Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obiezyswiat75']No to co mam napisać w ogłoszeniu, jak "starszy" nie wystarcza? Psi
Dziadek? Staruszek? :([/QUOTE]

[quote name='Hałabajówka']Chyba trzeba napisać że ok 10 letni to już jest jednoznaczne, bo widać że starszy nie wystarcza.[/QUOTE]

Ja mam ciocie od was zerżnięte i mam tak:

Żuczek....czemu Żuczek hmmm bo mały, bo w schroniskowym kojcu sobie zupełnie nie radził i ciągle leżał zwinięty w kłębuszek w rogu, nawet nie w budzie tylko na ziemi, taki nieporadny właśnie żuczek.
W schronisku spędził wiele miesięcy wegetując z dnia na dzień, wtedy wypatrzyła go wolontariuszka, teraz przebywa w domu tymczasowym, gdzie nie jest jedynym psem i z racji tego nie można mu poświęcić 100% uwagi na którą Żuczek zasługuje, bo jest pieszczochem i pasibrzuchem. Świetnie dogaduje się z suczkami jak i z psami, które go nie zaczepiają, woli zejść z drogi niż wdawać się w dyskusje. Żuczek jest niedużym, około 8 kilogramowym pieskiem, w wieku mniej więcej 10 lat, któremu niewiele potrzeba. Własny kąt, coś do jedzenia i odrobina miłości. Pokochaj - przygarnij. On odwdzięczy Ci się czystą i bezwarunkową miłością.

Posted

Ja też bo pytam Pana czy czytał w ogłoszeniu że to starszy piesek a Pan że nie... ludzie chyba nie czytają... i to zauważyłam już kilka razy nawet na fb na stronie psów z Białogardu że pytają czy pies czy suka jak w opisie bykiem stoi co to za zwierz.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']To ja juz całkiem głupia jestem[/QUOTE]

cholerka wprowadziłam ciebie Elu w błąd :oops: to znaczy zerżnięte mam od was, ale ten wiek to jednak dopisałam, po tym jak cioteczka halabajowka wczesniej cos o tym wspominala, a cala reszta jest taka jak u ciebie.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Ja też bo pytam Pana czy czytał w ogłoszeniu że to starszy piesek a Pan że nie... ludzie chyba nie czytają... i to zauważyłam już kilka razy nawet na fb na stronie psów z Białogardu [B]że pytają czy pies czy suka jak w opisie bykiem stoi co to za zwierz[/B].[/QUOTE]

mnie to juz nic nie zdziwi, a co na dniach jedna dziewczyna napisala na wydarzeniu Ludwisia to :shake: ...w ogole nie czytaja co i jak, a potem jakie bajki pisza, matko szkoda gadac.

Posted

A co z Ludwisiem?

jakby czytali to raczej by pytali co znaczy starszy, a nie dziwili się
ja mam jak byk że starszy
jutro moze na froncie ogłoszenia dopisze, bo chyba pierwsza linijke czytają tylko
ale to juz jutro bo po mailu w sprawie Inki
to mi sie odechciewa

Posted

Ludwis jest tutaj:
[url]https://www.facebook.com/events/497270383629502/[/url]

na dogo tez ma watek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234776-Ludwik-XVI-w-BDT-Potrzebne-wsparcie-na-weta-ma-chore-serce-%28-[/url]!
chcialam wam wkleic komentarz, ale wlasnie patrze, ze usunela, ale w skrocie bylo tak "ze tyle chetnych osob, aby go wziac, a my mowimy, ze nie" oczywiscie wypowiedz z wykrzyknikami i jeszcze cos odnosnie kasy, to ja zakladalam Ludwisiowi wydarzenie, ktore wisi juz ponad pol roku, ogloszenia tez mial i ani jednego chetnego domku, nie wiem skad ci ludzie sie biora...

co to za mail? kolejny osiol?

