paula_t Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Cały czas myślę jak tam się Brenka miewa (zresztą myślę tak o wszystkich zwierzakach, które wyadoptowałam;)) i pomyślałam, że napiszę do Marty życzenia świąteczne i przy okazji podpytam jak tam maleńka;) Żanetko, napiszesz do rodzinki Płoszki? ;) Quote
paula_t Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Kobitki, przedwczoraj dostałam sms-a od Pani, z którą dokarmiamy koty mieszkające w rurach mpec-u w moim starym miejscu zamieszkania, że ktoś znowu podrzucił kociaki. Zdarzyło się to już nam 3 raz :( Niektórzy może kojarzą wątek Glucika, którego stamtąd wyciągnęłam, jak i kilkanaście innych. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności wczoraj moja bardzo dobra kumpela zadzwoniła, że zdecydowali się z chłopakiem na adopcję kota i poprosili o pomoc w poszukiwaniach. Z racji tego, że nie mieli żadnych wymagań co do wyglądu, wieku czy płci, od razu zaproponowałam któregoś z podrzutków. Zgodzili się i dzisiaj wieczorkiem pojechaliśmy łapać malucha. Udało się bardzo szybko wpakować go do kontenerka, bo kociak ufny, oswojony, ewidentnie ktoś go wywalił pomimo tego, że wcześniej mieszkał w domu (zadbany, pachnący, odżywiony, sierść ładna, mimo tego, że długa). Nie mieliśmy serca zostawiać drugiego szczyla samego i postanowiliśmy jego również złapać. Udało się, choć znajoma otrzymała nadprogramowego kota;) Jeden zostaje na stałe, ale drugiemu muszę szukać domu. Kot ma ok.4 miesięcy, jest cały czarny. Nie znam płci i niewiele na razie o nim wiem, ale gdybyście mogły popytać wśród znajomych czy ktoś nie szuka kotka, to byłabym bardzo wdzięczna :kiss_2: Quote
zolziatko Posted December 17, 2014 Author Posted December 17, 2014 Napisałam właśnie do Darii. Mam nadzieję, że niedługo tu wstąpi i napisze co u Płoszki słychać :) Quote
paula_t Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Chyba jeszcze nie jestem spóźniona;) Kochane, chciałabym Wam życzyć zdrowych, radosnych, pogodnych i ciepłych Świąt Bożego Narodzenia. Dużo wytrwałości i siły w Nowym Roku w ratowaniu kolejnych psich istnień, a naszym wszystkim podopiecznym nowych, wspaniałych domów, na które zasługują:) Quote
zolziatko Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 Ja mogę tylko napisać, że życzę tego samego co Paulinka. I jeszcze dużo nadziei! Quote
zolziatko Posted December 27, 2014 Author Posted December 27, 2014 Dostałam maila z życzeniami Świątecznymi od rodzinki Płoszki :) Quote
zolziatko Posted December 27, 2014 Author Posted December 27, 2014 Paulinka natomiast dostała maila od rodzinki Brenki : " Witam! My również życzymy wesołych świąt! Z Brenką wszystko w porządku, wygląda na to, że już się całkowicie przyzwyczaiła, szczególnie biorąc pod uwagę jej stosunek do gości, szczeka i warczy na wszystkich, wyglądając przy tym naprawdę groźnie :) No cóż, nasi znajomi musieli się pogodzić z faktem, że raczej się z Brenką nie zaprzyjaźnią. Poza tym uwielbia nasze wieczorne spacery i towarzyszenie nam podczas obiadów, cierpliwie podchodząc po kolei do każdego i czekając aż ktoś się w końcu z nią czymś podzieli (a doskonale wie, że jak tylko zrobi tę swoją minkę to trudno ją zignorować) ;) Pozdrawiam, Marta" Quote
paula_t Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Dzięki Żanetko za wrzucenie zdjęć:) Potwornie się cieszę, że u naszych dziewczynek wszystko w jak najlepszym porządku:) Quote
asiuniab Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 niesamowite, tyle czekały i mają takie wspaniałe domy:( Quote
paula_t Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 I to mnie pociesza Asiu. Czasem warto poczekać na ten jeden, jedyny, wspaniały dom :) Quote
paula_t Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Zapraszamy na cegiełkowy bazarek dla Dulci żeby mogła pojechać do domku :) http://www.dogomania...12015-do-20-00/ Quote
Mysza2 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 niesamowite, tyle czekały i mają takie wspaniałe domy:( Jak miło wejść i poczytać, że wszystko ok:):) Quote
Recommended Posts