Joanienka Posted August 3, 2020 Posted August 3, 2020 Wyrazy współczucia... Piesy to część rodziny. Ja boję się myśleć nawet o odejściu mojego kudłacza :( Niedawno odszedł mój świnek za TM (czy prosiaczki też idą za TM?) ale dla niego to już była ulga w cierpieniu. Twój psiut dożył sędziwego wieku, a teraz na pewno jest szczęśliwy. Quote
Poker Posted September 12, 2020 Author Posted September 12, 2020 Wczoraj umarła Frezja , wyadoptowana od nas w marcu 2009. Żyła ok. 14 lat. Od kilku tygodni chorowała , miała guz w klatce piersiowej. Wczoraj wyszła na ogródek, położyła się na trawie i usnęła na zawsze. Miała w swoim domciu wspaniałe życie. Została pochowana na psim cmentarzu. Żegnaj malutka. Quote
bou Posted September 12, 2020 Posted September 12, 2020 Dobrze,że miała kochających ludzi,to wielkie szczeście dla zwierząt,a tak często nieosiągalne... Biegaj Frezjo...gdzieś tam...może blisko,może daleko...bez bólu i choroby... . Quote
mari23 Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Dnia 13.09.2020 o 00:48, bou napisał: Dobrze,że miała kochających ludzi,to wielkie szczeście dla zwierząt,a tak często nieosiągalne... Biegaj Frezjo...gdzieś tam...może blisko,może daleko...bez bólu i choroby... . Dnia 12.09.2020 o 12:11, Poker napisał: Wczoraj umarła Frezja , wyadoptowana od nas w marcu 2009. Żyła ok. 14 lat. Od kilku tygodni chorowała , miała guz w klatce piersiowej. Wczoraj wyszła na ogródek, położyła się na trawie i usnęła na zawsze. Miała w swoim domciu wspaniałe życie. Została pochowana na psim cmentarzu. Żegnaj malutka. przecudna sunieczka <3 miała wspaniałe życie...i wspaniałą śmierć....bez "decyzji" i ostatniego zastrzyku... łzy lecą, ale pomagając tym wszystkim biedakom ciągle na łzy jesteśmy skazane, cierpimy, żeby one mniej cierpiały... Quote
dwbem Posted December 22, 2020 Posted December 22, 2020 Święta racja, ja się do tego stosuję już od dawna. Wesołych Świąt. Quote
Poker Posted December 22, 2020 Author Posted December 22, 2020 Dziękuję za życzenia. Również od wielu lat stosuję się do powyższych rad. Quote
Poker Posted February 17, 2022 Author Posted February 17, 2022 Umierają moje tymczaski. W sierpniu umarła Braszka z Radys 😞 Miała guz mózgu. Państwo już adoptowali sunię w potrzebie. A dziś umarła malutka Czacza/Ada , która przeżyła 21 lat !! Adoptowana od nas 13 lat temu. Obie miały rewelacyjne domy. Quote
bou Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Dnia 17.02.2022 o 23:21, Poker napisał: Umierają............. Tak...czas płynie nieubłaganie i w końcu zabija...przykre i straszne...one wszystkie tak króciutko żyją,nawet te 21 lat to mało... :(( Quote
Poker Posted February 18, 2022 Author Posted February 18, 2022 Dnia 18.02.2022 o 22:05, bou napisał: Tak...czas płynie nieubłaganie i w końcu zabija...przykre i straszne...one wszystkie tak króciutko żyją,nawet te 21 lat to mało... :(( To prawda,ale już pisałam kiedyś, że gdyby psy żyły po 50 lat, to co by było z milionami ich? Dzięki temu, że żyją relatywnie krótko, robią miejsce w domach następnym. Tak jak i ludzie. Quote
Poker Posted March 23, 2022 Author Posted March 23, 2022 Kilka dni temu umarła moja kolejna tymczasia, Bella. Przeżyła prawie 14 lat w najlepszym domku na świecie u p. Bożeny. Zżarł ją rak. Bardzo ją kochałam . Przez tydzień po jej adopcji żyłam jak w malignie z rozpaczy. Żegnaj moje ukochane cudeńko . Quote
dwbem Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 No właśnie, ten piekielny rak zabija większość naszych ulubieńców. Quote
Poker Posted March 27, 2022 Author Posted March 27, 2022 Dziś dowiedziałam się, że od czerwca nie żyje Pusia/Kora. Ta która miała wielkie tłuszczaki, ledwie chodziła, nie miała połowy ucha, była prawie głucha i niewidoma. Miała guzki na listwie mlecznej i wetka namówiła panią na operację. Niestety podczas zabiegu sunia umarła. I tak miała szczęście, że ostatnie 3 lata miała bardzo dobre życie. Żegnaj babulko. Quote
Poker Posted December 7, 2022 Author Posted December 7, 2022 2 miesiące temu umarł Morisek, który poszedł do adopcji 13 lutego 2008 r. Dożył ok. 16 lat. Miał wspaniały dom. Ten rok jest okropny. Tyle moich tymczasków umarło. Umarła też mała sunia Dusia, która była u nas w czerwcu 2010 roku Quote
Poker Posted December 16, 2022 Author Posted December 16, 2022 I kolejna sunia odeszła. Dunia, sznaucerkowata, któa była u nas na tymczasie w 2009 r. Dostała ciężkiego udaru, nie dało się uratować. Quote
Poker Posted August 30, 2023 Author Posted August 30, 2023 Dostałam wiadomość od Anecik, że umarła maluśka Mimi, którą adoptowała od nas z DT Żegnaj maleńka Dziękuję Anecik za miłość jaką dała Mimi. Quote
Nadziejka Posted September 15, 2023 Posted September 15, 2023 Dnia 30.08.2023 o 13:09, Poker napisał: Dostałam wiadomość od Anecik, że umarła maluśka Mimi, którą adoptowała od nas z DT Żegnaj maleńka Dziękuję Anecik za miłość jaką dała Mimi. Quote
Recommended Posts