Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkie zrobiłyście cudne zdjęcia swoim pieskom podczas wakacjii!
Dla naszej nowej koleżanki wybraliście prześliczne imie Chilli.
Pozdrawiam was serdecznie Ewa

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WiolaW'][B]Gucio[/B] - twój rudzielec jest strasznie podobny do mojej Soni. [/quote]

A ja widzę podobieństwo Chili :loveu: do Holly, a Sonia i Holly nie są do siebie podobne :razz:
Każdy widzi to co chce widzieć :razz: .

[quote name='WiolaW']Ale to straszny łakomczuch, ostatnio zwinęła kiełbasę w takim tempie, że zobaczyliśmy tylko jak się oblizuje. Po 15 min zwymiotowała a kiełbasa była złamana tylko na pół:p [/quote]

kiedyś Holly też była łakomczuchem ale ostatni w główce się poprzewracało i mało co jest dobre, zanim cokolwiek weźnie to powącha, poczeka może jeszcze coś lepszego się tarfi i dopieo je :p.
Miałam dwa worki karmy otwarte ale dla Holly to nie to, kupiłam trzeci i naszczęście je :p .

Posted

A ja myślę, że one wszystkie mogą mieć pewne podobieństwo do siebie- pamiętajcie, że wszystkie są dość silnie spokrewnione ze sobą - jak nie ten sam ojciec, to wspólni jacyś dziadkowie :)
A niedługo dołączy do rodzinki Blanol, ze wspólnym tatusiem i siostrą mamy Chili, a z Sonią i Holly wspóne będą linie po mamach.

Posted

Z Holly też w sumie faktyczniespokrewniona jest, od prababki ze strony matki czyli AURORA Toller Bryvilsar linia jest już ta sama ;) Na zdjęciu podobna, na żywo - przede wszystkim mniejsza mi się zdaje :lol:
Tak sobie studiuję kopię rodowodu, którą dostałam od hodowców i bardzo mi się podoba maść przy prababce HAPPY HUNTER Shaggy Tollers - niebieski marmurek :cool3: :lol: pewnie błąd się wkradł, jeszcze się z marmurkowym tollerem nie spotkałam :) jest jeszcze kilka małych kruczków, coś czuję, że rodowód mojej małej będzie do poprawki ;)

Posted

[quote name='Gucio']
Tak sobie studiuję kopię rodowodu, którą dostałam od hodowców i bardzo mi się podoba maść przy prababce HAPPY HUNTER Shaggy Tollers - niebieski marmurek :cool3: :lol: [/quote]
He? MARMUREK?!?!?!
Jezusiczku... :evil_lol: :crazyeye: :eviltong:

Posted

jeszcze czerwonego marmurka to bym zrozumiała... ale niebieski? :eviltong: mogę foto zrobić bo ksero mi się skiepściło razem ze skanerem ;)

Posted

jak tak dalej pojdzie to nie obędzie się bez wielkiego rodzinkowo-tollerkowego spotkania ;) robi się z nas silna grupa pod wezwaniem hihi. Moje dziewczyny dostały dziś wielkie kości cielęce a co ;) czasem trzeba zaszaleć. Pozdrowionka.

Posted

A wszystko przez Was:angryy:!!!! - czytam o tych Waszych psiakach i aż mnie skręca, żeby mieć już mojego malucha w domu i być pełnoprawnym członkiem tego ZACNEGO GRONA!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

[CENTER][SIZE=3][B] Czy tutaj naprawdę są same baby?[/B][/SIZE][/CENTER]

Posted

Ano baby- w kupie bab siła :multi:. Chłopy są do niczego :diabloti:
A spotkanko widzę będzie mi trzeba na przyszły rok zorganizować, nie ma rady.
Możecie już zacząć obmyślać gdzie i kiedy, jakie byście chciały atrakcje, itd :cool3:
[B]Blanol[/B], jesteś już członkiem, czy tego chcesz czy nie :evil_lol:

Posted

Cieszę się z członkostwa.
A co do bab - no to bardzo dobrze - zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
Faceci tylko zamieszanie wprowadzaja... oprócz chłopców tollerków!!!

A jeśli już jesteśmy same kobitki, to wiecie:

że mężczyźni dojrzewają do trzeciego roku życia, a potem, to już tylko... rosną:lol:

Posted

Jako sympatyk Rasy bardzo się cieszę że będę miała w Warszawie już niedługo możliwość spotkania Tollera co oprócz hodowców spotkanych podczas wystawy zupełnie mi się do tej pory nie udało!

Posted

[quote name='Toller-Fox']Ano baby- w kupie bab siła :multi:. Chłopy są do niczego :diabloti:[/quote]

Co racja to racja ;) Chociaż mnie często mylą z facetem, a to przez nick właśnie.

[quote name='Toller-Fox']A spotkanko widzę będzie mi trzeba na przyszły rok zorganizować, nie ma rady.
Możecie już zacząć obmyślać gdzie i kiedy, jakie byście chciały atrakcje, itd :cool3:
[B]Blanol[/B], jesteś już członkiem, czy tego chcesz czy nie :evil_lol:[/QUOTE]
A może tollerowcy są zainteresowani obozem agility, który co roku organizuje klub FORT? :) Jakby taka ruda ekipa wyszła na tor... :diabloti: Szczegółów dotyczących obozu 2008 jeszcze nie ma, pewnie pojawią się pod koniec bieżącego roku, ale warto już teraz pomyśleć :-) Dodam, że moja miłość do tollerów zakwitła na takim właśnie obozie :)

Posted

Ja agility mam w planach jak najbardziej i jak najbardziej klub fort -rzut większym beretem ode mnie, ale mój piesior chyba będzie jeszcze za mały na przyszłe lato...

