Dzaga Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Czym oprócz ceny różnią się szczenięta bicolor od tricolor ?? Zamierzam za kilka miesięcy kupić szczenię bicolor i nie wiem na czym polega ta jego inność . Quote
Tomo 2 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Zapraszam Cię na naszą stronkę [url]www.e-beagle.pl[/url] i na nasze forum tam myślę dużo się dowiesz od naszych doświadczonych forumowiczów Pozdrowionka Quote
Dzaga Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Niestety stronka mi nie wchodzi , proszę napiszcie mi to TUTAJ , pliss . Quote
Polna Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 teraz juz chodzi i forum tez jest [URL="http://www.e-beagle.pl/forum"]www.e-beagle.pl/forum[/URL] ;) Quote
Dzaga Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Nie mogę znaleźć tego tematu , w jakim to jest temacie ? Quote
Polna Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Oprócz koloru nie ma różnicy ;) Tak samo na wystawach zdobywają championaty itp. Quote
Dzaga Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 A ja widziałam wiele ogłoszeń ( szukając pieska rodowodowego ) i bicolor były tańsze od tricolor . Oczywiście beagla mam od koleżanki (sunia z rodowodem , piesek z metryczką) . Quote
Polna Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 A z jakiej hodowli ? ;) Często ludzie są ślepo zapatrzeni i widzą tylko tricolory niestety i moze dlatego taka cena. Quote
Dzaga Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Ona nie ma hodowli , po prostu ma szczeniaki :( . Quote
Polna Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 czyli nie będzie to beagle tylko pies w typie rasy... Quote
Dzaga Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Nie . Nie będę miała beagle mama uparła się na Shih Tzu , więc nic nie mogę już zrobić oprócz wyboru szczeniaka i liczenia , że mama jest szczęśliwa widząc jak o niego dbam . Quote
maja123 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 [quote name='Polna']czyli nie będzie to beagle tylko pies w typie rasy...[/quote] wcale nie sa beagle po rodowodowych rodzicach ale ten kto je ma niema np. pieniedzy na wyrobienie rodowodow. ale sa to 100% beagle i sa tak samo madre jak te z rodowodem Quote
jovanna Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 glupoty moja panno prawisz. Suka i pies musza miec uprawnienia hodowlane zdobyte na minimum 3 wystawach, u suki minimum ocena bdb, u psa ocena doskonala. Szczeniaki dostaja metryki wszystkie w miocie chocby bylo ich 12. A wyrobienie metryczki kosztuje 22 zl ;) dla jednego szczeniaka. Polna ma racje jesli znajoma nie ma hodowli pomimo tego ze posiada psy z rodowodem to szczeniaki beda traktowane jak psy w typie rasy...Takie sa przepisy ZK. Quote
Ewelina & Hera Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 [quote name='jovanna']glupoty moja panno prawisz. Suka i pies musza miec uprawnienia hodowlane zdobyte na minimum 3 wystawach, u suki minimum ocena bdb, u psa ocena doskonala. Szczeniaki dostaja metryki wszystkie w miocie chocby bylo ich 12. A wyrobienie metryczki kosztuje 22 zl ;) dla jednego szczeniaka. Polna ma racje jesli znajoma nie ma hodowli pomimo tego ze posiada psy z rodowodem to szczeniaki beda traktowane jak psy w typie rasy...Takie sa przepisy ZK.[/quote] No właśnie, a jak ktoś nie ma kasy to niech nie zakłada hodowli i nie rozmnaża piesków w typie rasy :angryy:, wychodzi na to, że ta dziewczyna ma rodziców nie zgodnych ze wzorcem skoro nie jeździ na wystawy, bo spójrzmy prawdzie w oczy, można pojechać raz na jakiś czas na wystawkę po 70 zł, czy to będzie majątek, jeżeli długo by odkładała...? 3 * 70 = 210 zł, możesz zbierać na to nawet przez rok, nikt Ci nie broni... po prostu zamiast kupować sobie coś co miesiąc moglabyś odłożyć na hodowlę... takie są realia :cool3: Quote
