Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki, dziękujemy pięknie za to co robicie dla suczek, bez Was nie dałybyśmy rady:loveu:

Jutro zadzwonię do missieek i zapytam jak suczki, bo dopiero niedawno weszłam do domu i już nie chcę o tej porze dzwonić:)

Posted

[quote name='paula_t']Ciotki, dziękujemy pięknie za to co robicie dla suczek, bez Was nie dałybyśmy rady:loveu:

Jutro zadzwonię do missieek i zapytam jak suczki, bo dopiero niedawno weszłam do domu i już nie chcę o tej porze dzwonić:)[/QUOTE]

Paula spokojnie poczekamy ;)
Wiem, że masz dużo na głowie :) napisz jak Ci poszedł egzamin :)

Posted

[quote name='AgusiaP']Super :ylsuper::cool2: gratuluję i trzymam kciuki za następne :thumbs::thumbs::thumbs:[/QUOTE]

Dzięki Aguś:loveu: Kolejny już za całe 12 dni ;)

Posted

Napisałam maila do missieek przed chwilą z prośbą o napisanie paru słów o suczkach oraz podanie nr konta, bo trzeba będzie lada moment za pobyt pannic zapłacić :)

Posted

[COLOR=#ff0000][B] 1487,34zł-tyle pieniędzy przekazuje Ferdynand na wątek suniek z Olkusza :smile:[/B][/COLOR]
[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/7298/dscf2391n.jpg[/IMG]

Ferdziu znalazł cudowny domek :)))

Posted

Dzięki Ferdziu:loveu:
Ty już kochany, szczęśliwy, rozpieszczany, to trzeba teraz koleżankom twoim pomóc ;)

Ciotki, dostałam maila od missieek, króciutki, bo missieek zajęta, ma pod opieką sporo psiaków i pozwolę sobie go przekleić

"T[COLOR=#000000][FONT=Verdana]a mała z Krakowa jest bardzo fajna, nie jest dzika[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]moim zdaniem może domu szukać na już[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]domowa, nauczona czystości i chodzenia na smyczy[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]toleruje koty i inne psy, spokojna, kanapowa[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]z tą z Olkusza jest gorzej, ale nie jest tragicznie[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]zadzwonię jutro i Ci więcej opowiem"

Jestem w lekkim szoku...Ona w schronisku była przerażona, co zresztą widać na zdjęciach, a ja widziałam na własne oczy, a tu się okazuje, że jak tylko opuściła mury schronu jest kompletnie innym psiakiem! :shake:
Skoro missieek ma takie spostrzeżenia po zaledwie dwóch dniach, to lepiej być nie może :)

Jutro jeszcze podpytam jak niuńka w stosunku do ludzi- czy dopomina się uwagi, głaskania czy raczej taka wycofana. Jeśli tylko okaże się, że nie jest źle, to kombinujemy zdjęcia i ogłaszamy małą:multi:[/FONT][/COLOR]

Posted

Super wieści Paulinko :)
Zaraz przeklejam na FB :)
Strasznie się cieszę, że Brenna jest taka cudna :)))
Płoszka po Olkuszu musi odreagować ... ona jeszcze nie wierzy, że ten koszmar minął... ale już niedługo uwierzy i będzie dobrze :)))

Posted

Rozmawiałam z missieek:p

Brena to prawdopodobnie suczka, która kiedyś mieszkała w domu, miała swojego pana. Nie brudzi w domu, wszystkie potrzeby załatwia na spacerach. Ładnie chodzi na smyczy, nie ma problemu z zakładaniem szelek. Do kotów przyjaźnie nastawiona o ile nie zbliżają się zbyt blisko albo nie śmigają obok w szybkim tempie ;) Z psiakami też nie ma problemów. U missieek jest szczeniak, który cały czas Brenę zaczepia i sunia jest wyjątkowo cierpliwa w stosunku do niego, pomimo tego, że mały ciągnie ją za ogon, za uszy, podgryza ;) Brena nie boi się człowieka, je smaczki z ręki, a czasem nawet przyjdzie i oprze się przednimi łapkami na kolanach, żeby ją miziać:loveu:

Z Płoszką troszkę gorzej, ale też nie ma tragedii. Nie jest to psiak w stylu: "Chowam się w kącie i udaję, że mnie nie ma". Jest póki co troszkę wycofana, leży na posłanku i ogląda co się wokół niej dzieje (missieek jednak zdecydowała się wziąć ją do domu, bo stwierdziła, że jakoś da radę z jeszcze jednym psiakiem:multi:). Nie umie niestety chodzić na smyczy, boi się zakładania szelek. Wczoraj kiedy zaczęła się szarpać na spacerze i missieek chciała ją przytrzymać, to diablica ugryzła missieek lekko w rękę:mad: Ale missieek sama powiedziała, że to prawdopodobnie po tych "chwytakach" z Olkusza. We wtorek miała ostrą biegunkę, ale na szczęście już wszystko opanowane. Ma około roku.

Posted

Witam :) Przybywam z wątku [B]Afry[/B], dla Której z bazarku uzbierało się 91zł. Jako, że Niunia wróciła do domu poproszę dane do przelewu i wysyłam pieniążki dla [B]Płoszki[/B] i [B]Brenny[/B] ;)

Posted

[quote name='sonek666']Witam :) Przybywam z wątku [B]Afry[/B], dla Której z bazarku uzbierało się 91zł. Jako, że Niunia wróciła do domu poproszę dane do przelewu i wysyłam pieniążki dla [B]Płoszki[/B] i [B]Brenny[/B] ;)[/QUOTE]

Dziękujemy Ci Sonek666 ślicznie, że pomyślałaś o dziewczynach:Rose:

[quote name='Mysza2']czy moja wpłata nie doszła? Poszła 08.04.[/QUOTE]

Mysza, pewnie doszły pieniążki jak wysłałaś 8, jak tylko zolziatko się pojawi, wszystko uzupełni :)