Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No powinny ale co zrobić? Koleś któremu zostały odebrane miał ich ok 70. W schronie zostało 36, reszta wyadoptowana (3 to moja zasługa :)). Ale to są bardzo nieadopcyjne psy. Szare, bure i pstrokate. Średniego wzrostu, średniego wyglądu, średniego wieku. Nie "w typie", nie słodkie kudłate maluszki, takie...zwyczajne.

Posted

Gratuluję :)

To jak moja Fela od dziecka na łańcuchu w schronie 8 albo 9 lat nawet pracownicy nie pamiętali... bura, średnia, suka z wyłupiastymi oczami z podejrzeniem padaczki... tylko nie wiem gdzie to doglądali bo u mnie nie miała żadnego ataku nigdy. Terasz będziemy się wybierać na przegląd paszczy i coś tam wyrywać bo już się ząbki trochę sypią babuni. Ale charakter boski jest taka przylepa tak za człowiekiem byle nie do budynku jakiegokolwiek... była na początku w domu.... pół dnia myślałam że mi szyby powybija tak chciała wyjść. Więc póki jej zdrowie nie szwankuje to mieszka w budzie ale jak będzie słabsza to nie będzie miała wyjścia może nie będzie miała już siły i chęci do forsowania drzwi i okien :)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']No powinny ale co zrobić? Koleś któremu zostały odebrane miał ich ok 70. W schronie zostało 36, reszta wyadoptowana (3 to moja zasługa :)). Ale to są bardzo nieadopcyjne psy. Szare, bure i pstrokate. Średniego wzrostu, średniego wyglądu, średniego wieku. Nie "w typie", nie słodkie kudłate maluszki, takie...zwyczajne.[/QUOTE]
Ale maja jedną zalete, jak ktoś je adoptuje to mozemy mieć pewność ze bedzie z nimi do końca, a jak zaadoptuje słodką kulke to bedziemy jej szukać domu jak ją wywali po 10 latach

Posted

I znalazłam, że nie zapłaciłam w lipcu, więc dziś zapłaciłam 200 zł, 50/50 na Inkę i Żuczka.

Przepraszam za opóźnienie, jakaś jestem nieogarnięta.

A Ty jesteś wielka i bardzo ale to bardzo Ci dziękuję :)

Posted

A ja mam tak słabe połączenie z netem że nie mogę się zalogować na stronę banku ;( jutro ma przyjść Pan co się na tym zna i pogrzebać gdzieś tam i ma ponoć działać normalnie mam nadzieję.

Dziękuję bardzo za pomoc dla ekipy z Grudziądza :Rose:

A ja mam tylko 168cm ;) i naprawdę nie masz za co bo bierzesz na siebie też odpowiedzialność.

Myślę że można będzie założyć oddzielny wątek jak myślisz i poprosić o wsparcie bo wet pociągnie pewnie po kieszeni jak to taki przypadek schorowany.

Wiesz co Olena własnie że i taka kanalia się trafiła... co adoptowała mojego Dziadeczka co już jest za TM jak miał 14 lat i oddała jak miał 17...

Posted

Wspaniałe wieści związane z tym starym schorowanym pieseczkiem, jesteście cudowne!!!
A mi fb szwankuje od wczoraj, nie mogę się dostać do swoich galerii ani udostępniać wydarzeń ze standardowej opcji, ani nie widzę niczego na głównej, czyli kto co udostępnił itp itd ehhh :sad:
Ja również bardzo bardzo dziękuję za wsparcie grudziądzkiej ekipy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::Rose::Rose::Rose:

Posted (edited)

