Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='kolejna kobietka']ojej jaka sliczna :loveu: zrobie jej chociaz taka zbiorcza fotke do udostepniania na fb jak Nince[/QUOTE]

Super...szkoda jej strasznie bo tak się garnie do ludzia że aż na głowę jakby mogła to by wlazła :) a jest taka szara jak multum innych psiaków jak pójdzie na zbiorowe kojce bo teraz była na kwarantannie to nikt tam jej nie wypatrzy :(

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='obiezyswiat75']Za dużo psów, za mało ludzi, domów...chyba mam depresję jakąś[/QUOTE]

ja też :( czacha dymi skąd brać kolejne miejsca na kolejne psy... a mądrych adoptujących jak na lekarstwo... :placz:

Posted (edited)

[quote name='malawaszka']ja też :( czacha dymi skąd brać kolejne miejsca na kolejne psy... a mądrych adoptujących jak na lekarstwo... :placz:[/QUOTE]

Gorzej.... takie cuda a ludzi sensownych ZERO...z tyci wyjątkami :)

Edited by Hałabajówka
Posted

Pchełka na fb:
[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=479596018760202&set=a.478856808834123.1073741829.100001294245674&type=1&theater[/url]

[IMG]http://img850.imageshack.us/img850/1310/pchelkanafbaktualnezrog.jpg[/IMG]

bardzo proszę o pomoc i udostępnianie...

• Upvote 1
Posted

[quote name='Hałabajówka'][COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]KONTRA[SIZE=4][SIZE=4] !!!![/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR]

Przepiękna suka owczarka kaukaskiego. Wielka, majestatyczna - typowa przedstawicielka rasy. Spokojna, zrównoważona, przyjazna dla ludzi. I jak to z kaukazami bywa - niekoniecznie kochająca inne psy, zwłaszcza suki. Najprawdopodobniej jest psem o silnej psychice, świadomym swojej siły. Ma ok 2 lata a w schronie jest od października 2011roku...
Pamiętam ją jako podrośnięte szczenię... wtedy byłam pewna że dla takiej suki dom się znajdzie na pewno bo młoda, bo piękna, bo bardzo w typie rasy...no i się nie znalazł... najpierw była w kojcu ale tam nie dogadywała się z psami więc teraz mieszka w budzie a łańcuch to cały jej świat... ZRÓBMY COŚ
Szukam i szukam jej czegoś i nic... każdy rozkłada ręce że piękna ale duża i do psów ostra i oooo lipa.

A ja nie mam kojca w którym mogłaby sama mieszkać ani takiej budy co by do niej wlazła.... Bardzo proszę o pomysły, rady, sugestie.... żeby można było tak te kojca porozmnażać :(

[QUOTE]Ja myślę, że trzeba ją ogłaszać jako psa do stróżowania, ale najpierw sterylka jesli nie była jeszcze...

Posted (edited)

Kolejna kobietko jesteś super!!!
Magdola nie jest to wykonalne bez zabrania jej na DT...

[quote name='Till']zaglądam tu choć narazie nie mam jak pomóc, widzę, że sama bardzo walczysz na tym wątku, oby w końcu nadeszła pomoc- tego życzę[/QUOTE]

Pomoc by się przydała..... najmilej widziane domki :)

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='Hałabajówka']Macie pomysł gdzie "upchnąć" owczarka....ma ok 5 lat i zupełnie nie radzi sobie w schronie :( Boję się że nie da rady tam długo a ja nie mam miejsca na takiego dużego psa teraz :(

[IMG]http://img543.imageshack.us/img543/6836/huzar2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img14.imageshack.us/img14/7091/huzar1.jpg[/IMG][/QUOTE]

Przychodzę na wezwanie [B]yolanovi[/B] :)
Straszny biduś :shake:
Czy on ma jakieś imię ?

Mam wrażenie, że widziałam jego fotkę na forum owczarek.pl :roll:
Czy ktoś zakładał mu tam watek ?
Jeśli nie, to ja mogę go tam ogłosić

Niestety na już nie mam pomysłu, gdzie można by chłopaka umieścić :shake:
To znaczy miejsce może by się i znalazło, ale kasy brak :(
Ostatnio posypały się dwa BDT psom, które mam pod opieką i na szybko trzeba psiaki zabierać do hotelu, a to oznacza spore wydatki ...

Posted (edited)

[quote name='DONnka']Przychodzę na wezwanie [B]yolanovi[/B] :)
Straszny biduś :shake:
Czy on ma jakieś imię ?

