kolejna kobietka Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Super, ogromnie się cieszę! :multi: Quote
kolejna kobietka Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 a ta wpłata to dla naszej Inki? "[COLOR=#333333][SIZE=3][FONT=lucida grande]Keakea - inka pazdziernik 11,34zl"[/FONT][/SIZE][/COLOR] Quote
zerojeden Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Nie dla Ines jamniczki... sorki mówię na jedną i drugą Inka i tak z marszu napisałam zaraz poprawię. Quote
zerojeden Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 [SIZE=4][COLOR=#4b0082]Bardzo roszę tu zajrzeć sytuacja jest naprawdę bardzo trudna !!!! [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/247497-Podaj-nam-pomocną-łapę-w-świętokrzyskim-psiaki-potrzebujące-pomocy!?p=21393210#post21393210"][COLOR=#0000ff]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247497-Podaj-nam-pomocną-łapę-w-świętokrzyskim-psiaki-potrzebujące-pomocy!?p=21393210#post21393210[/COLOR][/URL][/SIZE] Quote
kolejna kobietka Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Hałabajówka']Nie dla Ines jamniczki... sorki mówię na jedną i drugą Inka i tak z marszu napisałam zaraz poprawię.[/QUOTE] aha, ok, szkoda :eviltong: ;) Quote
zerojeden Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Widziałam ją z tydzień temu. Ma się świetnie, Ela jej nowa Pani jest z nią bardzo zżyta. Quote
mdk8 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 to bardzo się cieszę, że nareszcie Perełka szczęśliwa :loveu: Quote
obiezyswiat75 Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 A Rodzynek wciąż u Ciebie? Pamietam ze jakaś pani była nim zainteresowana? Z interwencji kieleckiej została Ci Sznurek tylko? Szczeniaki chyba dalej do kogoś miały iść? Pogubilam się ostatnio. Wiem o Molly i Weni i Kasji. Czy o Sonie ktos dzwonił? Quote
obiezyswiat75 Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 [quote name='Hałabajówka']Widziałam ją z tydzień temu. Ma się świetnie, Ela jej nowa Pani jest z nią bardzo zżyta.[/QUOTE] Nareszcie :) trafiła na TEGO człowieka :) Quote
zerojeden Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 [quote name='obiezyswiat75']A Rodzynek wciąż u Ciebie? Pamietam ze jakaś pani była nim zainteresowana? Z interwencji kieleckiej została Ci Sznurek tylko? Szczeniaki chyba dalej do kogoś miały iść? Pogubilam się ostatnio. Wiem o Molly i Weni i Kasji. Czy o Sonie ktos dzwonił?[/QUOTE] O Sonię amstafkę dzwonili ludzie mieli przyjechać zobaczyć ale nie przyjechał. U mnie jest Łapka i Sznurek i Linka.... Lenka dzisiaj pojechała do koleżanki tu jest info od Asi [URL]https://www.facebook.com/events/605538496163275/622105714506553/?notif_t=plan_mall_activity[/URL] o Lence. Gadałyśmy z Asią że najlepiej będzie je rozdzielić żeby się otworzyły na świat zamiast trzymać się siebie. Rodzynek miał jechać do Niemiec ale Pani się plany pozmieniały i nie przyjechała jeszcze do Polski. O Inez się nie odezwała a już było po PA. Wydalam Molly i Kota ostatnio. O Maję Pan dzwonił czy się nada do gospodarstwa szczekać na obcych przy budzie i czy nie wpuści do szopy...cokolwiek to znaczy... O Garego Pani dzwoniła ale za stary i za mało agresywny... Nie wiem ale ostatnio nikt sensowy nie dzwoni Quote
kolejna kobietka Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Szkoda gadać, co za ludzie :mdleje: Quote
słodkokwaśna Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 (edited) Witaj Hałbajówka,przyszłam na odwiedziny z wątku białogonków i tak sobie poczytałam Twój wątek trochę... Ile masz psiaków pod opieką?Bo przeczytałam ,że 2500 wydajesz na karmę miesięcznie. Ja średnio ok 3500 a karmię dobrą karmą typu brit ,bosch, farmina a dla wymagających royal i hills. Pełno puszek ,mięsa i suszonych pychotek. Może powinnaś kupować większe ilości w tanich hurtowniach internetowych ...masa promocji,gratisów i zniżek przy dużych ilościach. Mięso kupuję w hurtowni mięsnej w niskiej cenie lub jak nie ma normalnego,to mielone w kostkach 1,6 za kg . Proszę zorientuj się....troszkę podratuje to Twój budżet. Widzę ,że nie wyrabiasz finansowo ...może mogłabym służyć radą jak sobie radzić w takich chwilach.Ja mam średnio od 50 do 70 psów u siebie i troszkę doświadczenia w tym temacie . Jeżeli potrzebujesz rady ,to napisz lub zadzwoń. Jeżeli chodzi o budy dla kotów,to nie wiem czy jest to rozwiązanie:roll: Ja bym zastosowała tańszy i bardziej wydajny sposób. Edyta 792 201 250 Edited October 27, 2013 by słodkokwaśna Quote