[B]lipiec
Ewelina B. dla Kenzi -20zł
Beataczl bazarek dla Rodzynka - 25,50zł
Olena84 dla Maksa - 220zl
Pikola dla Rodzynka - 50zł
Marta dla Daktyla - 50zł
Bazarek dla Perły od Cudak - 90zł
Dla Rodzynka od Pana Mateusza - 50zł
Dla Żuczka Dulska - 20zł
Perełka Lara - 10zł
Perełka Tofikowa - 20zł
Perełka Kryzia - 75zl
P.Katarzyna K. - dla Żuczka - 50zł
MDK8 - Rodzynek - 5zł, Bystra -10zł, Żuczek - 5zł
Sonia 1974 Kenzi - 10zł
P.Joanna P. - dla Inki - 30zł
Perełka - Rita91 - 20zł
Rodzynek - P. Krystyna - 20zł
Olena84 - na sierpień za Maksa 220zł
Inez - Keakea - 10zl sierpień
Obieżyświat75 dla żuczka i Inki 50/50 - 200zł (lipiec i sierpień)[/B]

Edited by Hałabajówka
Posted (edited)

Mamy duży dług do spłacenia fakturę u weterynarza ok 1200zł (3 kastracje, sterylizacja, szczepienia i usunięcie zębów), dopiero zapłaciłam za dwie faktury za karmę na ponad 1300zł i jeszcze została na ok 850zł bardzo proszę o pomoc choćby po złotówce to zawsze będzie mniej o tą złotówkę.

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem z czego kupię słomę na zimę i karmę na przyszły miesiąc a jeszcze 40% psów muszę zaszczepić na wściekliznę bo kończy im się albo w tym albo w przyszłym miesiącu, dwie kastracje i 2 sterylizacje do zrobienia i kolejne usuwanie zębów u Ukkusia i Daktyla :(

18 psów i 13 kotów jest w fundacji bez żadnych deklaracji czy wpłat od stycznia odkąd fundacja działa pochłonęły większą cześć moich oszczędności a zwierzaków przybywa.
A do tego jeszcze trzeba suchą dla kotów i żwirki i kuwety musiałam zakupić bo było za mało ;(

Faktury do zapłacenia
[IMG]http://img833.imageshack.us/img833/889/9mao.jpg[/IMG]

[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/9496/btke.jpg[/IMG]

Edited by Hałabajówka
Posted

Tak, na pewno potrzebny będzie wątek dla Staruszeczek.
Asiu, my chyba nie oddaliśmy za Inkę i Żuczka a chyba już po sterylce i jajkach?
Jakie to koszty były? To trzeba w
pierwszej kolejności oddać.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Tak, na pewno potrzebny będzie wątek dla Staruszeczek.
Asiu, my chyba nie oddaliśmy za Inkę i Żuczka a chyba już po sterylce i jajkach?
pierwszej kolejności oddać.[/QUOTE]

Inka idzie dopiero na sterylke jak wet wróci z urlopu czyli za ok tydzień, bo wcześniej cieczkę miała. A Żuczek już był wykastrowany jak przyjechał.

Posted

Aaa
To moze by zrobić taki ogólny bazarek na
karmę i weta? Bo Inkę to na
luzaku ogarniemy wobec tego. Perła czy Inez była do skarbonki
sterylkowej zgłoszona? Zalapalismy się na wsparcie? Ktos wie? Skarpeta Talcott nie udzielilaby wsparcia dla Ukkiego?

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Aaa
To moze by zrobić taki ogólny bazarek na
karmę i weta? Bo Inkę to na
luzaku ogarniemy wobec tego. Perła czy Inez była do skarbonki
sterylkowej zgłoszona? Zalapalismy się na wsparcie? Ktos wie? Skarpeta Talcott nie udzielilaby wsparcia dla Ukkiego?[/QUOTE]

Tak Perełka była ze sterylkowej a Inez to chyba jeszcze na jakąś fundację była już nie pamiętam bo to rok temu było.
Ukki ma kolejne zęby do wyrwania chyba już tym razem wszystkie bo psują mu się w zastraszającym tępie.

Teraz wykastrowałam Ukkiego, Rodzynka i Rexa i po sterylce je Maja i Sonia amstafka.
Do wykastrowania jest jeszcze Fiedia ale stan jego zdrowia na razie na to nie pozwala i Gary ale jest jeszcze za młody no i Maksio jak się chłopak ogarnie. Do steryllki jest Greta, Bystra, Sonia kudłata, Inka i 4 kotki pół dzikie mieszkają na strychu w pomieszczeniu gospodarczym na razie są do podkarmienia.

