Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj,poziom cukru skacze zawsze,musisz wyczuć ile dawać bo jest lepiej jak pies ma więcej cukru niż mniej.Jak pisałem mój pekin waży ok.5kg i przy wyniku ok.300 daję mu 1,5 kreski na strzykawce u40,ty możesz dać 2,ale potem sprawdź po ok.5-6 godz.A co do pobierania to pieski mają dookoła uszka cieniutką żyłkę,musisz ją wypatrzeć i tam pobierać(zaręczam że dojdziesz do wprawy)a nie z łapki,dasz radę na początku zawsze są problemy,do puki nie wyczujesz co się dzieje to mierz cukier min.2-3 x dziennie i sobie zapisuj czy po jedzeniu czy przed i staraj się to robić o tej samej godzinie.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Maciek6602']Witaj,poziom cukru skacze zawsze,musisz wyczuć ile dawać bo jest lepiej jak pies ma więcej cukru niż mniej.Jak pisałem mój pekin waży ok.5kg i przy wyniku ok.300 daję mu 1,5 kreski na strzykawce u40,ty możesz dać 2,ale potem sprawdź po ok.5-6 godz.A co do pobierania to pieski mają dookoła uszka cieniutką żyłkę,musisz ją wypatrzeć i tam pobierać(zaręczam że dojdziesz do wprawy)a nie z łapki,dasz radę na początku zawsze są problemy,do puki nie wyczujesz co się dzieje to mierz cukier min.2-3 x dziennie i sobie zapisuj czy po jedzeniu czy przed i staraj się to robić o tej samej godzinie.
Pozdrawiam[/QUOTE]

Witam Maciek6602!

[COLOR=#4444FF]U naszej 9 letniej suczki wykryto w maju tego roku cukrzycę
[/COLOR] :-( Chciałabym się dowiedzieć- jako nowicjusz - czy jeśli naszej suni tak strasznie na wieczór skacze cukier- teraz ma 371 :( to czy nic się nie stanie jeśli jej podam jakąś mniejszą dawkę insuliny, by zbić jej cukier?? Boję się, bo wet kazał podawać insulinę 1x dziennie:( Sunia bierze insulinę Lente WOS

Posted

W takim wypadku u mnie weterynarz zlecał podawanie insuliny 2x dziennie. Radzę podawać również 2 razy dziennie a najlepiej skonsultować z weterynarzem