Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam dwie wiadomosci odnosie Marka, jedna dobra drugą, nie bardzo.

Wysłałam zdjęcia Marka do kalendarza Owczarkowej Skarpety i jest duza szansa, ze sie w nim znajdzie :klacz:

Druga informacja dotyczy finansów.

Mari z Norwegii bardzo przeprasza wszystkich i Marka , ale nie bedzie mogla w tym miesiacu przesłac dla niego pieniędzy. Ciegle jest chora, po wypadku jeszcze nie doszla do formy, Oczywiscie nie mam do niej zalu, bo bardzo Marka wspierała przez cały rok, jednak teraz sytuacja finansowa zrobiła sie niewesoła...

Czy ktos mógłby pomóc w tym miesiącu ? Moze jakis bazarek , chocby cegiełkowy ?

Prosze...

Posted

Czy ktos moze mi sluzyc pomocą, chce wysłac mailem linki do zamieszczonych tu filmików i nie wiem jak to zrobic :oops: :-(

Ja to robię tak, że klikam lewym klawiszem myszki na nazwę filmu (w lewym górnym roku) i tam klikam na "pokaż url filmu" i jak mi się pokaże to kopiuję :)

Wrzucam fakturę za witaminę B12 (niepełne opakowanie mieli w aptece, więc cena niższa niż ostatnio - 16,20 zł):

http://images70.fotosik.pl/176/23c0c0e924deadb5gen.jpg

I kolejny Karsivan (78 zł):

http://images66.fotosik.pl/176/c636af2e8c6a369egen.jpg

Posted

bela51, jess mi napisała, żebyś się nie martwiła o finanse Marka i postara się na dniach przelać dla niego większą kwotę :)

Murko, przekaz jess  moje, nasze, podziekowania, najserdeczniejsze. :Rose:  Załuje, ze nie widuje Jej na dogo, bo zrobiłabym to osobiście.

Posted

Jeśli ktoś stoi, to niech usiądzie :) Marek dostał od jess 800 zł :)

W takim przypadku mogę chyba zamówić kolejne ArhroHA dla niego, bo to co ma powoli dobiega już końca. I wydaje mi się, że jest poprawa.

Posted

Jeśli ktoś stoi, to niech usiądzie :) Marek dostał od jess 800 zł :)

W takim przypadku mogę chyba zamówić kolejne ArhroHA dla niego, bo to co ma powoli dobiega już końca. I wydaje mi się, że jest poprawa.

O matko, dobrze, ze siedziałam. Jess, bardzo bardzo dziekujemy ! :Rose:

Posted

Zakupiłam kolejny Karsivan (76 zł):

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9be95e634fed08e1.html

Zamówiłam też ArthroHA.

Jest jeszcze jedna sprawa: Marek ma coraz bardziej przerzedzoną sierść (miejscami już łysinki) na tylnych i przednich łapach (głównie od strony wewnętrznej). Nie ma tam żadnych ran, zaczerwienia. Podejrzewam, że to od drapania. Rozmawiałam o tym dzisiaj z wetem i on radził podawać mu kwasy Omega, to nie tylko działa super na sierść, ale też osłabia świąd skóry. Może zafundować taki preparat staruszkowi? Wet mówił, że można kupić najprostszy olej lniany lub jakiś preparat weterynaryjny. Z tymże wszelki kropelki ciężko mi będzie podawać, bo musiałabym pilnować, aby Marek zjadł przy mnie pokropione jedzonko (żeby mu Ira nie pomogła). Wet mówił, że są też kapsułki i to by było najlepsze rozwiązanie. Myślę też, że można kupić w aptece taki preparat i wyjdzie na pewno taniej.

Posted

Murko, zadecyduj sama, w ramach środków przekazanych przez jess.

Na koncie Marka w tej chwili jest tylko kasa na 1 Karsivan. ( zaraz tez zrobie przelew.)

Mam nadzieje, ze Mari przesle Markowi jakies pieniadze w przyszłym miesiacu, no i cos niecos będzie z bazarku.