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Po upewnieniu sie, ze adopcja jest bezpłatna, pani stwierdziła, ze sie nie zgadza na
PA bo coś jej ukradniemy moze. Kradną teraz na wnuczka, na siostrzenca, to moze my na psa.[/QUOTE]
Dobre trzeba to wykorzystać ;)

Ludwiś też starszy już dobrze że w DT.

Posted

A ja nie czytałam tylko rzuciłam okiem na foto w wydarzeniu to się dziadkowy wydaje ;) to zwracam honor Ludwisiowi ;)

A dziękuje zrobiłam 248 zdjęć z pomocą ławki ;) no i się coś udało wybrać :)

Posted

[quote name='Hałabajówka']A ja nie czytałam tylko rzuciłam okiem na foto w wydarzeniu to się dziadkowy wydaje ;) to zwracam honor Ludwisiowi ;)

A dziękuje zrobiłam 248 zdjęć z pomocą ławki ;) no i się coś udało wybrać :)[/QUOTE]

A widzisz? :) na tej samej zasadzie ludzie się dziwią ze Żuczek stary- patrzą na zdjęcie, a tekst pomijają :)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']A widzisz? :) na tej samej zasadzie ludzie się dziwią ze Żuczek stary- patrzą na zdjęcie, a tekst pomijają :)[/QUOTE]

Pewnie tak...ale ja tak na szybko chciałam dopasować pychol do sytuacji ale jakby była zainteresowana adopcją to bym przeczytała 3 razy ;)

Posted

Tak być powinno. Ale ogłaszam jedna staruszkę, ktorej ogłoszenie zaczyna się tak

Wenecja to mocno starsza sunia.
I dostaję pytanie- czy to szczeniaczek??!
Rece opadły mi juz dawno, potem majtki. Teraz chyba opadna mi przysłowiowe cycki...

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Po upewnieniu sie, ze adopcja jest bezpłatna, pani stwierdziła, ze sie nie zgadza na
PA bo coś jej ukradniemy moze. Kradną teraz na wnuczka, na siostrzenca, to moze my na psa.[/QUOTE]

[quote name='obiezyswiat75']Tak być powinno. Ale ogłaszam jedna staruszkę, ktorej ogłoszenie zaczyna się tak

Wenecja to mocno starsza sunia.
I dostaję pytanie- czy to szczeniaczek??!
Rece opadły mi juz dawno, potem majtki. Teraz chyba opadna mi przysłowiowe cycki...[/QUOTE]

hahaha dobre te maile :lol:

Posted

Mi też nie przeszkadza bo czasem nie mam czasu na rozmowę a tak można usiąść i się zastanowić co odpisać a nie na wariata.

Zmieniając temat dostałam dzisiaj info że stary pies od półtora roku krąży po Koszalinie ponoć był kiedyś w schronisku bo go odłowili i uciekł z niego a teraz już niedomaga i dzisiaj ktoś go widział leżącego pod krzakiem. Jutro się umówiłam z Panią która chodzi w te rejony gdzie on teraz obecnie koczuje i go dokarmia, zabrać go do siebie nie może bo sama ma 2 psy i stado kotów a mieszka w bloku.
Nie wiem co z nim zrobić jak go znajdziemy i jak da się złapać... bo do schronu nie ma sensu skoro uciekł a ja nie mam w tej chwili środków finansowych na kolejnego dziadka który pewnie będzie wymagał większego wkładu weterynaryjnego ;( zapłaciłam dopiero fakturę u weta na ponad 1200zł i jeszcze na około 400 będzie kolejna jak wróci z urlopu bo mi odroczył płatność.

Posted

[quote name='kolejna kobietka']halabajowko, a nie masz kogos do pomocy na fb, kogos kto by dla ciebie zakladal wydarzenia i prosil o pomoc? ja pomagam toyocie, wiecej nie ogarne psow, bo juz mam chyba kilkanascie, a co rusz jakas nowa bida :sad:[/QUOTE]

No właśnie moja koleżanki nie mają fb w ogóle ;(