Mam wrażenie, że widziałam jego fotkę na forum owczarek.pl :roll:
Czy ktoś zakładał mu tam watek ?
Jeśli nie, to ja mogę go tam ogłosić

Niestety na już nie mam pomysłu, gdzie można by chłopaka umieścić :shake:
To znaczy miejsce może by się i znalazło, ale kasy brak :(
Ostatnio posypały się dwa BDT psom, które mam pod opieką i na szybko trzeba psiaki zabierać do hotelu, a to oznacza spore wydatki ...[/QUOTE]

Na 99,9% nie ma nigdzie wątku bo dopiero mu ostatnio zrobiłymy fotki...chyba ze ktoś go adoptował i oddal ale to mało prawdopodobne. Roboczo go nazwałyśmy Huzar.
Bede bardzo wdzieczna może go ktoś wypatrzy bo on sobie tam zupełnie nie radzi :(

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='Hałabajówka']Na 99,9% nie ma nigdzie wątku bo dopiero mu ostatnio zrobiłymy fotki...chyba ze ktoś go adoptował i oddal ale to mało prawdopodobne.
:([/QUOTE]

Huzar był już pokazywany, na pewno na fb strony schroniskowej adoptuj-psa.pl; w net wrzucony był w połowie stycznia - ale odzewu nie było żadnego.
Był też podsyłany do owczarków, tyle wiem. Ale owczarków u owczarków za dużo :-(

(Hałabajówka - chyba pomyliłaś go z innymi owczarami, które miały zdjęcia zrobione później.)

Posted

[B]Magdola [/B]synuś już jest w DT :) Czekoladka u mnie....ma zapalenie krtani :(

Ah [B]Kinga[/B] bo one mi się wszystkie mylą...owczar to owczar...wydawało mi się że to on był z przedostatniej sesji ale teraz patrzę po ciuchach to rzeczywiście ten z przedostatniej to był ten drugi na H. Ale Huzar jest najchudszy i najbiedniejszy i najsmutniejszy :( Bardzo przepraszam za pomyłkę byłam pewna że nie był ogłaszany jeszcze, ale chyba nic nie szkodzi co...bo skoro nie było odzewu to może teraz będzie :) Założę mu wątek ale jutro.

[B]Lara[/B] który biały? :)

Posted

[quote name='Hałabajówka'][B]Magdola [/B]synuś już jest w DT :) Czekoladka u mnie....ma zapalenie krtani :(

Ah [B]Kinga[/B] bo one mi się wszystkie mylą...owczar to owczar...wydawało mi się że to on był z przedostatniej sesji ale teraz patrzę po ciuchach to rzeczywiście ten z przedostatniej to był ten drugi na H. Ale Huzar jest najchudszy i najbiedniejszy i najsmutniejszy :( Bardzo przepraszam za pomyłkę byłam pewna że nie był ogłaszany jeszcze, ale chyba nic nie szkodzi co...bo skoro nie było odzewu to może teraz będzie :) Założę mu wątek ale jutro.

[B]Lara[/B] który biały? :)[/QUOTE]

No ten niedźwiadek polarny :)

[IMG]http://img545.imageshack.us/img545/1449/laleczka.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='magdola']Ciotka co z ta czekoladka i jej synusiem? Namawiam meza na dt...... Nie obiecuje, ale.....[/QUOTE]

Bierz Perłę! Zwolni się miejscu dla owczarka... a i dla Perły może w mieście szanse na adopcje będą większe?

Posted

[quote name='Cudak']Bierz Perłę! Zwolni się miejscu dla owczarka... a i dla Perły może w mieście szanse na adopcje będą większe?[/QUOTE]
Cudak, rozważam ją, jednak decydujące zdanie ma mój mąż....

Posted

[quote name='__Lara']No ten niedźwiadek polarny :)[/QUOTE]

Ah Lalunia Ci w oko wpadła ;) To jest kanapowy niedźwiadek ;) właśnie się wylegujemy na kanapie :)

Myśl Magdola myśl ;)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Litości.....jak Żuczek????? Obgryzłam już wszystkie paznokcie....[/QUOTE]

Chyba śpi :) o 7 spał a teraz to nie wiem bo i ja musiałam się położyć po wczoraj.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']No tak.. No dobra, to postaram się wytrzymać jeszcze trochę do relacji :)
A Ty się wyspałas? :roll:[/QUOTE]

A w życiu...dojechaliśmy przed pierwszą zanim ogarnęłam psiaki, moje na dwór itp to była 3 a ałabaje punkt 7 chcą na dwór więc oooo wyśpię się potem ;)

A na wyprawie jeszcze zepsułam sobie ulubionego kolczyka ;)