Tymonka Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 Wizyta w piątek , zapas melisy na cały dzień uzupełniony , więc czekamy i kciuki trzymamy . Jutro jadę zaczipować Pieszczocha i tu prośba o pomoc finasową . Kupiłam dwa wory karmy w Kauflandzie - 44zł 1 Quote
gluchypies Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 To zdradź coś, jaki to domek itp :) będę jutro trzymać kciuki cały dzień!!! Quote
Tymonka Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Dwoje ludzi w średnim wieku , pani w domu , pan pracuje i tylko na weekendy wraca , dom na obrzeżach Sieradza , państwo mieli psy zawsze , mieli też wyżła więc wiedzą co to duży pies . Wnuki kilkuletnie czasem państwa odwiedzają . Myślę ,że dom idealnie dobrany do Pieszczocha . Quote
gluchypies Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Super! To tym bardziej trzymam kciuki, oby się udało! :) A po Pieszczocha oni przyjadą sami, jak wszystko będzie ok? Quote
Aska7 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 I jeszcze jeden http://www.dogomania.com/forum/topic/145316-zwierz%C4%99ce-kolczykowisko-na-karm%C4%99-do-0502/ Quote
Tymonka Posted January 31, 2015 Author Posted January 31, 2015 Pieszczoch jedzie jutro do domu :) Cieszę się jak wariatka . Wysłałam swoich chłopaków do teściowej i biegniemy na ostatni spacer wspólny . Cieszę się ogromnie , ale paczkę chusteczek naszykuje na jutro , choć pewnie i tak nie starczy . W marcu były by 3 lata jak u mnie siedzi . 1 Quote
Olena84 Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Ale super, trzymam kciuki i moze tak łaskawie i Magik by dom znalazł! Quote
gluchypies Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Ale wspaniała wiadomość!!! Bardzo bardzo się cieszę! Mam nadzieję, że Pieszczoch się dobrze odnajdzie w nowym domku i poczuje, że to już jego przystań na zawsze :) Quote
Tymonka Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Pojechał :) , ludzie na prawdę wspaniali , myślę ,że Pieszczoch będzie z nimi bardzo szczęśliwy . Za jakiś czas go odwiedzimy , nie wiem czy za miesiąc czy dwa bo to jednak kawałek drogi , ale na pewno chciała bym Pieszczocha w nowym domu zobaczyć :) Jest też szansa ,że Pieszczoch będzie u nas urlop spędzał kiedy państwo będą jeździć w miejsca gdzie z psem nie można , bo tam gdzie można będą go zabierać :) To teraz kolej Magika i Kamy :) A i zapomniałam napisać , Miron będzie miał co miesiąc sponsora na karmę , więc zbieramy tylko dla Kamy i Magika , sądzę ,że nie zjedzą więcej niż 20 kg w miesiąc , więc 2 worki starczą na półtora miesiąca , to około 100-120 zł miesięcznie tylko :) Quote
gluchypies Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Super wieści, bardzo się cieszę! Po cichutku liczę też na to, że i Mironek znajdzie swojego "ludzia", takiego dla którego będzie oczkiem w głowie :) Quote
gluchypies Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Aniu, jak tam Pieszczoch? Masz info od nowego domku, czy wszystko w porządku? Quote
sharka Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 z bazarku (o którym wcześniej wspominałam) jutro na koncie powinno być 75 zł, proszę o potwierdzenie: http://www.dogomania.com/forum/topic/144856-zakończony-zabawki-dla-małych-dzieci-na-szarika-magika-i-bdt-sylwija-rozliczany/ proszę o potwierdzenie na wątku bazarku Quote
Aska7 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Proszę o potwierdzenie na bazarkach. Łącznie przelałam 166,40 zł. http://www.dogomania.com/forum/topic/145316-zwierz%C4%99ce-kolczykowisko-na-karm%C4%99-do-0502/ http://www.dogomania.com/forum/topic/145302-owcza-we%C5%82na-konsola-rogz-pendrive-kalendarze-ksi%C4%85%C5%BCkowe-do-0402-na-karm%C4%99/ 1 Quote
Tymonka Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Asiu jutro z samego rana rozliczę psie konto i wszystko po potwierdzam . Tymczasem u nas wiosna : 2 Quote