Posted

oo fajnie ze zostało Chili bardzoo mi sie podoba :)
No no duże te tollerokowe grono sie robi, szkoda ze na razie nie moge do niego dołączyć.

Hej właśnie jak dużo tych tollerowych dziewuch to zapraszam [url]www.novascotia.fora.pl[/url] kiedyś założyłam ale nikt nie wchodził :)

Posted

My możemy być - a Twój piesek, Blanol, będzie miał wtedy prawie rok - możesz spokojnie z nim wtedy spróbować przez kilka dni poskakać, byle nie za wysoko :loveu:

Posted

słuchajcie, w tym roku była grupa dla szczeniąt, w której uczestniczyła Jazda, urodzona 1 stycznia 2007, czyli miała 7m-cy. Najniższe tyczki, tunele sztywne, uczenie stref :) Były też kilkumiesięczne bordery i inne psiaki. Grupa prowadzona pod czujnym okiem Magdy (vel Zielsko z dgm), która zna się na rzeczy :cool3: naprawdę polecam!

Ponawiam pytanie- czy ktoś klika swoim rudzielcom? ;) Chodzi mi głównie o różne takie sztuczki jak np. Wi [url]http://pl.youtube.com/profile?user=Azoogle[/url] .

Wiza - nawet ciekawe, ale portal fora.pl jest chyba obecnie najmniej rozwiniętą formą darmowych for ;) Co wiem z autopsji, gdyz mamy spore agilitowe forum właśnie na tym serwerze ;) nawet przenieść potem na własny sie nie da

Posted

A ja mam pytanie w sprawie tego klubu Fort. w W-wie mieści się on w Laskach, czy o ten klub się rozchodzi? Bo do niego zamierzam się wybrać na kurs agility. Wczesniej zaliczymy przedszkole i PT prawdopodobnie w Russ lub Baritius - jeszcze się nie zdecydowałam. Russ też prowadzi agility, ale chyba wtedy przeniosę się do Fortu. Od jakiego wieku zacząć kurs agility, bo Fort ogłosił, że nie planuje przedszkola z elementami agility

Posted

My niedługo chyba klikać zaczniemy - czas się będzie przerzucić, bo nei wyobrażam sobie tradycyjnego uczenia do klas obedience - potrzebna mi jest większa precyzja szkolenia, a to da mi kliker.

Posted

przedszkole z elementami agility jest w podwarszawskich Pęcicach - kub ALTERNATYWA. Kontakt mają podany na stronie, opis przedszkola też. To ich strona [url]http://agility.iem.pw.edu.pl/[/url]
FORT faktycznie, w ośrodku w Laskach, bardzo polecam :) Nie wiem jak w Baritusie i Russie, ale z tych trzech wybrałabym właśnie FORTowców. Tu ich adres internetowy [url]http://kafort.pl[/url] . No i oczywiście zapraszam na agilitowe forum, link w podpisie :lol:

Gosiu, ja jestem na etapie rozklikiwania Chili, chyba sobie kupię książkę o tym, bo siedzenie przed kompem zaczyna mnie nudzić bo pies sobie tylko chodzi bezczynnie wtedy, ew. rozbraja piłki na czynniki pierwsze w 5 minut :) Jak zabierzesz się za samo rozklikiwanie Fajerka?

Blanol - [url]http://kliker.z.pl[/url] dosłownie encyklopedia wiedzy o klikerze i całej tej metodzie.

[size=1]natomiast fanatyzm pod tytułem kliker lekiem na wszystko, czyli prawie religia wyznawców klikera bywa męcząca. Niektórzy określają to jako "fanatyzm jest gorszy od faszyzmu". Od fanatyków staram się odsuwać ;)[/size]

Posted

[quote name='blanol']Przepraszam, co zaczniecie robić? - wybaczcie mą niewiedzę!!!![/quote]
Używać klikera - to małe pudełeczko które wydaje charakterystyczne "klik" i służy do szkolenia.
Tu możesz poczytać więcej [url]http://www.dogs.gd.pl/kliker/[/url]
W Wielkim skrócie - klikasz wtedy, gdy chcesz zaznaczyć pożądane przez Ciebie zachowanie, a zaraz po kliknięciu nagradzasz psa. Daje to lepsze "zamrożenie" momentu o jaki Ci chodzi- tyle ze wymaga wiele precyzji od właściciela psa- jak się spóźnisz, klikając, to możesz niechcący nagrodzić coś, co nagrodzonym być nei powinno, np jeśli chcesz żeby pies nauczył się siadu, a spóźnisz się z klikiem, i pies np zdąży się położyć, to nie nauczył się że na siad trza usiąść, ale że trzeba leżeć.
To co napisałam stanowi spore uproszczenie- zerknij do linku podanego wyżej, tam jest to wszystko rozwinięte.

Posted

ja bym z Draczką poskakała ale daleko mam do miejsca cwiczen a do tego niezmotoryzowany ze mnie człowieczek. w domciu mamy tunel ,ale mały taki do zajęć dogo poza tym mała(już nie taka mała roczek w czerwcu minął) skacze,bo lubi , przez co sie ino da ;) przez starszą psią kolezankę również.

Posted

A wygląda to tak:
[url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3994&action=prod[/url]
[B]Gola[/B], co tam daleko, do Krakowa daleko?? My dojeżdzamy często nad Wisłę do Ustronia, robiliśmy tak nawet jak nei było autka.
Ale w sumie mogłoby spasić spotkać się na takim wyjeździe agilitowym zresztą - będzie Ruda obsada, niech świat widzi że Rude jest mądre i piękne! :evil_lol:

A Ty, [B]Gola[/B], dawaj mi tu zaraz zdjęcia mojej córeczki!!! OPuściłaś się, koleżanko! :razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...