obiezyswiat75 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Szukam tymczasu, za zwrot kosztów na karmę i weta, na dożycie dla 15-16 letniej Wenecji, która przebywa w kieleckim schronisku. Sunia ma guzy z przerzutami, w tej chwili została zabrana na wczasy ze schroniska, ale po 25 sierpnia musi tam wrócic. Dla niej nie ma już ratunku, pozostało do znalezienia miejsce, w którym mogłaby godnie odejśc, co pewno wkrótce nastąpi. Błagam, pomóżcie mi coś znaleźć :-( Quote
Olena84 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Szukam tymczasu, za zwrot kosztów na karmę i weta, na dożycie dla 15-16 letniej Wenecji, która przebywa w kieleckim schronisku. Sunia ma guzy z przerzutami, w tej chwili została zabrana na wczasy ze schroniska, ale po 25 sierpnia musi tam wrócic. Dla niej nie ma już ratunku, pozostało do znalezienia miejsce, w którym mogłaby godnie odejśc, co pewno wkrótce nastąpi. Błagam, pomóżcie mi coś znaleźć :-([/QUOTE] jest gdzies link do wątku? Quote
obiezyswiat75 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='Olena84']jest gdzies link do wątku?[/QUOTE] do wątku tej suni nie ma, jest zbiorczy wątek Białgonów [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235546-BIAŁOGONY-psy-bez-przyszłości-OGŁOSZENIA-NA-CITO[/URL]-!!! Quote
kolejna kobietka Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Elu to moze zaloz jej osobny watek? bedzie latwiej czegos szukac. Quote
obiezyswiat75 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='kolejna kobietka']Elu to moze zaloz jej osobny watek? bedzie latwiej czegos szukac.[/QUOTE] no właśnie nie wiem, czy ja powinnam, czy ktoś kto jest "bliżej" tych psów. Quote
zerojeden Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 (edited) [quote name='Asia i Fionka']Czy to chodzi o takiego pieska rudo czarnego średniej wielkości, długowłosy ? Gdzie on się błąka ? Ja widuję takiego w okolicach ulicy Sikorskiego i Bałtyckiej ? Ja mogę mu pomóc[/QUOTE] Tak dokładnie o tego. Dzisiaj nie udało się nam go złapać ;( Sprawa jest bardziej skomplikowana jak się okazało po wywiadzie... pies został odłowiony do schroniska w poprzedniego sylwestra, potem ze schroniska wywędrował i jakoś znowu trafił... adoptowała go jakaś rodzina dość kontrowersyjna że tak to ujmę... przeprowadzają się co i rusz i dlatego piesek jest co jakiś czas widywany na innym osiedlu. Nie jest leczony, wypuszczany jest samopas jak państwo czasem o nim zapominają i leży tam gdzie popadnie. Sprawa miała zostać zgłoszona do schroniska z którego pies został adoptowany ale jak na razie nic nie wiem w tej sprawie, sporo osób jest zaangażowanych w pomoc temu psu. Zobaczymy czy się pojawi, mam dostać telefon od osoby która często bywa w okolicy Bałtyckiej jak się pojawi. Elu nie znam nikogo żeby polecić niestety ;( A nie może zostać na tych wczasach do końca ? Popatrzyłam tam na tym wątku to więcej psiaków pojechało na wczasy razem z tą sunią. Na poprawę humoru muszę Wam pokazać jak wygląda haszczak który dopiero co zaczął zmieniać włos, nienawidzi szczotki (wyczesanie jej te istny cyrk, ale po kawałku i damy radę :) i tapla się w błocie :cool3: [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3244/vsro.jpg[/IMG] Edited July 30, 2013 by Hałabajówka Quote
zerojeden Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 [quote name='Asia i Fionka']Ja go spotykałam na Sikorskiego koło biedronki i torgu, teraz na Bałtyckiej dwa razy go widziałam. On jest bardzo zaniedbany, brudny. Jak postawiłam mu miskę z wodą to się nie zatrzymał. Wiem, że podchodził do koleżanki z psem, która też go widziała cały dzień jak się błąkał. Byłam pewna, ze do schroniska ktoś zadzwoni i go złapią. Jak go spotkam to mogę go próbować łapać.[/QUOTE] Jego "rodzina" obecnie mieszka przy ulicy Bałtyckiej. Kilka osób go dokarmia ale trzeba go złapać, schronisko to dla niego wyrok a poza tym on prawnie ma opiekuna więc musieliby interwencyjnie go zabrać...a chyba się nikomu nie chce tego zrobić ;( Quote
kolejna kobietka Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 (edited) [quote name='obiezyswiat75']no właśnie nie wiem, czy ja powinnam, czy ktoś kto jest "bliżej" tych psów.[/QUOTE] Tak, masz rację. Edited July 31, 2013 by kolejna kobietka Quote
kolejna kobietka Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [url]http://img20.imageshack.us/img20/3244/vsro.jpg[/url] jeju a ja się już przestraszyłam, że tamtej bidy nie znalazłaś za to inną :mdleje:a to taki numer ufff :lol: Quote
