłoby super. https://www.facebook.com/events/662480847202032/?pnref=story Quote
DORA1020 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Marka dzisiaj przekwaterowałam do boksu wewnętrznego. Zastanawiałam się co wybierze: budkę czy legowisko. No i zaglądam po chwili jak się odnalazł w nowym otoczeniu, a on smacznie śpi na kocykach w legowisku :) Ma teraz jeszcze towarzystwo suni, więc będzie mu raźniej. W ubiegłym tygodniu zakupiłam dla dziadeczka kolejny Karsivan (77 zł):http://images68.fotosik.pl/373/ea8d548728de23ddgen.jpg Kochany Mareczek... :) cieplutko bedzie mu w zimie... :) Quote
Murka Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Dzisiaj byłam z Markiem w lecznicy. Powodem było zgrubienie/opuchlizna na dolnej szczęce, którą dzisiaj zauważyłam i ropiejące od niedawna jedno oko po tej samej stronie (to oko przemywałam i zakrapiałam czasami przez kilka gentamycyną - ropka znikała i za jakiś czas pojawiała się znowu). Marek od niedawna pije dużo wody, więc pomyślałam, że pewnie ma problem z jakimś zębem jak zobaczyłam zgrubienie na dolnej szczęce. Wet od razu zaproponował RTG, żeby zobaczyć co to dokładnie jest, jak daleko sięga, czy nie ma odczynu na kości. Stwierdziłam, że jak już przyjechaliśmy to zrobimy to RTG, żeby nie wozić Marka kolejny raz. Zostały zrobione trzy zdjęcia: dwa czaszki z dwóch rzutów i jedno klatki piersiowej (żeby wykluczyć przerzuty). Zdjęcia wykazały, że guz nie ma powiązania z kością, ale nie jest to ropień od zęba. Wszystkie zęby w dobrym stanie, pięknie i prosto prezentują się w szczęce. Wet podejrzewa nowotwór... zwłaszcza, że wydaje się jakby ten guz Marka nie bolał (przy oględzinach można było go dotykać ze wszystkich stron). Klatka piersiowa czysta, tylko węzły chłonne powiększone. Wet na razie podał antybiotyk, przeciwzapalne, przeciwbólowe leki i zobaczymy co się będzie działo. Jeśli guz nie ustąpi to nasz wet proponuje zrobienie biopsji w Lublinie. On sam nie jest w stanie usunąć guza w tym miejscu. Mam fotki tego guza i postaram się wrzucić jeszcze dzisiaj. Podobnie z rachunkiem za dzisiejszą wizytę. Quote
malti Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 biedny Marek :( .....zrobiłam przelew żeby choć częściowo koszty wizyty u weterynarza pokryć Quote
bela51 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 O matko ! Jakie smutne wiesci. :( Mareczek tak dobrze sie trzymał, mimo swojego podeszłego wieku. :( NIe wiem czy biopsja ma sens. Jesli guz bedzie sie powiększał to i tak trzeba bedzie go usunąc bez względu na jego charakter. A niepotrzebnie narazimy Marka na dodatkowy zabieg. ( takie zdanie ma mój wet). Quote
DORA1020 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Przeczytalam o problemach Mareczka na watku Puckatez uwazam,ze nie ma na razie co Mareczka meczycja mam pod opieka duza ON-kowata staruszke,ktora juz nie widzi,nie ma zebowi wet powiedzial,ze na starosc nie ma lekarstwa... :(jesli go to nie boli,nie cierpi to nie ma co go narazac na dodatkowy stresbiedny Mareczek,biedny... Quote
Murka Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Poniżej fotki guza: Natomiast koszty wyglądają tak: 70 zł RTG (3 zdjęcia), 126 zł leki i przy okazji wzięłam Karsivan 76 zł. Dojazd do lecznicy 10 zł. Rachunek i rozpiska:http://images70.fotosik.pl/409/9309b5ceed1dfc67gen.jpg Dla pocieszenia napiszę, że mam 300 zł od jess :) Quote
bela51 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Murko, mam przelac kwote z rachunku, czy taką jak napisałas w poscie powyzej, czyli 282 zł ? Odpisz, to zaraz zrobie przelew. Quote
Murka Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Poczekaj, jutro zrobię rozliczenie za listopad to zrobisz jeden przelew. Quote
malti Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 ja dziś przelałam dla Marka 100 zł , na koncie hoteliku pieniądze pewnie w poniedziałek będą . Quote
agat21 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Biedny Maruś... Oby to jednak nic bardzo poważnego. Murko, a mój przelew z kasą z bazarku nie dotarł? Quote
Murka Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Biedny Maruś... Oby to jednak nic bardzo poważnego. Murko, a mój przelew z kasą z bazarku nie dotarł? Dotarł :) Ujmę go w rozliczeniu. Jak mam gdzieś coś potwierdzić to piszcie/przypominajcie bo czasami mi to umyka. Quote
bela51 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Ja tez nie moge przestac myslec o Marku. Murko, czy widzisz jakąs poprawe po lekach ? Czy Marek dalej duzo pije ? No i nie napisałas jak u niego z apetytem, czy ten guz mu przeszkadza podczas jedzenia ? Quote
DORA1020 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Mialysmy pod opieka ON-ka Dzekusia,ktory duzo pil....ale to baaardzo duzoogazalo sie to powiklanie po usypianiu /trzeba bylo,zeby go zlapac/ za duzo dostal,bo byl uspypiany przez osobe,ktora nie powninna sie tym zajmowac.czy Marus mial narkoze? Quote
mdk8 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 http://www.dogomania.com/forum/topic/144208-domowa-spi%C5%BCarnia-dla-wielu-ps%C3%B3w-do-21122014/page-9 Quote
Murka Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Póki co guz wydaje się bez zmian, ale Marek czuje się lepiej po lekach, jest żywszy i nawet szczeka jak dawniej. Jeśli chodzi o jedzenie to wydawało mi się, że miał problem w zeszłym tygodniu - było tak przez parę dni, że karmy niewiele ubywało i Marek miał jakby problem z podjęciem pasztetu z lekami. Już wtedy pomyślałam, że albo się zrobił bardzo wybredny, albo ma jakieś problemy z zębami. Zmieniłam karmę na mniejsze i miękksze chrupki i teraz nie ma problemu. Pasztet z lekami też wcina. Rozliczenie:Stan konta na 31 października wynosił -75,40 zł Wpłaty: +75,40 zł bela51 +30 zł Anna K. +76 zł bela51 +167 zł agat21 (bazarek) +300 zł jess +77 zł bela51Razem: +650 złKoszty na listopad: -450 zł hotwelowanie -76 zł Karsivan -77 zł Karsivan -10 zł przejazd do lecznicy (w związku z guzem na szczęce) -70 zł RTG (3 zdjęcia) -126 zł leki -76 zł KarsivanRazem: -885 zł +650 zł - 885 zł = -235 złStan konta na 30 listopad wynosi -235 zł. Quote
Recommended Posts