zerojeden Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 Witaj, teraz się liczba zwierzaków zwiększyła ale jeszcze nie wiem jaki będzie koszt utrzymania bo jedziemy teraz na zapasach. Nie liczę nigdy ile tych zwierzaków jest. Chyba trzeba będzie policzyć. Mam kilka pytań ale muszę do nich na spokojnie usiąść i wtedy się odezwę. A jaki masz patent na koty ? Jedną budę kupiłam ale jeszcze jedna jest potrzebna to może skorzystam. Quote
słodkokwaśna Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 (edited) Może lepszy byłby kontener ocieplony i tam miejsce dla kilkunastu kotów. Oczywiście kontener można odnowić wizualnie ,drewnem lub pomalować ...ale przynajmniej byłoby ciepłe miejsce dla większej ilości kotów. Poszukaj można kupić już taki za ok 2000zł. Teraz zapłacisz więcej ,ale możesz też więcej z niego skorzystać. Ja mam taki ok 7metrowy(2500zł), podzieliłam na 2 pomieszczenia. W jednym mam kociaki a w drugim mam psiaki ....chociaż w tym momencie siedzą tylko w jednym pomieszczeniu suczki po sterylce i kocica. Można do tego kontenera zbudować mały wybieg z paneli i kociaki będą miały bezpieczne miejsce w środku i na zewnątrz. Są też mniejsze kontenery i pewnie tańsze. ...albo można kupić starszą przyczepę kempingową i też miały by kotki fajnie. pierwszy z brzegu Ci wynalazłam ,abyś wiedziała o co mi chodzi... [URL]http://allegro.pl/mercedes-sprinter-volkswagen-lt-kontener-paka-i3625939791.html[/URL] Co do karmy ,to mam znajomego przedstawiciela z Łukowa ,który mi daje duże zniżki na puszki ...np.1240g kosztuje mnie 2,80 zł. Jak będziesz potrzebowała to daj znać. Koło Ciebie ..chyba w Gdańsku jest też firma dragon-zoo ja tam kiedyś zamawiałam i szef mi odkładał super karmę ,tylko np popękane worki lub brudne za śmieszne pieniądze a ta sama karma u niego kosztowała ponad 20zł za kg. W ogóle fajne mają promocje i zniżki. Edited October 27, 2013 by słodkokwaśna Quote
zerojeden Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 Ja mam do Gdańska ok 200km ;( szukałam takich różnych akcji i promocji ale nie znalazłam nic, trzeba mieć wtyki chyba ;( Z miłą chęcią bym kupowała taką karmę w zepsutych workach. A ja mam tylko 4 dzikie koty, reszta nie dzikich mieszka w budynku gospodarczym ogrzewanym ale te dzikie się tam nie nadają bo atakują. Teraz mam ok 40 psów i 15 kotów, nie mamy w pobliżu żadnej ubojni drobiu ani bydła, ani hurtowni mięsnej. Lipa jest u nas straszna z takim rzeczami ;( Quote
słodkokwaśna Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 No to rzeczywiście masz duże stadko:)Myślałam ,że mniejsze .... Ta firma ,którą Ci poleciłam jest w internecie . Ja mam do nich 600km i mi karmę wysyłali .Zadzwoń i spytaj o taką karmę czy mają teraz ...a jak nie to wspomnij,że Jesteś zainteresowana i jak się im uzbiera to niech zadzwonią do Ciebie. Do wszelakich hurtowni mam ok 25 km .A pan Marcin z Łukowa wozi po całej Polsce puszki. Może podaj mi nr telefonu ,to jutro zadzwonię i pogadamy o tym i jeszcze innych sprawach ....We dwie może będzie nam łatwiej i może czegoś ja się od Ciebie nauczę:) Quote
zerojeden Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Podzwoniłam trochę po sklepach internetowych w tym do tego co podałaś i niestety już nie sprzedają uszkodzonych worków po niższej cenie bo producent im wymienia na nowe. Quote
słodkokwaśna Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Szkoda :( To jak będę kupowała okazyjnie ,dam Ci znać. Quote
Olena84 Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Hałabajówka bym zadzwoniła jutro, o której Ci pasuje? Quote
zerojeden Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 A jutro to o której Ci pasuje mam w miarę spokojny dzień...w końcu urodziny ma się raz w roku ;) Quote
Olena84 Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 [quote name='Hałabajówka']A jutro to o której Ci pasuje mam w miarę spokojny dzień...w końcu urodziny ma się raz w roku ;)[/QUOTE] Dzisiaj to ok 21 dopiero, ale w czwartek od 17 mogę dzwonić;) Quote
LILUtosi Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 jesusenku 40 psów to małe schronisko. Jak Ty to ogarniasz? Quote
Recommended Posts