Posted

Belu, u mnie z finansami niewesoło, ale postaram się niedługo zebrać jakieś rzeczy na bazarek, zostało też jeszcze trochę fantów z Jacusiowych bazarków, obfotografować i opisać - czy dasz radę bazarek wystawić? 

Posted

Belu, u mnie z finansami niewesoło, ale postaram się niedługo zebrać jakieś rzeczy na bazarek, zostało też jeszcze trochę fantów z Jacusiowych bazarków, obfotografować i opisać - czy dasz radę bazarek wystawić? 

Agatko, jesli dostane zdjecia i opisy , to wystawie bazarek. Dziekuje :smile:

Posted

Na razie kupiłam dla Marka zwykły tran w kapsułkach, bo ten preparat weterynaryjny kosztowałby ok. 50 zł i starczyłby Markowi na 2 tyg...

Także kupiłam tran za 7,20 zł i to powinno starczyć Markowi na 2 miesiące :)

http://images68.fotosik.pl/216/02cfddcc0b605d8agen.jpg

Kupiłam też ArthroHA (w sumie dokładnie to ArthroVet HA, ale to dokładnie to samo jeśli chodzi o skład), 48 zł:

http://images69.fotosik.pl/215/f5f632a00fb6d35agen.jpg

Posted

Parę dni temu kupiłam Karsivan, ale pół opakowania, bo tyle wet miał, koszt to 38 zł:

http://images68.fotosik.pl/243/f4a550023298a005gen.jpg

I rozliczenie:

Stan konta na 31 sierpień wynosił -509 zł

Wpłaty:

+509 zł bela51

+800 zł jess

+30 zł Anna K.

+78 zł bela51

+48 zł bela51

+25 zł Martyna K.

Razem: +981 zł

Koszty na wrzesień:

-450 zł hotelowanie

-15 zł odrobaczenie

-78 zł Karsivan

-16,20 zł wit. B

-76 zł Karsivan

-7,20 zł tran

-48 zł ArthroHA

-38 zł Karsivan 1/2 opak.

Razem: -728,40 zł

+981 zł - 728,40 zł = +252,60 zł

Stan konta na 30 września wynosi +252,60 zł.

Posted

Podaje wykaz wpłat za wrzesien i pażdziernik:

1.09. - 10 zł - Agnieszka 103

10.09. - 10 zł - bela51

25.09. - 50 zł - Anna ze Szczekocin

26.09.- 5 zł - mdk8

9.10 - 10 zł - Agnieszka 103

Mari niestety nie bedzie mogła nic w płacic w tym miesiacu.  :lookarou:  Tym cenniejsza jest pomoc, ktora wpłaywa do Murka od jess, Anny K. i Martyny K.Bardzo Dziekujemy ! :Rose:

Trwa bazarek fony, z ktorego Marek dostanie pare złotych, ale ogolnie sytuacja zaczyna sie robic niewesoła...

Czy ktos mógłby jeszcze pomoc ?

Posted

Czyli Marek na poczatek października ma 29 zł u Ciebie, Izo i ok. 250 zł u Murki? 

A wpłat od Mari można spodziewać się w najlepszym razie w grudniu, jak będzie mogła wychodzić z domu.

Trzeba jakoś załatać październik i listopad.

Izo, myślis zo jakimś bazarku dla Niego?

Posted

Czyli Marek na poczatek października ma 29 zł u Ciebie, Izo i ok. 250 zł u Murki? 

A wpłat od Mari można spodziewać się w najlepszym razie w grudniu, jak będzie mogła wychodzić z domu.

Trzeba jakoś załatać październik i listopad.

Izo, myślis zo jakimś bazarku dla Niego?

Z bazarku fony Marek dosrtanie jakies 140 zł, moze wiecej. Niestety nie mam z czego zrobic samodzielnego bazarku dla niego.

Agat21 proponowała jakies fanty, musze napisac do Niej i przypomniec.