Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cały czas myślę jak tam się Brenka miewa (zresztą myślę tak o wszystkich zwierzakach, które wyadoptowałam;)) i pomyślałam, że napiszę do Marty życzenia świąteczne i przy okazji podpytam jak tam maleńka;)

Żanetko, napiszesz do rodzinki Płoszki? ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kobitki, przedwczoraj dostałam sms-a od Pani, z którą dokarmiamy koty mieszkające w rurach mpec-u w moim starym miejscu zamieszkania, że ktoś znowu podrzucił kociaki. Zdarzyło się to już nam 3 raz :( Niektórzy może kojarzą wątek Glucika, którego stamtąd wyciągnęłam, jak i kilkanaście innych. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności wczoraj moja bardzo dobra kumpela zadzwoniła, że zdecydowali się z chłopakiem na adopcję kota i poprosili o pomoc w poszukiwaniach. Z racji tego, że nie mieli żadnych wymagań co do wyglądu, wieku czy płci, od razu zaproponowałam któregoś z podrzutków. Zgodzili się i dzisiaj wieczorkiem pojechaliśmy łapać malucha. Udało się bardzo szybko wpakować go do kontenerka, bo kociak ufny, oswojony, ewidentnie ktoś go wywalił pomimo tego, że wcześniej mieszkał w domu (zadbany, pachnący, odżywiony, sierść ładna, mimo tego, że długa). Nie mieliśmy serca zostawiać drugiego szczyla samego i postanowiliśmy jego również złapać. Udało się, choć znajoma otrzymała nadprogramowego kota;) Jeden zostaje na stałe, ale drugiemu muszę szukać domu. Kot ma ok.4 miesięcy, jest cały czarny. Nie znam płci i niewiele na razie o nim wiem, ale gdybyście mogły popytać wśród znajomych czy ktoś nie szuka kotka, to byłabym bardzo wdzięczna  :kiss_2:

Posted

Chyba jeszcze nie jestem spóźniona;)

Kochane, chciałabym Wam życzyć zdrowych, radosnych, pogodnych i ciepłych Świąt Bożego Narodzenia.

Dużo wytrwałości i siły w Nowym Roku w ratowaniu kolejnych psich istnień, a naszym wszystkim podopiecznym nowych, wspaniałych domów, na które zasługują:)

Posted

Paulinka natomiast dostała maila od rodzinki Brenki :
"

Witam!

My również życzymy wesołych świąt!
Z Brenką wszystko w porządku, wygląda na to, że już się całkowicie przyzwyczaiła, szczególnie biorąc pod uwagę jej stosunek do gości, szczeka i warczy na wszystkich, wyglądając przy tym naprawdę groźnie :) No cóż, nasi znajomi musieli się pogodzić z faktem, że raczej się z Brenką nie zaprzyjaźnią.
Poza tym uwielbia nasze wieczorne spacery i towarzyszenie nam podczas obiadów, cierpliwie podchodząc po kolei do każdego i czekając aż ktoś się w końcu z nią czymś podzieli (a doskonale wie, że jak tylko zrobi tę swoją minkę to trudno ją zignorować) ;)

Pozdrawiam, 
Marta"

brenka.jpg?gl=PL

christmas.jpg?gl=PL

• 2 weeks later...