Czoko Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Wszystkie zrobiłyście cudne zdjęcia swoim pieskom podczas wakacjii! Dla naszej nowej koleżanki wybraliście prześliczne imie Chilli. Pozdrawiam was serdecznie Ewa
Guciek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Aż się boję myśleć ile ta moja klucha waży :roll: Czy ktoś z Was klika swoim tollerom? Jakieś ciekawe sztuczki itepe? ;)
Taq Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='WiolaW'][B]Gucio[/B] - twój rudzielec jest strasznie podobny do mojej Soni. [/quote] A ja widzę podobieństwo Chili :loveu: do Holly, a Sonia i Holly nie są do siebie podobne :razz: Każdy widzi to co chce widzieć :razz: . [quote name='WiolaW']Ale to straszny łakomczuch, ostatnio zwinęła kiełbasę w takim tempie, że zobaczyliśmy tylko jak się oblizuje. Po 15 min zwymiotowała a kiełbasa była złamana tylko na pół:p [/quote] kiedyś Holly też była łakomczuchem ale ostatni w główce się poprzewracało i mało co jest dobre, zanim cokolwiek weźnie to powącha, poczeka może jeszcze coś lepszego się tarfi i dopieo je :p. Miałam dwa worki karmy otwarte ale dla Holly to nie to, kupiłam trzeci i naszczęście je :p .
Toller Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A ja myślę, że one wszystkie mogą mieć pewne podobieństwo do siebie- pamiętajcie, że wszystkie są dość silnie spokrewnione ze sobą - jak nie ten sam ojciec, to wspólni jacyś dziadkowie :) A niedługo dołączy do rodzinki Blanol, ze wspólnym tatusiem i siostrą mamy Chili, a z Sonią i Holly wspóne będą linie po mamach.
Guciek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Z Holly też w sumie faktyczniespokrewniona jest, od prababki ze strony matki czyli AURORA Toller Bryvilsar linia jest już ta sama ;) Na zdjęciu podobna, na żywo - przede wszystkim mniejsza mi się zdaje :lol: Tak sobie studiuję kopię rodowodu, którą dostałam od hodowców i bardzo mi się podoba maść przy prababce HAPPY HUNTER Shaggy Tollers - niebieski marmurek :cool3: :lol: pewnie błąd się wkradł, jeszcze się z marmurkowym tollerem nie spotkałam :) jest jeszcze kilka małych kruczków, coś czuję, że rodowód mojej małej będzie do poprawki ;)
Toller Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Gucio'] Tak sobie studiuję kopię rodowodu, którą dostałam od hodowców i bardzo mi się podoba maść przy prababce HAPPY HUNTER Shaggy Tollers - niebieski marmurek :cool3: :lol: [/quote] He? MARMUREK?!?!?! Jezusiczku... :evil_lol: :crazyeye: :eviltong:
Guciek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 jeszcze czerwonego marmurka to bym zrozumiała... ale niebieski? :eviltong: mogę foto zrobić bo ksero mi się skiepściło razem ze skanerem ;)
Gola Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 jak tak dalej pojdzie to nie obędzie się bez wielkiego rodzinkowo-tollerkowego spotkania ;) robi się z nas silna grupa pod wezwaniem hihi. Moje dziewczyny dostały dziś wielkie kości cielęce a co ;) czasem trzeba zaszaleć. Pozdrowionka.
