Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Smutne to, co piszesz o Marku, Murko.

Ale czy starosc jest wesoła ?

Szkoda tylko, ze nie do czeka sie juz na pewno swojego domu, przynajmniej ja w to nie wierze.

Poki co, robie przelew za Karsivan. Dobrze, ze stac nas na leki, bo gdyby nie to, pewnie Marka dawno by nie było.

Posted

Marka dzisiaj przekwaterowałam do boksu wewnętrznego. Zastanawiałam się co wybierze: budkę czy legowisko. No i zaglądam po chwili jak się odnalazł w nowym otoczeniu, a on smacznie śpi na kocykach w legowisku :) Ma teraz jeszcze towarzystwo suni, więc będzie mu raźniej.

W ubiegłym tygodniu zakupiłam dla dziadeczka kolejny Karsivan (77 zł):
http://images68.fotosik.pl/373/ea8d548728de23ddgen.jpg

kochany Mareczek :calus:

Posted

A mnie nie otwiera się link i nie widzę kalendarza. Dziękuję Belu za zaproszenie na bazarek,ale też nie mogę tam trafić, bo po kliknięciu na link otwiera mi się jakaś inna strona .

Posted

A mnie nie otwiera się link i nie widzę kalendarza. Dziękuję Belu za zaproszenie na bazarek,ale też nie mogę tam trafić, bo po kliknięciu na link otwiera mi się jakaś inna strona .

Linki do kalendarza rzeczywiscie przestał działac, nie potrafie powiedziec z jakiego powodu :(

Ale ten do Kiermaszu Owczarkowego powinien byc dobry.

http://www.dogomania.com/forum/topic/144080-swiateczny-kiermasz-owczarkowy-dla-skarpetowych-pociech-do-612-godz2000/.

Zapraszamy, mamy sliczne owczarkowe kartki  !

csu2xhioyetf_t.jpg

Posted

Marka dzisiaj przekwaterowałam do boksu wewnętrznego. Zastanawiałam się co wybierze: budkę czy legowisko. No i zaglądam po chwili jak się odnalazł w nowym otoczeniu, a on smacznie śpi na kocykach w legowisku :) Ma teraz jeszcze towarzystwo suni, więc będzie mu raźniej.

W ubiegłym tygodniu zakupiłam dla dziadeczka kolejny Karsivan (77 zł):
http://images68.fotosik.pl/373/ea8d548728de23ddgen.jpg

Kochany Mareczek... :)

cieplutko bedzie mu w zimie... :)

Posted

Dzisiaj byłam z Markiem w lecznicy. Powodem było zgrubienie/opuchlizna na dolnej szczęce, którą dzisiaj zauważyłam i ropiejące od niedawna jedno oko po tej samej stronie (to oko przemywałam i zakrapiałam czasami przez kilka gentamycyną - ropka znikała i za jakiś czas pojawiała się znowu). Marek od niedawna pije dużo wody, więc pomyślałam, że pewnie ma problem z jakimś zębem jak zobaczyłam zgrubienie na dolnej szczęce.

Wet od razu zaproponował RTG, żeby zobaczyć co to dokładnie jest, jak daleko sięga, czy nie ma odczynu na kości. Stwierdziłam, że jak już przyjechaliśmy to zrobimy to RTG, żeby nie wozić Marka kolejny raz. Zostały zrobione trzy zdjęcia: dwa czaszki z dwóch rzutów i jedno klatki piersiowej (żeby wykluczyć przerzuty). Zdjęcia wykazały, że guz nie ma powiązania z kością, ale nie jest to ropień od zęba. Wszystkie zęby w dobrym stanie, pięknie i prosto prezentują się w szczęce. Wet podejrzewa nowotwór... zwłaszcza, że wydaje się jakby ten guz Marka nie bolał (przy oględzinach można było go dotykać ze wszystkich stron). Klatka piersiowa czysta, tylko węzły chłonne powiększone.

Wet na razie podał antybiotyk, przeciwzapalne, przeciwbólowe leki i zobaczymy co się będzie działo. Jeśli guz nie ustąpi to nasz wet proponuje zrobienie biopsji w Lublinie. On sam nie jest w stanie usunąć guza w tym miejscu.

Mam fotki tego guza i postaram się wrzucić jeszcze dzisiaj. Podobnie z rachunkiem za dzisiejszą wizytę.

Posted

O matko ! Jakie smutne wiesci. :(

Mareczek tak dobrze sie trzymał, mimo swojego podeszłego wieku. :(

NIe wiem czy biopsja ma sens. Jesli guz bedzie sie powiększał to i tak trzeba bedzie go usunąc bez względu na jego charakter. A niepotrzebnie narazimy Marka na dodatkowy zabieg. ( takie zdanie ma  mój wet).

Posted

Przeczytalam o problemach Mareczka na watku Pucka
tez uwazam,ze nie ma na razie co Mareczka meczyc
ja mam pod opieka duza ON-kowata staruszke,ktora juz nie widzi,nie ma zebow
i wet powiedzial,ze na starosc nie ma lekarstwa... :(
jesli go to nie boli,nie cierpi to nie ma co go narazac na dodatkowy stres
biedny Mareczek,biedny...

Posted

Biedny Maruś... Oby to jednak nic bardzo poważnego.
Murko, a mój przelew z kasą z bazarku nie dotarł?

Dotarł :) Ujmę go w rozliczeniu.
Jak mam gdzieś coś potwierdzić to piszcie/przypominajcie bo czasami mi to umyka.
Posted

Ja tez nie moge przestac myslec o Marku.

Murko, czy widzisz jakąs poprawe po lekach ? Czy Marek dalej duzo pije ?

No i nie napisałas jak u niego z apetytem, czy ten guz mu przeszkadza podczas jedzenia ?

Posted

Mialysmy pod opieka ON-ka Dzekusia,ktory duzo pil....ale to baaardzo duzo
ogazalo sie to powiklanie po usypianiu /trzeba bylo,zeby go zlapac/ za duzo dostal,bo byl uspypiany przez osobe,ktora nie powninna sie tym zajmowac.
czy Marus mial narkoze?

Posted

Póki co guz wydaje się bez zmian, ale Marek czuje się lepiej po lekach, jest żywszy i nawet szczeka jak dawniej.
Jeśli chodzi o jedzenie to wydawało mi się, że miał problem w zeszłym tygodniu - było tak przez parę dni, że karmy niewiele ubywało i Marek miał jakby problem z podjęciem pasztetu z lekami. Już wtedy pomyślałam, że albo się zrobił bardzo wybredny, albo ma jakieś problemy z zębami. Zmieniłam karmę na mniejsze i miękksze chrupki i teraz nie ma problemu. Pasztet z lekami też wcina.

Rozliczenie:

Stan konta na 31 października wynosił -75,40 zł
Wpłaty:

+75,40 zł bela51
+30 zł Anna K.
+76 zł bela51
+167 zł agat21 (bazarek)
+300 zł jess
+77 zł bela51
Razem: +650 zł

Koszty na listopad:
-450 zł hotwelowanie
-76 zł Karsivan
-77 zł Karsivan
-10 zł przejazd do lecznicy (w związku z guzem na szczęce)
-70 zł RTG (3 zdjęcia)
-126 zł leki
-76 zł Karsivan
Razem: -885 zł

+650 zł - 885 zł = -235 zł
Stan konta na 30 listopad wynosi -235 zł.