kolejna kobietka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='obiezyswiat75']No to co mam napisać w ogłoszeniu, jak "starszy" nie wystarcza? Psi Dziadek? Staruszek? :([/QUOTE] [quote name='Hałabajówka']Chyba trzeba napisać że ok 10 letni to już jest jednoznaczne, bo widać że starszy nie wystarcza.[/QUOTE] Ja mam ciocie od was zerżnięte i mam tak: Żuczek....czemu Żuczek hmmm bo mały, bo w schroniskowym kojcu sobie zupełnie nie radził i ciągle leżał zwinięty w kłębuszek w rogu, nawet nie w budzie tylko na ziemi, taki nieporadny właśnie żuczek. W schronisku spędził wiele miesięcy wegetując z dnia na dzień, wtedy wypatrzyła go wolontariuszka, teraz przebywa w domu tymczasowym, gdzie nie jest jedynym psem i z racji tego nie można mu poświęcić 100% uwagi na którą Żuczek zasługuje, bo jest pieszczochem i pasibrzuchem. Świetnie dogaduje się z suczkami jak i z psami, które go nie zaczepiają, woli zejść z drogi niż wdawać się w dyskusje. Żuczek jest niedużym, około 8 kilogramowym pieskiem, w wieku mniej więcej 10 lat, któremu niewiele potrzeba. Własny kąt, coś do jedzenia i odrobina miłości. Pokochaj - przygarnij. On odwdzięczy Ci się czystą i bezwarunkową miłością. Quote
zerojeden Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Ja też bo pytam Pana czy czytał w ogłoszeniu że to starszy piesek a Pan że nie... ludzie chyba nie czytają... i to zauważyłam już kilka razy nawet na fb na stronie psów z Białogardu że pytają czy pies czy suka jak w opisie bykiem stoi co to za zwierz. Quote
kolejna kobietka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='obiezyswiat75']To ja juz całkiem głupia jestem[/QUOTE] cholerka wprowadziłam ciebie Elu w błąd :oops: to znaczy zerżnięte mam od was, ale ten wiek to jednak dopisałam, po tym jak cioteczka halabajowka wczesniej cos o tym wspominala, a cala reszta jest taka jak u ciebie. Quote
kolejna kobietka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='Hałabajówka']Ja też bo pytam Pana czy czytał w ogłoszeniu że to starszy piesek a Pan że nie... ludzie chyba nie czytają... i to zauważyłam już kilka razy nawet na fb na stronie psów z Białogardu [B]że pytają czy pies czy suka jak w opisie bykiem stoi co to za zwierz[/B].[/QUOTE] mnie to juz nic nie zdziwi, a co na dniach jedna dziewczyna napisala na wydarzeniu Ludwisia to :shake: ...w ogole nie czytaja co i jak, a potem jakie bajki pisza, matko szkoda gadac. Quote
obiezyswiat75 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 A co z Ludwisiem? jakby czytali to raczej by pytali co znaczy starszy, a nie dziwili się ja mam jak byk że starszy jutro moze na froncie ogłoszenia dopisze, bo chyba pierwsza linijke czytają tylko ale to juz jutro bo po mailu w sprawie Inki to mi sie odechciewa Quote
zerojeden Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 A co to za mail ciotka podziel się ;) Quote
kolejna kobietka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Ludwis jest tutaj: [url]https://www.facebook.com/events/497270383629502/[/url] na dogo tez ma watek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234776-Ludwik-XVI-w-BDT-Potrzebne-wsparcie-na-weta-ma-chore-serce-%28-[/url]! chcialam wam wkleic komentarz, ale wlasnie patrze, ze usunela, ale w skrocie bylo tak "ze tyle chetnych osob, aby go wziac, a my mowimy, ze nie" oczywiscie wypowiedz z wykrzyknikami i jeszcze cos odnosnie kasy, to ja zakladalam Ludwisiowi wydarzenie, ktore wisi juz ponad pol roku, ogloszenia tez mial i ani jednego chetnego domku, nie wiem skad ci ludzie sie biora... co to za mail? kolejny osiol? Quote
obiezyswiat75 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Po upewnieniu sie, ze adopcja jest bezpłatna, pani stwierdziła, ze sie nie zgadza na PA bo coś jej ukradniemy moze. Kradną teraz na wnuczka, na siostrzenca, to moze my na psa. Quote
zerojeden Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Po upewnieniu sie, ze adopcja jest bezpłatna, pani stwierdziła, ze sie nie zgadza na PA bo coś jej ukradniemy moze. Kradną teraz na wnuczka, na siostrzenca, to moze my na psa.[/QUOTE] Dobre trzeba to wykorzystać ;) Ludwiś też starszy już dobrze że w DT. Quote
obiezyswiat75 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Jaki tam on starszy? 6 lat to młodzik jeszcze :) idealny wiek dla psa. Quote
