Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wizyta w piątek , zapas melisy na cały dzień uzupełniony , więc czekamy i kciuki trzymamy . Jutro jadę zaczipować Pieszczocha i tu prośba o pomoc finasową . 

Kupiłam dwa wory karmy w Kauflandzie - 44zł 

• Upvote 1
Posted

Dwoje ludzi w średnim wieku , pani w domu , pan pracuje i tylko na weekendy wraca , dom na obrzeżach Sieradza , państwo mieli psy zawsze , mieli też wyżła więc wiedzą co to duży pies . Wnuki kilkuletnie czasem państwa odwiedzają . Myślę ,że dom idealnie dobrany do Pieszczocha .

Posted

Pieszczoch jedzie jutro do domu :) Cieszę się jak wariatka . Wysłałam swoich chłopaków do teściowej i biegniemy na ostatni spacer wspólny . Cieszę się ogromnie , ale paczkę chusteczek naszykuje na jutro , choć pewnie i tak nie starczy . W marcu były by 3 lata jak u mnie siedzi .

• Upvote 1
Posted

Pojechał :) , ludzie na prawdę wspaniali , myślę ,że Pieszczoch będzie z nimi bardzo szczęśliwy . Za jakiś czas go odwiedzimy , nie wiem czy za miesiąc czy dwa bo to jednak kawałek drogi , ale na pewno chciała bym Pieszczocha w nowym domu zobaczyć :) Jest też szansa ,że Pieszczoch będzie u nas urlop spędzał kiedy państwo będą jeździć w miejsca gdzie z psem nie można , bo tam gdzie można będą go zabierać :)

To teraz kolej Magika i Kamy :)

A i zapomniałam napisać , Miron będzie miał co miesiąc sponsora na karmę , więc zbieramy tylko dla Kamy i Magika , sądzę ,że nie zjedzą więcej niż 20 kg w miesiąc , więc 2 worki starczą na półtora miesiąca , to około 100-120 zł miesięcznie tylko :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Byłam w sobotę u Pieszczocha , mam zdjęcia , ale na telefonie TZ  więc dopiero wieczorem pokarzę .

Jestem w ogromnym szoku jak Pieszczoch się zmienił , nigdy czegoś takiego nie widziałam . Pieszczoch był u nas trzy lata , nigdy nie pokazał zębów , nigdy nie warknął , pozwalał wszystko ze sobą zrobic . W nowym domu nie lubi gości , powarkuje na nich ( u nas uwielbiał gości bo dodatkowe ręce do głaskania ) , ugryzł teściową pana kiedy ta się z nim witała . Na mnie zawarczał w drzwiach  , później łaskawie dał się pogłaskać i przytulić , ale szczęśliwy nie był , na krok nie odstępował pana , przy nas sztywniał , widać było ,że czeka aż wyjdziemy , na mojegop TZ warczał jak ten chciał go dotknąć . Cieszę się ,że ma tak cudowny dom ,że tak państwa pokochał , a oni jego , ale przyznam się wam ,że zrobiło mi się smutno jak wyszłam , trzy wspólne lata , wydawało by się ,że Pieszczoch mnie kocha bardzo ,a on w nie całe dwa miesiące zapomniał .

Posted

Poradziłam państwu jak to zwalczać , jak by problem się nasilał , nie dawali by rady to skorzystają z pomocy behawiorysty znalezionego przez nas , myślę ,że nie będzie źle .Państwo to bardzo ciepli i fajni ludzie , mają tylko Pieszczocha , syn nie żyje , a wnuków nie mają . 

10893498_915811471804685_665261706_n.jpg

11072677_915811468471352_455164304_n.jpg

11069165_915811455138020_1910697530_n.jp

11063209_915811341804698_1934483720_n.jp

11073971_915811308471368_1695672821_n.jp

Posted

Pieszczoch wydaje się za bardzo rozpieszczony.

Pies musi znać granice. Państwo zdaje się za bardzo mu popuścili.

To chyba nie tak , Pieszczoch po prostu bardzo ich pokochał i broni ich .Boi się jeszcze ,że ktoś go zabierze .On bardzo domu potrzebował .

Posted

Jakbym czytała o swoim tymczasie, Astorku, dokładnie ta sama sytuacja - u mnie pies domowy, przyjaciel wszystkich gości, a w nowym stałym domu ugryzł sąsiada i nawarczał na mnie, kiedy wsiadłam do samochodu z właścicielem. I też mnie nie poznaje. I u mnie też nigdy nie warknął, ani nie ugryzł.

Pamiętam Pieszczocha z wizyty u Ciebie Aniu i nie było w nim ani śladu terytorializmu i wrogości. Niestety są takie psy, którym odbija szajba bez określonych reguł i przy zbytniej miłości. Myślę, że to może być ten sam przypadek, i jeśli Państwo nadal będą mu ustępować, to może być gorzej :( 

A jak właściciele reagowali na to warczenie na Was?

Posted

Państwo dość wyraźnie dali mu do zrozumienia ,że nie akceptują takie zachowania .Myślę ,że to nie jest nadmiar miłości i rozpuszczenie , Pieszczoch ma wyznaczone granice ,sądzę ,że to się uspokoi z czasem . Jeśli nie państwo będą prosić o pomoc w znalezieniu behawiorysty .To na prawdę fajny , odpowiedzialny i doświadczony dom . Dadzą radę :)

• 3 weeks later...
Posted

U Pieszczocha chyba bez zmian , państwo się nie skarżą :)

Właśnie czekam aż dziecko moje wstanie i idziemy zdjęcia robić :)

Słuchajcie mam trochę rzeczy na bazarek , ale Tymczasom moim nie brakuje , może macie jakiegoś psiaka któremu by się bazar przydał ?

• Upvote 1