blanol Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A wszystko przez Was:angryy:!!!! - czytam o tych Waszych psiakach i aż mnie skręca, żeby mieć już mojego malucha w domu i być pełnoprawnym członkiem tego ZACNEGO GRONA!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi: [CENTER][SIZE=3][B] Czy tutaj naprawdę są same baby?[/B][/SIZE][/CENTER]
Toller Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ano baby- w kupie bab siła :multi:. Chłopy są do niczego :diabloti: A spotkanko widzę będzie mi trzeba na przyszły rok zorganizować, nie ma rady. Możecie już zacząć obmyślać gdzie i kiedy, jakie byście chciały atrakcje, itd :cool3: [B]Blanol[/B], jesteś już członkiem, czy tego chcesz czy nie :evil_lol:
blanol Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Cieszę się z członkostwa. A co do bab - no to bardzo dobrze - zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Faceci tylko zamieszanie wprowadzaja... oprócz chłopców tollerków!!! A jeśli już jesteśmy same kobitki, to wiecie: że mężczyźni dojrzewają do trzeciego roku życia, a potem, to już tylko... rosną:lol:
Czoko Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Jako sympatyk Rasy bardzo się cieszę że będę miała w Warszawie już niedługo możliwość spotkania Tollera co oprócz hodowców spotkanych podczas wystawy zupełnie mi się do tej pory nie udało!
blanol Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ja też się cieszę, że będę miała bratnią duszę. Ja jestem z Bemowa
Guciek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Toller-Fox']Ano baby- w kupie bab siła :multi:. Chłopy są do niczego :diabloti:[/quote] Co racja to racja ;) Chociaż mnie często mylą z facetem, a to przez nick właśnie. [quote name='Toller-Fox']A spotkanko widzę będzie mi trzeba na przyszły rok zorganizować, nie ma rady. Możecie już zacząć obmyślać gdzie i kiedy, jakie byście chciały atrakcje, itd :cool3: [B]Blanol[/B], jesteś już członkiem, czy tego chcesz czy nie :evil_lol:[/QUOTE] A może tollerowcy są zainteresowani obozem agility, który co roku organizuje klub FORT? :) Jakby taka ruda ekipa wyszła na tor... :diabloti: Szczegółów dotyczących obozu 2008 jeszcze nie ma, pewnie pojawią się pod koniec bieżącego roku, ale warto już teraz pomyśleć :-) Dodam, że moja miłość do tollerów zakwitła na takim właśnie obozie :)
blanol Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ja agility mam w planach jak najbardziej i jak najbardziej klub fort -rzut większym beretem ode mnie, ale mój piesior chyba będzie jeszcze za mały na przyszłe lato...
Wiza Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 oo fajnie ze zostało Chili bardzoo mi sie podoba :) No no duże te tollerokowe grono sie robi, szkoda ze na razie nie moge do niego dołączyć. Hej właśnie jak dużo tych tollerowych dziewuch to zapraszam [url]www.novascotia.fora.pl[/url] kiedyś założyłam ale nikt nie wchodził :)
Toller Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 My możemy być - a Twój piesek, Blanol, będzie miał wtedy prawie rok - możesz spokojnie z nim wtedy spróbować przez kilka dni poskakać, byle nie za wysoko :loveu:
Guciek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 słuchajcie, w tym roku była grupa dla szczeniąt, w której uczestniczyła Jazda, urodzona 1 stycznia 2007, czyli miała 7m-cy. Najniższe tyczki, tunele sztywne, uczenie stref :) Były też kilkumiesięczne bordery i inne psiaki. Grupa prowadzona pod czujnym okiem Magdy (vel Zielsko z dgm), która zna się na rzeczy :cool3: naprawdę polecam! Ponawiam pytanie- czy ktoś klika swoim rudzielcom? ;) Chodzi mi głównie o różne takie sztuczki jak np. Wi [url]http://pl.youtube.com/profile?user=Azoogle[/url] . Wiza - nawet ciekawe, ale portal fora.pl jest chyba obecnie najmniej rozwiniętą formą darmowych for ;) Co wiem z autopsji, gdyz mamy spore agilitowe forum właśnie na tym serwerze ;) nawet przenieść potem na własny sie nie da
blanol Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A ja mam pytanie w sprawie tego klubu Fort. w W-wie mieści się on w Laskach, czy o ten klub się rozchodzi? Bo do niego zamierzam się wybrać na kurs agility. Wczesniej zaliczymy przedszkole i PT prawdopodobnie w Russ lub Baritius - jeszcze się nie zdecydowałam. Russ też prowadzi agility, ale chyba wtedy przeniosę się do Fortu. Od jakiego wieku zacząć kurs agility, bo Fort ogłosił, że nie planuje przedszkola z elementami agility
Toller Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 My niedługo chyba klikać zaczniemy - czas się będzie przerzucić, bo nei wyobrażam sobie tradycyjnego uczenia do klas obedience - potrzebna mi jest większa precyzja szkolenia, a to da mi kliker.
blanol Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Przepraszam, co zaczniecie robić? - wybaczcie mą niewiedzę!!!!
