jola_li Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Kawał wspaniałej roboty - chapeau bas, Pokerku :Rose:! Quote
Margi Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 [quote name='marako']A jak trafić na jej wątek?[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248242-DZIUNIA-z-przytuliska-w-G-u-nas-w-BDT[/url] Quote
Poker Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 (edited) Z wielkim bólem informuję ,że Koksa/Frania opuściła ziemski padół 4 listopada po ciężkiej chorobie.:-( To są mejle od jej pańci.Miała wspaniały domek tylko dlaczego tak krótko ?:placz: Witam! Niestety mam bardzo złe wieści na temat mojej Frani. Jest ona bardzo chora. Lekarze podejrzewają chłoniaka jelit. Leczymy Franię od września, kiedy to pojawiła się ostra biegunka i wodobrzusze. Bardzo schudła. Waży teraz ledwo 8 kg z czego wiele z tej wagi to ciągle zbierająca się w brzuchu woda. Badania wykazują, że organizm Frani nie przyswaja białka i innych wartości odżywczych. Przyjmuje antybiotyki i sterydy ale już nie widać poprawy. Lekarz twierdzi, że rokowania są złe. Bardzo to wszyscy w domu przeżywamy i robimy co w naszej mocy żeby Frani pomóc. Jest na ścisłej diecie: tylko piersi z kurczaka i wołowina, ale apetyt ma coraz słabszy. Strasznie mi przykro i serce mi pęka bo bardzo ją kocham. Gdyby chcieli się Państwo upewnić, że robimy wszystko co trzeba, żeby Frani pomóc podaję nr tel. do dr Ziółkowskiego z przychodni Chiron, który ją leczy: 24 262 39 92. Dzisiaj Frania tylko leży i cała drży. Jadę z nią do naszego doktora o 14.30 i bardzo się boję co powie. Nie pisałam do Państwa wcześniej bo myślałam, że wszystko będzie dobrze i Frania wyzdrowieje, ale teraz nie mam już takiej pewności. Pozdrawiam Witam Wczoraj wspólnie z lekarzem podjęliśmy decyzję. Frania umarła na moich rękach, byłam z nią do końca i cały czas mówiłam do niej jak bardzo ją kocham. Ostatnie trzy dni bardzo już cierpiała. Zakopaliśmy ją w wśród choinek i położyliśmy duży kamień, na którym napiszemy jej imię. To naprawdę bardzo smutne dla nas i przykro mi, że muszę Państwu o tym napisać, a jednocześnie lżej mi, że mogę się tym z Państwem podzielić. Pocieszające jest jedynie to, że czas jaki u nas spędziła ( 22 stycznia minęłyby trzy lata) był dla niej naprawdę dobry. Była naszą księżniczką i moją obrończynią. Nie odstępowała mnie na krok. Strasznie będzie jej brakowało. Pozdrawiam B.L.[INDENT] :-(:placz::-( [/INDENT] Edited November 6, 2013 by Poker Quote
Nutusia Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Bardzo, bardzo współczuję wszystkim, którzy Franię znali i kochali, którzy zrobili wszystko, by psina była szczęśliwa, zaopiekowana, leczona i by odeszła szczęśliwa, bez bólu... Quote
prunia Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 wspaniały wątek, cudowna jesteś Poker i Twoja rodzina prześliczne pieski gościły u Was w domku, co jeden to ładniejszy, jakby wyselekcjonowane były podziwiam za trud i serce dla tych braci mniejszych:D pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Wesołych Świąt :D Quote
Nutusia Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 A Neska to kiedy zostanie wstawiona do albumu, hę? ;) Quote
halszka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Kochani wraz z moją Lorcią (w roli zająca ;-) ) życzę Pięknego Weekendu Wielkanocnego :calus:[URL="http://up.programosy.pl/foto/swieta_11.jpg"][IMG]http://up.programosy.pl/foto/swieta_11.jpg[/IMG][/URL] Quote
Mattilu Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='Nutusia']A Neska to kiedy zostanie wstawiona do albumu, hę? ;)[/QUOTE] Wlasnie??? Quote
RUDA ZUZIA Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Weszłam do Ciebie i już po pierwszej stronie wątku widzę,że masz ogromne serce:loveu:Będę miała cudną lekturę na wieczór:lol: Quote
IlonaS Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Cudowna przystań, Twój dom dla tych biednych stworzeń, po lepsze życie. I tak pięknie piszesz o nich, i każde pamiętasz. Quote
mateoosh12 Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Poker! Szacunek, niezwykłe życie i historie. To jest niesamowite, po prostu gratuluję odwagi, śmiałości, miłości, cierpliwości. Świat jest lepszy z ludźmi takimi jak Ty i Twój Mąż! :) Quote
Agata69 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 8.MISIA przyjechała do nas z Włocławka .Miała bardzo trudne życie przedtem.Uratowana ze studni u nowej pańci miała kilka razy szczeniaki. Była u nas tylko przez tydzień i została adoptowana przez rodzinę naszej najstarszej córki. Jest bardzo kochana , to cień 15.letniej Hani. Tak, Misia miała okropne życie. Tylko ją udało się wyciągnąć od dziwnej kobiety u której mieszkała. 3 pozostałe psy tam zostały, nie wiem co sie z nimi stało. Było tam tez kilkanaście kotów w róznym stanie. Ja potem miałam mnóstwo kłopotów bo ta kobieta oskarzyła mnie , ze kota zabralam bez jej zgody, co oczywiscie nie było prawdą. Super ze ta biednia sunia w końcu znalazła spokojna przystań i swoich ludzi. Quote
Magolek Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Takich jak ja , a często jeszcze bardziej oddanych osób psiowym sprawom jest znacznie więcej. Często są one anonimowe. Mnie cieszy, że mogliśmy pomóc chociaż tej kropeleczce psich dusz w oceanach nieszczęść. Pokerku bardzo niski pokłon za to, co robicie z mężem. Być może w ogromie nieszczęść, które widzi się na co dzień te uratowane psie duszyczki to kropla w morzu potrzeb. Ale dla każdej uratowanej duszyczki zmieniliście cały świat. Jak już napisał ktoś tu, na wątku, ja też mam nadzieję, że całe dobro, które dajecie innym już do Was wraca zwielokrotnione. Ludzie tacy jak Wy przywracają wiarę w człowieka. :) Quote
Mela Jakimiuk Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 I ja się bardzo wzruszyłam, ale czytając te posty po smutnych wieściach z dogomani, to ogromna przyjemność, wielki szacun!!! Quote
NikaEla Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Warto by było uzupełnić wpisy o kolejnych tymczaskach.... Quote
Poker Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Warto by było uzupełnić wpisy o kolejnych tymczaskach.... Już częściowo uzupełniłam. Wkrótce będzie cd. Quote
Bonsai Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Ja też czekam na ciąg dalszy, bardzo miło czyta się historię psów u Was. Strasznie pozytywny wątek, warto go pielęgnować. :) Quote
iwna5702 Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Najcudowniejsze w tym wszystkim ze udaje sie znalezc domy bidulom :) Quote
Poker Posted October 23, 2015 Author Posted October 23, 2015 Dawno nie uzupełniałam wpisów.Postaram się nadrobić zaległości. Quote
Recommended Posts