zerojeden Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 A ja nie czytałam tylko rzuciłam okiem na foto w wydarzeniu to się dziadkowy wydaje ;) to zwracam honor Ludwisiowi ;) A dziękuje zrobiłam 248 zdjęć z pomocą ławki ;) no i się coś udało wybrać :) Quote
obiezyswiat75 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='Hałabajówka']A ja nie czytałam tylko rzuciłam okiem na foto w wydarzeniu to się dziadkowy wydaje ;) to zwracam honor Ludwisiowi ;) A dziękuje zrobiłam 248 zdjęć z pomocą ławki ;) no i się coś udało wybrać :)[/QUOTE] A widzisz? :) na tej samej zasadzie ludzie się dziwią ze Żuczek stary- patrzą na zdjęcie, a tekst pomijają :) Quote
zerojeden Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 [quote name='obiezyswiat75']A widzisz? :) na tej samej zasadzie ludzie się dziwią ze Żuczek stary- patrzą na zdjęcie, a tekst pomijają :)[/QUOTE] Pewnie tak...ale ja tak na szybko chciałam dopasować pychol do sytuacji ale jakby była zainteresowana adopcją to bym przeczytała 3 razy ;) Quote
obiezyswiat75 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Tak być powinno. Ale ogłaszam jedna staruszkę, ktorej ogłoszenie zaczyna się tak Wenecja to mocno starsza sunia. I dostaję pytanie- czy to szczeniaczek??! Rece opadły mi juz dawno, potem majtki. Teraz chyba opadna mi przysłowiowe cycki... Quote
kolejna kobietka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 ciocie ciocie :lol: cyt."Ludwik został też oszacowany na starszego niż oceniano w schronisku. Psiak ma ok. 8 lat, o ile nie więcej." pewnie jeszcze nie udalo nam sie pozmieniac gdzie trzeba. Quote
kolejna kobietka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Po upewnieniu sie, ze adopcja jest bezpłatna, pani stwierdziła, ze sie nie zgadza na PA bo coś jej ukradniemy moze. Kradną teraz na wnuczka, na siostrzenca, to moze my na psa.[/QUOTE] [quote name='obiezyswiat75']Tak być powinno. Ale ogłaszam jedna staruszkę, ktorej ogłoszenie zaczyna się tak Wenecja to mocno starsza sunia. I dostaję pytanie- czy to szczeniaczek??! Rece opadły mi juz dawno, potem majtki. Teraz chyba opadna mi przysłowiowe cycki...[/QUOTE] hahaha dobre te maile :lol: Quote
Olena84 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Ludzie nie czytają, mało tego wolą pisac maile bo stresują sie rozmową Quote
obiezyswiat75 Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='Olena84']Ludzie nie czytają, mało tego wolą pisac maile bo stresują sie rozmową[/QUOTE] A mi nie przeszkadza ze wola mail. Tylko zeby jeszcze sensownie pisali... Quote
zerojeden Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Mi też nie przeszkadza bo czasem nie mam czasu na rozmowę a tak można usiąść i się zastanowić co odpisać a nie na wariata. Zmieniając temat dostałam dzisiaj info że stary pies od półtora roku krąży po Koszalinie ponoć był kiedyś w schronisku bo go odłowili i uciekł z niego a teraz już niedomaga i dzisiaj ktoś go widział leżącego pod krzakiem. Jutro się umówiłam z Panią która chodzi w te rejony gdzie on teraz obecnie koczuje i go dokarmia, zabrać go do siebie nie może bo sama ma 2 psy i stado kotów a mieszka w bloku. Nie wiem co z nim zrobić jak go znajdziemy i jak da się złapać... bo do schronu nie ma sensu skoro uciekł a ja nie mam w tej chwili środków finansowych na kolejnego dziadka który pewnie będzie wymagał większego wkładu weterynaryjnego ;( zapłaciłam dopiero fakturę u weta na ponad 1200zł i jeszcze na około 400 będzie kolejna jak wróci z urlopu bo mi odroczył płatność. Quote
kolejna kobietka Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 halabajowko, a nie masz kogos do pomocy na fb, kogos kto by dla ciebie zakladal wydarzenia i prosil o pomoc? ja pomagam toyocie, wiecej nie ogarne psow, bo juz mam chyba kilkanascie, a co rusz jakas nowa bida :sad: Quote
zerojeden Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 [quote name='kolejna kobietka']halabajowko, a nie masz kogos do pomocy na fb, kogos kto by dla ciebie zakladal wydarzenia i prosil o pomoc? ja pomagam toyocie, wiecej nie ogarne psow, bo juz mam chyba kilkanascie, a co rusz jakas nowa bida :sad:[/QUOTE] No właśnie moja koleżanki nie mają fb w ogóle ;( Quote
kolejna kobietka Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Madziu ja zalozylam konto na fb tez tylko odnosnie zwierzakow. Quote
Recommended Posts