Guciek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 przedszkole z elementami agility jest w podwarszawskich Pęcicach - kub ALTERNATYWA. Kontakt mają podany na stronie, opis przedszkola też. To ich strona [url]http://agility.iem.pw.edu.pl/[/url] FORT faktycznie, w ośrodku w Laskach, bardzo polecam :) Nie wiem jak w Baritusie i Russie, ale z tych trzech wybrałabym właśnie FORTowców. Tu ich adres internetowy [url]http://kafort.pl[/url] . No i oczywiście zapraszam na agilitowe forum, link w podpisie :lol: Gosiu, ja jestem na etapie rozklikiwania Chili, chyba sobie kupię książkę o tym, bo siedzenie przed kompem zaczyna mnie nudzić bo pies sobie tylko chodzi bezczynnie wtedy, ew. rozbraja piłki na czynniki pierwsze w 5 minut :) Jak zabierzesz się za samo rozklikiwanie Fajerka? Blanol - [url]http://kliker.z.pl[/url] dosłownie encyklopedia wiedzy o klikerze i całej tej metodzie. [size=1]natomiast fanatyzm pod tytułem kliker lekiem na wszystko, czyli prawie religia wyznawców klikera bywa męcząca. Niektórzy określają to jako "fanatyzm jest gorszy od faszyzmu". Od fanatyków staram się odsuwać ;)[/size]
Toller Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='blanol']Przepraszam, co zaczniecie robić? - wybaczcie mą niewiedzę!!!![/quote] Używać klikera - to małe pudełeczko które wydaje charakterystyczne "klik" i służy do szkolenia. Tu możesz poczytać więcej [url]http://www.dogs.gd.pl/kliker/[/url] W Wielkim skrócie - klikasz wtedy, gdy chcesz zaznaczyć pożądane przez Ciebie zachowanie, a zaraz po kliknięciu nagradzasz psa. Daje to lepsze "zamrożenie" momentu o jaki Ci chodzi- tyle ze wymaga wiele precyzji od właściciela psa- jak się spóźnisz, klikając, to możesz niechcący nagrodzić coś, co nagrodzonym być nei powinno, np jeśli chcesz żeby pies nauczył się siadu, a spóźnisz się z klikiem, i pies np zdąży się położyć, to nie nauczył się że na siad trza usiąść, ale że trzeba leżeć. To co napisałam stanowi spore uproszczenie- zerknij do linku podanego wyżej, tam jest to wszystko rozwinięte.
Gola Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 ja bym z Draczką poskakała ale daleko mam do miejsca cwiczen a do tego niezmotoryzowany ze mnie człowieczek. w domciu mamy tunel ,ale mały taki do zajęć dogo poza tym mała(już nie taka mała roczek w czerwcu minął) skacze,bo lubi , przez co sie ino da ;) przez starszą psią kolezankę również.
Toller Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A wygląda to tak: [url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3994&action=prod[/url] [B]Gola[/B], co tam daleko, do Krakowa daleko?? My dojeżdzamy często nad Wisłę do Ustronia, robiliśmy tak nawet jak nei było autka. Ale w sumie mogłoby spasić spotkać się na takim wyjeździe agilitowym zresztą - będzie Ruda obsada, niech świat widzi że Rude jest mądre i piękne! :evil_lol: A Ty, [B]Gola[/B], dawaj mi tu zaraz zdjęcia mojej córeczki!!! OPuściłaś się, koleżanko! :razz:
Recommended Posts