jovanna Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 a kosztow podrozy na wystawe nie doliczylas .....taki wyjazd to ze zgloszeniem ok. 150-200 zl ;) Quote
Ewelina & Hera Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 [quote name='jovanna']a kosztow podrozy na wystawe nie doliczylas .....taki wyjazd to ze zgloszeniem ok. 150-200 zl ;)[/quote] No dobra ok, ale czy jak klogoś nie stać, to musi zaraz szczeniory mieć :angryy:, a na wykarmienie to mają...;)? Quote
musia Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 [quote name='jovanna']a kosztow podrozy na wystawe nie doliczylas .....taki wyjazd to ze zgloszeniem ok. 150-200 zl ;)[/quote] podliczmy koszta: oczywiście samych 3 wystaw na ten rok (przypuśćmy okolice Katowic odl. cenowa / km 15 zł) 1/ Bytom - krajowa -maj - dojazd tramwajem+ autobus ok 10 -15 zł /2 strony z psem + zgłoszenie psa np 70 zł = 80-90 zł 2/ Kraków - międzynarodowa - czerwiec - tu już drożej - razem ze zgłoszeniem dojazd pociągiem to tak 150 zł 3 Ustroń - krajowa - lipiec - też ok 100 razem A jak chcesz w dłuższym czasie zrobić na Śląsku - to np taka kombinacja - Kraków , Chorzów, Zabrze , Rybnik , Racibórz. Poza Krakowem to są krajówki z dojazdem komunikacją miejską (1,45 - połowka/ 2.90 cały) czyli powiedzmy z psem na wystawę dojazd 10/12 zł. Sorry za te podliczenia - ale wiele lat jeździłam z psem - bassetką i plecaczkiem w ten sposób po wystawach. Dało się. I nie oszukujmy się - w każdym rejonie w przeciągu pół roku/ roku da się wyjeździć 3 wystawy. Z naprawdę małym nakładem kosztów. A , co do posiłków. U mnie najczęściej litrowa cola - 3.40 zł + np 2 bułki. Quote
jovanna Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 cwaniara....mieszkasz w takim zageszczeniu miast ze tanio mozna wyjezdzic ta hodowlanke. Ja mieszkam w Bydzi i zeby zrobic hodowlanke zglosilam w swoim miescie 60zl - w Chojnicach (ok. 80 km ok.60 zl paliwo + 65 zl i jesc = 140 zl) - w Sopocie (ok. 200 km ze zgloszeniem 90 zl + 120 zl + jesc = ok. 250 zl ) Moglabym tez jechac - do Poznania to ok (140 km = ok. 100 zl paliwo) albo Torunia. Koszty rosna, prawda ? Wiesz, kazdy mierzy swoja miara....;) Nie mialam wcale ochoty usprawiedliwiac tych co hodowlanki nie chca zrobic tylko wyzej kolezanka napisala o kosztach nie wliczajac w to kosztow podrozy i jedzenia... Quote
maja123 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 wracajac do tematu rodowodow to ile kosztuje wyrobienie takiego rodowodu? Quote
maja123 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 chodzi mi o to jak wyrobic rodowod szczeniakowi po rodowodowych rodzicach. ale kiedy rodzice szczeniaka maja rodowody ale nie maja uprawnien hodowlanych (nie brali udzialu w wystawach). Quote
Polna Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Nie wyrobisz szczeniakowy metryczki/rodowodu, bo bedzie kundelkiem - psem w typie rasy beagle. Quote
maja123 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 czyli nawet jesli rodzice maja rodowody to szczenie nie bedzie miec Quote
Itske Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='maja123']czyli nawet jesli rodzice maja rodowody to szczenie nie bedzie miec[/quote] Jesli rodzice mają rodowody, ale nie byli wystawiani i nie zdobyli uprawnień, to ich dzieci nie będą mogły mieć rodowodów. a co do wliczania w koszty wystaw jedzenia - wydaje mi się, że jedzenie spożywa się niezależnie od tego, czy się pojechało na wystawę,czy też nie,:diabloti: natomiast przy szczeniorach oprócz metryki płaci się też m.in. za krycie i przegląd miotu. Quote
Recommended Posts