pucka69 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Znajoma znajomej znalazła psa. W obroży, bez adresówki, bez chipa. Leżał w trawie, na łące, oczy miał taaakie wielkie. Ze strachu. Tam gdzie Trasa Toruńska łączy się z ul. Mickiewicza, zaraz przy ekranach, przy osiedlu domków jednorodzinnych. Bardzo żywiołowy, młody, 10.5 kg żywej wagi, z masą kleszczy.Dziś śpi u mnie w łazience. Mój pies strasznie się awanturuje. Szukamy DT oczywiście, ale bardziej właścicieli. Może zgubił się? [IMG]http://www.zabowisko.pl/foty/psiak1.jpg[/IMG] Quote
Mazowszanka13 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Wygląda na młodego, rezolutnego :) Oby znalazł się właściciel ! Quote
Atomowka Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Wydaje mi się,że to ten sam pies którego widziałam jakieś 2-3 dni temu. Byłam z dzieckiem na spacerze z wózkiem, nawet gwizdałam na niego i cmokałam ale miał mnie w nosie i szybko uciekł Quote
pucka69 Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 on 3.05 został znaleziony, więc 2-3 dni temu to raczej nie on był. piesek znalazł dt u naszej dalszej znajomej, jak nie znajdzie się właściciel to piesek zostanie na stałe :) Quote
Mazowszanka13 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 [quote name='pucka69']on 3.05 został znaleziony, więc 2-3 dni temu to raczej nie on był. piesek znalazł dt u naszej dalszej znajomej, jak nie znajdzie się właściciel to piesek zostanie na stałe :)[/QUOTE] Ale dobra nowina :multi: Quote
paula82 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 :D super cieszę się i chciałabym aby wszystkie psy tak szybko znajdowały domy. Gratuluję szybkiej i sprawnej akcji. Quote
pucka69 Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 no i niestety jest problem Sprawa wygląda tak że dziewczyny co go wzięły mają też królika. I królik się go panicznie boi. Biega jak szalony po klatce, nie je i dostał biegunki. Ze strachu chyba. Pies w ogóle się nim nie interesował, przeszedł tylko koło klatki. Zdaje się że wylądował na kroplówce ( królik), a pies został odwieziony do lecznicy. Pies wcześniej był u Karoliny przez parę dni, ona ma koszatniczki. Popatrzył na nie, podszedł, powąchał, za bardzo się nie interesował. Jak mu powiedziała że nie wolno to poszedł sobie. Zresztą - jej krwiożercze kosze natychmiast zażądały żeby je wypuścić to mu pokażą kto tu jest szefem [IMG]http://www.swinkimorskie.eu/forum/images/smilies/laie_67.gif[/IMG] Na razie maluch został umieszczony u kolejnej znajomej, gdzie z suką właścicielki zapałali do siebie uczuciem silnym, przytulali się , bawili razem itd. Quote
Mazowszanka13 Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Uff !!! Może coś z tego będzie :) Nie o szczeniaczkach myślę. Quote
pucka69 Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 he he he, no ja myślę ze nie o szczeniaczkach myślisz ;) ale to nadal tylko alarmowe DT ... Quote
pucka69 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 No i jesteśmy w kropce bo pies na spacerze kilka razy dziewczynę u której jest na DT złapał za nogę i Agata pisze że się go boi i że ... właściwie nie wiem co teraz. Karolina z koleżanką co psa znalazły wyjechane, Karo wraca sobota-niedziela. Ja nie wezmę go bo Ryś. Karolina usiłuje coś znaleźć ... Kurcze no nie chcemy dawać go na Paluch ... Quote
pucka69 Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 [COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Karolina u której był ostatnio pies pisze: "Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla niewielkiego sympatycznego psiaka po przejściach. Dłużej niestety u mnie być nie może u nie, gdyż gryzie się ostro z moim psem (moja sunia rzuca się na niego stając w mojej obronie, gdy ten zaczyna na mnie warczeć podczas lękowych ataków agresji). Wczoraj w nocy doszło do kolejnej awantury - skończyło się to niestety mocnym pogryzieniem moich rąk podczas próby rozdzielenia ich. Jeśli nie znajdę dla niego jakiegoś domu tymczasowego w ciągu dwóch, maksimum trzech dni, to będę zmuszona oddać go do schroniska. Bardzo nie chciałabym tego robić. Bardzo proszę o pomoc lub przynajmniej udostępnienie.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Znalazłam hotel z behawiorystą, który go przyjmie za niewielką opłatą do czasu znalezienia tymczasu. Jeśli ktoś mógłby wspomóc mnie finansowo, to będę bardzo wdzięczna, bo mimo zniżek i tak koszt jest 15 zł dziennie. Będę bardzo wdzięczna za wszelka pomoc. Z góry bardzo dziękuję! :)[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Nadal pilnie bardzo potrzebny odpowiedzialny dom tymczasowy!!!"[/FONT][/COLOR] Quote
mtf zalesie Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 poszukajcie w ogloszeniach na paluchu moze go ktos szuka,rozwiescie ogloszenia w okolicy gdzie byl znaleziony Quote
Recommended Posts