Katia Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Mam pytanie. Do koleżanki przybłąkał się pies, posiadacz czipa. Dostała numer telefonu, który okazał się nieaktualny. No i po herbacie, bo pozostałe dane utajnione. Czy ktoś wie, co można zrobić, by dorwać gościa? Panna nie chce oddawać psa do schronu (co dobrze o niej świadczy:), ale nie bardzo ma możliwość przechowywania dużego zwierza do czasu odnalezienia właściciela (o ile się znajdzie). Z góry dzięki za wszelkie info:kiss_2: Quote
jez Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 (edited) Chip powinien zawierac dane wlasciciela(wlacznie z adresem).Pytanie kto bedzie odczytywal chip i czy udostepni je osobie postronnej.Slyszalem juz ,ze straz miejska odmawiala.Jezeli jest to pies rasowy,mozna sprobowac odnalesc hodowce.Jezeli sie nie myle,w chipie powinna byc rowniez informacja o wecie ktory mu go wszczepil.Jest tez baza danych zachipowanych psow (jezeli wlasciciele zarejstrowali do niej swojego psa) .Jak ona dziala w praktyce ,trudno mi powiedziec. Edited April 16, 2013 by jez Quote
bahlsa Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 A może wysłać maila do właściciela strony gdzie jest zarejestrowany pies? [URL]http://www.identyfikacja.pl/www/?page=[/URL] tu przykład takiej strony, na górze strony wpisany jest KONTAKT - można napisać, że znalazłaś psa z takim nr chip i oni powinni skontaktować się z włascicielem. Mają dostęp do wszystkich danych osoby rejestrującej psa. Quote
Katia Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Dzięki, przekazałam informacje, zobaczymy, jak się sprawa wyklaruje. Quote
razed_in_black Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 na safe animal jest tak że to z nimi trzeba się skontaktować, a oni jeżeli mają w bazie właściciela to sami się z nim kontakują Quote
wegielkowa Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Znalazłam ONka z czipem 985121017393731. W bazach nie znajduję takiego numeru. Quote
Recommended Posts