filodendron Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 (edited) Tak, na wystawach organizowanych przez nich i przez ich organizację "macierzystą" - czyli chyba Alianz Canine Worldwide (?) Edit: w sumie na wystawach ZKwP chyba też się pojawiają, bo jest jakaś klauzula pozwalająca na organizowanie takich pokazów o ile dana rasa jest uznana przez inny krajowy związek kynologiczny Edited March 8, 2013 by filodendron Quote
Guest Lotty Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='Kocurkotka']Chce kupić Długowłosego Owczarka niemieckiego, Trafiam na dużo Psów i Hodowli zarejestrowanych w KHRON?[/QUOTE] Równie dobrze możesz kupić DONka z metryką ZKwP( DONy są uznane przez FCI od 2011 r) nie musisz szukać w KHRON. Quote
asia331 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Niestety nie znam takiej oragnizacji KHRON, nigdy nie słyszałam , wiem natomiast że w ZHPR jest bardzo duzo Owczarków Niemieckich a najwięcej jest ich w ZkwP. Plecam obie oragnizacje kynologiczne. Pozdrawiam Asia Quote
Guest Lotty Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='asia331']Niestety nie znam takiej oragnizacji KHRON, nigdy nie słyszałam , wiem natomiast że w ZHPR jest bardzo duzo Owczarków Niemieckich a najwięcej jest ich w ZkwP. Polecam obie organizacje kynologiczne. Pozdrawiam Asia[/QUOTE] KHRON- to Klub Hodowców Rasy Owczarek Niemiecki.[URL="http://khron.prv.pl/"] http://khron.prv.pl/[/URL] Quote
Pixeloza Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 SKPiKR - Stowarzyszenie Klub Psa i Kota Rasowego Słyszeliście o czymś takim? Ostatnio oglądałam papiery mojego psiaka i znalazłam że mój psiak jest z hodowli zarejestrowanej w tym klubie :roll: Quote
klaki91 Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Tak, to jedno z "czołowych" stowarzyszeń powstałych po wejściu w życie nowej ustawy. Zrzesza praktycznie samych pseudohodowców, rodowody wydawane przez to stowarzyszenie są warte tyle co nic- kazdy może sobie taki druknąć. Quote
Koszmaria Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 znam,rozmawiałam z właścicielką "chodoffffli" Seterkowo zrzeszonej właśnie w tym stowarzyszeniu...tragedia.już widzę jak to stowarzyszenie organizuje seminarium na jakikolwiek około kynologiczny temat dla chętnych,jak rośnie świadomość nt.badań wśród ich hodowców...bo przecież nawet po zdrowych rodzicach przytrafia się dysplazja.nie warto więc badać. Quote
marlena i arvena Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='Koszmaria']znam,rozmawiałam z właścicielką "chodoffffli" Seterkowo zrzeszonej właśnie w tym stowarzyszeniu...tragedia.już widzę jak to stowarzyszenie organizuje seminarium na jakikolwiek około kynologiczny temat dla chętnych,jak rośnie świadomość nt.badań wśród ich hodowców...bo przecież nawet po zdrowych rodzicach przytrafia się dysplazja.nie warto więc badać.[/QUOTE] niestety nigdy nie ma pewności czy pies będzie zdrowy (i tym samym czy będzie super exterierem)czy to z FCI , klubu czy stowarzyszenia, czy to z polskiej czy zagranicznej hodowli , za 500zł czy za 5tys. sama na sobie mam porównanie i stwierdziłam ze to wszystko to jedno bagno:shake: Quote
Pixeloza Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 przeczuwałam, że to pseudo-hodowla, ale nie byłam pewna, teraz można to zgłosić ;) Mnie trafił się zdrowy i pojętny piesek, na szczęście, jedyne problemy z nim to były robaki... Quote
Sylwia95 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Dopisałam SKPiKR na pierwszą stronę ;) Quote
Alise Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 a PFK? [url]http://www.pfk.org.pl/[/url] z tego co się orientuję, to też działają legalnie. Quote
yvoon Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Witam wszystkich serdecznie prosze o pomoc w znalezieniu dobrej hodowli sky-terriera, wlasnie pozegnalam swojego ukochanego psiaka tej rasy i zastanawiam sie nad nowym domownikiem, tylko hodowla w ktorej kupilam 14 lat mojego ulubienca juz nie isnieje, moze macie, znacie jakis dobry adres? Quote