sharka Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Super ryjki :) Dzięki Anja za fotki :] Quote
Tymonka Posted March 16, 2015 Author Posted March 16, 2015 Byłam w sobotę u Pieszczocha , mam zdjęcia , ale na telefonie TZ więc dopiero wieczorem pokarzę . Jestem w ogromnym szoku jak Pieszczoch się zmienił , nigdy czegoś takiego nie widziałam . Pieszczoch był u nas trzy lata , nigdy nie pokazał zębów , nigdy nie warknął , pozwalał wszystko ze sobą zrobic . W nowym domu nie lubi gości , powarkuje na nich ( u nas uwielbiał gości bo dodatkowe ręce do głaskania ) , ugryzł teściową pana kiedy ta się z nim witała . Na mnie zawarczał w drzwiach , później łaskawie dał się pogłaskać i przytulić , ale szczęśliwy nie był , na krok nie odstępował pana , przy nas sztywniał , widać było ,że czeka aż wyjdziemy , na mojegop TZ warczał jak ten chciał go dotknąć . Cieszę się ,że ma tak cudowny dom ,że tak państwa pokochał , a oni jego , ale przyznam się wam ,że zrobiło mi się smutno jak wyszłam , trzy wspólne lata , wydawało by się ,że Pieszczoch mnie kocha bardzo ,a on w nie całe dwa miesiące zapomniał . Quote
sharka Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 oj, to chyba nie za dobrze że taki zaborczy... żeby z tego tfu tfu kłopotów nie było :[ Quote
Tymonka Posted March 17, 2015 Author Posted March 17, 2015 Poradziłam państwu jak to zwalczać , jak by problem się nasilał , nie dawali by rady to skorzystają z pomocy behawiorysty znalezionego przez nas , myślę ,że nie będzie źle .Państwo to bardzo ciepli i fajni ludzie , mają tylko Pieszczocha , syn nie żyje , a wnuków nie mają . Quote
Aska7 Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Pieszczoch wydaje się za bardzo rozpieszczony. Pies musi znać granice. Państwo zdaje się za bardzo mu popuścili. Quote
Tymonka Posted March 18, 2015 Author Posted March 18, 2015 Pieszczoch wydaje się za bardzo rozpieszczony. Pies musi znać granice. Państwo zdaje się za bardzo mu popuścili. To chyba nie tak , Pieszczoch po prostu bardzo ich pokochał i broni ich .Boi się jeszcze ,że ktoś go zabierze .On bardzo domu potrzebował . Quote
kaj Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Jakbym czytała o swoim tymczasie, Astorku, dokładnie ta sama sytuacja - u mnie pies domowy, przyjaciel wszystkich gości, a w nowym stałym domu ugryzł sąsiada i nawarczał na mnie, kiedy wsiadłam do samochodu z właścicielem. I też mnie nie poznaje. I u mnie też nigdy nie warknął, ani nie ugryzł. Pamiętam Pieszczocha z wizyty u Ciebie Aniu i nie było w nim ani śladu terytorializmu i wrogości. Niestety są takie psy, którym odbija szajba bez określonych reguł i przy zbytniej miłości. Myślę, że to może być ten sam przypadek, i jeśli Państwo nadal będą mu ustępować, to może być gorzej :( A jak właściciele reagowali na to warczenie na Was? Quote
Tymonka Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 Państwo dość wyraźnie dali mu do zrozumienia ,że nie akceptują takie zachowania .Myślę ,że to nie jest nadmiar miłości i rozpuszczenie , Pieszczoch ma wyznaczone granice ,sądzę ,że to się uspokoi z czasem . Jeśli nie państwo będą prosić o pomoc w znalezieniu behawiorysty .To na prawdę fajny , odpowiedzialny i doświadczony dom . Dadzą radę :) Quote
gluchypies Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 I co słychać u Pieszczocha? Jest poprawa? A jak Magiś, Kama no i Mironek? Wrzuć Aniu jakieś fotki, stęskniłam się za psiakami :) Quote
Tymonka Posted April 9, 2015 Author Posted April 9, 2015 U Pieszczocha chyba bez zmian , państwo się nie skarżą :) Właśnie czekam aż dziecko moje wstanie i idziemy zdjęcia robić :) Słuchajcie mam trochę rzeczy na bazarek , ale Tymczasom moim nie brakuje , może macie jakiegoś psiaka któremu by się bazar przydał ? 1 Quote
Recommended Posts