Buldożer Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 (edited) [cool][czesc] psiarze. Mój pies, Rajzer (moje dziecko mówi Łajzeł) od tygodnia nie może się wylać. Staje co 5 metrów pod krzakiem, podnosi łapę i nic nie leci. Podczas sikania bardzo piszczy. Czy to może być stulejka? Pies jest buldogię, dużym, popielatym owczarkiem niemieckim. Chciałem iźć z nim do vveterynarza, ale dziewczyna powiedziała, że to od karmy pedogree i zaczęła karmić go karmą Frolics Canin. Nie wiem, czy to pomoże, ale dziwczyna jest na sztudiach wetenyranjnych i powiedziałe, że sie zna. Dejcie mi poradę, czo mam zrobić. PS.TO PRAWDA PS.2. Mogą być błędy, ale piszę z telefonu przez aplikację swype. Edited April 20, 2013 by Buldożer Quote
razed_in_black Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 (edited) to jest buldogiem czy owczarkiem? Na pewno nie jest to od karmy (aczkolwiek radzę zmienę bo obie są paskudne pod względem składu). Lepiej iść do weta, bo to może być jakieś zapalenie, ciężko zdiagnozować cokolwiek przez internet. Koleżanki radzę nie słuchać bo gada totalne bzduty (mam nadzieję że nigdy nie trafię na taką wet.) Edited April 20, 2013 by razed_in_black Quote
Buldożer Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 mój telefone ma zbugowsny system kopiowania, wkleił się owczarek, ale pies jesy buldogiem Quote
razed_in_black Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 poza tym pies do załatwiania się nie wyciąga prącia, więc lepiej idź do weterynarza (ale takiego prawdziwego, żadych koleżanek które studiują weterynarię) Quote
Buldożer Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 dobrze, pójdę do wetetynsrza, ma dyżur nocnt i za ok. 30 minut napsizę, co powiedział. Quote
Buldożer Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 weterynarz zamknięty, papies będzie musiał przecierpieć Quote
Beatrx Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 idź z psiskiem z rana do weta, bo jeśli nie może się załatwić to cały ten mocz gromadzi mu się w brzuchu. a pęcherz też ma swoją wytrzymałość. a karmę z pedigree faktycznie zamień, chociażby na britta, ale nie ze wzgledu na sikanie. Quote
Buldożer Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Teraz już piszę z komputera, więc nie powinno być błędów. Pies ma zapalenie pęcherza, weterynarz podał Rajzerowi antybiotyki. Quote
Recommended Posts