Koszmaria Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 terrierów z wyspy Skye prawie w Polsce nie ma,szukaj w Niemczech albo Czechach. Quote
Edziooo Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Czyli które stowarzyszenia są legalne? Bo się trochę pogubiłam... Quote
juras23 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 legalne są wszystkie zarejestrowane, czyli generalnie wszystkie. co innego, w których warto kupić psa ;) Quote
Edziooo Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 [quote name='juras23']legalne są wszystkie zarejestrowane, czyli generalnie wszystkie. co innego, w których warto kupić psa ;)[/QUOTE] Właśnie dokładnie o to mi chodziło! Więc w których związkach warto kupować psy? ;) Quote
aneta Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Warto tam gdzie zwiazek działa minimum kilkadziesiąt lat, dba się o poziom, robi się badania . Tam gdzie zrzeszony Hodowca jest przez duże H, gdzie rzetelnie odpowie na pytania , gdzie nie będzie gadek "po co badania" i " my nie męczymy piesków" , gdzie trzeba będzie po psa przyjechać i zostanie się jeszcze poddanym, próbie czy nadajesz się na własciciela, gdzie nie będzie gadek "to na pewno pies dla pani", gdzie rodowód jest uznawany przez organizację zreszającą sporo ponad 90% kynologów na całym świecie czyli FCI (nie mylić z F.C.I.) Inne stowarzyszebua ,,,,,,, no niestety ... mam przykre doświadczenia, że czarne owce wywalone z ZK oraz z TOZ-em na karku i wyrokami w sprawie zaniedbań sa w takich stowarzyszeniach szychami w stylu prezes, v-ce prezes itd ..... Quote
radiesteta Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Może znowu odświerze stary wątek ale cała sprawa z tymi wszystkimi związkami jest z gruntu chora. Dla większości ludzi rodowod to kawałek papieru a co na nim jest n apisane to juz czarna magia. Ok monoplo moze jest zly ale w piwien sposób porządkuje sprawy: gdyby np było wiele federacji piłkarskich to której federacji mecze mielibysmy ogladac jako nasz reprezentacja narodowa ? Gdyby wiele podmitów miało prawo do bicia monet to jakie monety byłyby najcenniejsze ? Tu takze powinno cos się zmienić. Powinna zostac wyłoniona 1 organizacja kynologiczna reprezentująca nasz kraj na arenie miedzynarodowej, a reszta powinna zostac jako lokalne kluby symaptyków tego czy owego. Taka ktora skupia najwiecej czlonków i która zapewnia największą kontrole nad psami. Bo psy poza tym, że piekne inteligentne itp itd mogą stanowic i czasem stanowią zagrożenie dla ludzi. Zatem czasem poza badaniami psow należałoby też wprowadzić jakieś psycjotesty dla ludzi by ci nie psuli psom dobrego imienia. Quote
dominika1986 Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 http://doberman-pinczer.pl/casa-de-vanguardia/ ktoś mi odpowie czy to jest dobra hodowla ?? Quote
radiesteta Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 Pojęcie dobra jest baaardzo szerokie. Zależy na co patrzeć. Możesz uwzględniać warunki w jakich trzymają psy ale też i pobawić się w detektywa i sprawdzić mioty sprzed kilku lat i w necie poszukać informację czy te psy zdobywały lub nadal zdobywają laury na wystawach. Czy są wśród nich championy lub w trakcie zdobywania tego typu laurow. Quote
Beatrx Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 ojciec przebadany, wyszkolony, więc okej. a matka nic? Quote
dominika1986 Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 Mama ma zdobyty Championat Bułgariibadanie HD-Ai zdany egzamin BH Quote
dominika1986 Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Dziękuję. Piękni to prawda. Pieski cudowne na zdjęciu :D okaże się czy takie cudowne jak pojadę zobaczyć rodziców ;) ale myslę, że się nie zawiodę :) Quote
Recommended Posts