Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, tak. My tu gadu gadu, a tam chłopcy sliwki rwią, tak?

Hehe, w niemal każdym poście, który napisałes/ać tylko doctordog - czyżby to była jedyna karma na rynku? Kurcze jak ja nie lubię takich wpisów, forum powinno być miejscem wymiany doświadczeń i porad, ale tych, którzy mają psa lub psy i chcą porozmawiać o przetestowanych karmach.

• 2 months later...
Posted

Bo doctor dog to świetna karma, produkowana w bardziej "eko" sposób, "niekorporacyjna" - i do tego w porównaniu do Acany czy Orijena jeszcze znośna cenowo. Jak patrzę na ceny niektórych karm, nie mówiąc już o kocich to... to jednak lepiej kupić podroby, gulaszowe, ryż i włoszczyznę. Moja sunia na "superfirmowychkarmach" zachwalanych przez weta prawie straciła życie przez kamienie :/ Człowiek chce dobrze a wychodzi...plus suchych karm to oszczędność czasu i jakiś tam spokój sumienia że to co dajemy jest pełnowartościowe..a z drugiej strony wyobraźmy sobie sami jeść dzień w dzień to samo.. Mielone z indyka w PiP kosztuje koło 15 zł za kilo, wieprzowina podobnie, watrobki 7 złotych więc w "normalnym sklepie" i tańsze mięcho będzie jeszcze korzystniej, parę złotych za ryż/makaron/kaszę i włoszczyznę, parę łyżek oleju z łososia/oliwy i mamy dobrą, tanią , smaczną karmę czy też dodatek. Przyznaje się bez bicia że ja jako leń gotuje na zapas i mrożę... i myślę że mieszanka DrDoga/gotowane wychodzi mnie podobnie cenowo jak kupowanie małych opakowań marketówek..

• 1 year later...
Posted

Masz rację. Acana jest bardzo dobrą karmą, choć trzeba wydać na nią znacznie więcej. Za to nie trzeba dokupywać np. glukozaminy z chondroityną, czy dodatkowych witamin itp. Pies ma ładny włos, a to też świadczy o dobrym składzie karmy.

• 9 months later...
Posted

W kilka dni po suchej karmie z Biedronki Active Pet mój pies zaczął ciągle pić aż do wymiotów. (wcześniej całe życie jadł niemieckiego Bosha)… Wyszło podwyższone Ph moczu, weterynarz powiedział żeby nie kupować karm w marketach, myślimy że było tam jakieś solone mięso, co uszkadza psu nerki. Nie kupujcie, bo nie wiadomo na jaką partię się trafi.

• 8 months later...
Posted

Marketówki to kompletnie nie jest to, co powinien jeść zdrowy pies. Tylko zapychają żołądek, a nie dostarczają odpowiedniej ilości witamin. Mój Iggi czuł się po nich nie najlepiej. był taki powolny, zmęczony, nie miał energii do brykania, a po zmianie na lepszą karmę (w naszym przypadku 77) zaczął odzyskiwać witalność i piękną, błyszczącą sierść