zerojeden Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 [quote name='kolejna kobietka'][URL]http://img20.imageshack.us/img20/3244/vsro.jpg[/URL] jeju a ja się już przestraszyłam, że tamtej bidy nie znalazłaś za to inną :mdleje:a to taki numer ufff :lol:[/QUOTE] To już jest bida odrestaurowana ;) jak do mnie trafiła to miała 14kg i była plackami łysa ;) Quote
kolejna kobietka Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Szczęściara :) ...za co te psy tak cierpią :sad: Quote
obiezyswiat75 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Ech, pytałam już wszędzie chyba - nikt nie weźmie psa w takim stanie :( Wklej Ciotka wpłaty lipcowe, bo nie pamiętam czy płaciłam czy nie. Quote
kolejna kobietka Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Może jednak faktycznie ci ludzie się zlitują i zostanie już u nich? Quote
obiezyswiat75 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='kolejna kobietka']Może jednak faktycznie ci ludzie się zlitują i zostanie już u nich?[/QUOTE] nie bardzo. Oni teraz siedzą w jakiejś wiejskiej chacie do 25.08, a potem wracają do kawalerki gdzie są 3 psy "własne". Quote
kolejna kobietka Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 W poście 5 niecały rok temu ktoś napisał, że ona ma około 12 lat, to może nie jest jeszcze taka na dożycie? może zdąży się jeszcze coś znaleźć? Quote
obiezyswiat75 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='kolejna kobietka']W poście 5 niecały rok temu ktoś napisał, że ona ma około 12 lat, to może nie jest jeszcze taka na dożycie? może zdąży się jeszcze coś znaleźć?[/QUOTE] tak, ale okazało się, że ma nowotwór z przerzutami :( a poza tym to wiesz jakie te szacunki są. Maksio niby miał 8-10, a mój lekarz uważa, że ma 14-15 Quote
zerojeden Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Ciotka jutro będą wpłaty i nowe fotki... [COLOR=#000000]dzisiaj kojce malowałam i się nie wyrobiłam. [/COLOR] [COLOR=#000000]Nie chcę zapeszać ale może Rodzynek będzie miał domek ale to dopiero się okaże za 2-3 tygodnie bo Pani nie mieszka w Polsce i nie wie czy będzie żeby go zabrać... a tam kanapka, ogórek sielsko jednym słowem [/COLOR];-) Jak nikt się nie znajdzie i uważasz że będzie jej lepiej u mnie niż tam gdzie ma trafić to mogę pomóc... a potem cholera będę ryczeć jak po Dziadziusiu i po Mikusi i po Corze, ale za to może uda się Rodzynka wypchnąć zanim przyjdzie jego czas i ktoś inny będzie ryczeć ;) Quote
obiezyswiat75 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 O Boże Magda, dziekuję Ci z całego serca... Quote
Olena84 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='Hałabajówka'] [COLOR=#000000]Nie chcę zapeszać ale może Rodzynek będzie miał domek ale to dopiero się okaże za 2-3 tygodnie bo Pani nie mieszka w Polsce i nie wie czy będzie żeby go zabrać... a tam kanapka, ogórek sielsko jednym słowem [/COLOR];-) [/QUOTE] A pani skąd, ze Szwajcarii moze? ;) Quote
zerojeden Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 [quote name='obiezyswiat75']O Boże Magda, dziekuję Ci z całego serca...[/QUOTE] Przestań nie ma za co, tyle ile mi pomogłaś to ja się nie odwdzięczę nigdy chyba, mój dziadkowy pokój stoi pusty bo Ukki się wyprowadził i wprowadził do kudłatej Soni i Daktyla. A tam doczytałam że więcej Ci Państwo wzięli takich chorych dziadków... co z resztą będzie mają już zaklepane jakieś DT? Quote
zerojeden Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 [quote name='Olena84']A pani skąd, ze Szwajcarii moze? ;)[/QUOTE] Z Niemiec. A Twój Maksio dzisiaj nie wiedział co zrobić z szyją indyczą...zamiast jeść to chciał ją w budzie w słomie zakopać ale potem wyszedł i patrzy że wszyscy jedzą to poszedł przyniósł swoją i też zaczął jeść jak mu posmakowało to chciał Perełce zabrać dziad mały no ;) Quote
obiezyswiat75 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='Hałabajówka']Przestań nie ma za co, tyle ile mi pomogłaś to ja się nie odwdzięczę nigdy chyba, mój dziadkowy pokój stoi pusty bo Ukki się wyprowadził i wprowadził do kudłatej Soni i Daktyla. A tam doczytałam że więcej Ci Państwo wzięli takich chorych dziadków... co z resztą będzie mają już zaklepane jakieś DT?[/QUOTE] Nie, nie mają nic :( tych psów nikt nie chce. 2 sa w najgorszym stanie, reszta jako tako się trzyma... Quote
zerojeden Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Kurcze takie staruszki to powinny mieć chociaż ciepły kąt... przecież zima w budzie dla starego psa to jakaś porażka jest. Dziadziuś to tylko przy kaloryferze siedział sobie całe dnie czasem przyczłapał żeby go poprzytulać jak już przestał na mnie warczeć ;) Quote
Recommended Posts