I jeszcze mam 3 zasmarkane kociaki z grzybem na deser ;) po prostu ręce opadają.

Są fanty przekazane na Fiedię więcej informacji ma Anja2201, ja tez mam trochę fajnych rzeczy trochę płyt trochę książek tylko ja czasu nie mam bo jeszcze teraz retom kojców robię po zimie trochę się posypały i budy trzeba przemalować impregnatem. A czasu jak na lekarstwo jeszcze ta pogoda tylko przeszkadza. Ale namarudziłam ehhh

Posted (edited)

U dziergałam bazarek ;)

[CENTER][SIZE=4][FONT=book antiqua]Serdecznie zapraszam na bazarek na spłatę długów przede wszystkim weterynaryjnych na ponad 1200zł fundacji Hałabajówka...bazarek jest misz maszowy tj płyty CD,DVD, książki zarówno kryminały, obyczajowe jak i naukowe w tym szkolenie metoda na klikera, biżuteria w tym srebrna i ręcznie robiona, MP3 Sony bezprzewodowy, rękawica do czyszczenia psa, siatki przeciwko komarom....[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245946-Bazarek-ile-masz-tyle-dasz-dla-zwierzaków-w-Hałabajówce-spłata-długu-wet-i-karma?p=21157461&posted=1#post21157461"]Proszę zajrzyj :modla:[/URL]
[/FONT][/SIZE][/CENTER]
[SIZE=4][FONT=book antiqua]
[/FONT][/SIZE]

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='obiezyswiat75']Tak, na pewno potrzebny będzie wątek dla Staruszeczek.
pierwszej kolejności oddać.[/QUOTE]

[quote name='Hałabajówka']Inka idzie dopiero na sterylke jak wet wróci z urlopu czyli za ok tydzień, bo wcześniej cieczkę miała. A Żuczek już był wykastrowany jak przyjechał.[/QUOTE]

Jutro wymyślę jakiś cegiełkowy dla Inki, chociaż tyle ich teraz, że nie wiem jak się potoczy :sad:

Posted

Dobra dzisiaj się odmeldowuję bo muszę odespać nockę robienia bazarku.

EE to super tylko to jeszcze trochę dzisiaj próbowałam mu założyć obrożę ale nie ma takiej opcji, zaraz daje dyla. A tak to już podchodzi zainteresowany, szczeka na obcych z resztą, podchodzi i wącha i nawet nosem stuka mnie w rękę ale jak idę i na niego nie patrzę ;)

Posted

Miałam telefon o Perełkę brzmi całkiem całkiem, Pani ma jeszcze zadzwonić bo zastanawia się między nią a jakimś innym pieskiem... trochę była niezadowolona że jest wysterylizowana ale z rozmowy wywnioskowałam że chyba z braku wiedzy w tym temacie niż chęci rozmnażania.

Posted (edited)

[FONT=arial][FONT=arial black]Ciotka trzeba czekać cierpliwie na odpowiednią osobę i tyle!![/FONT]

[SIZE=4][COLOR=#4b0082]Mamy nowego członka stada... dzisiaj z interwencji przywiozłam suczkę lat 15 Kuleczka...wszystko zorganizowała Pani Łucja z Warszawy, było wydarzenie Kuleczki na fb ale znikło... sprawa jest wyjaśniana. Sunia w stanie nie najgorszym ale zapchlona do tego stopnia że miejscami łysa, ludzie którzy ją mieli sami mają kłopoty ze zdrowiem są to biedni ludzie (relacja Pani z TOZu która robiła tą interwencję) sunia ma sporo guzów i narośli... wet na wstępnych oględzinach powiedział że lepiej ich nie ruszać są to guzy powierzchniowe ruchome, w tym wieku narkoza nie jest dobrym pomysłem. Natomiast zrobimy jej badania krwi i prześwietlenie żeby zobaczyć co się dzieje w środku. Sunia jest przygłucha ale jak na swój wiek jest żwawa i szybko maszeruje na smyczy.

watek Kuleczki [URL]https://www.facebook.com/events/407700106006958/408109632632672/?notif_t=plan_mall_activity[/URL][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Edited by Hałabajówka