Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

CZyli...ona ma dom dom tymczasowy? A wiesz czy jest ogłąszana?

To nie jest dom tymczasowy...sunia znalazła bardzo awaryjne schronienie u osób które ją znalazły, przebywa na ich działce... w pracujące dni karmiona jest przez sąsiadkę (poruszającą się o kulach) spędzającą lato na wsi. Tymczasowi opiekunowie mają dwa psy a sunia ma chyba cieczkę (:

Ogłaszają na tablicy jest wątek na dogo....gdzie jeszcze nie wiem

Posted

CZy jest ktos na dogomanii Knyszyna, lub zna kogoś zaufanego z Knyszyna.? Potrzebuje pilnie zrobic tam wizyte przedadopcyjna dla szczeniaczka.

Posted

witam

Potrzebujemy opieki na jeden tydzień od 25-07 dla malutkiej dwumiesięcznej suni możemy zapłacić za opiekę ,może znacie kogoś z Białegostoku lub bliskiej okolicy kto mógłby nam pomóc?

126953783_20150719104603__mg_8650.jpg

Posted

Z tego wniosek, że nie ma już dogomanii......nawet napisać tyle że nie , nie mam jak ,nie ma komu pomóc to za wiele . Najlepiej czytać i udawać że się nie czytało. Usłyszałam tez dzis taką odpowiedź,że z Białego to tak daleko. do Knyszyna ...ok z Bielska jeszcze dalej  ale ...ok nie było

tematu.

Posted

Z tego wniosek, że nie ma już dogomanii......nawet napisać tyle że nie , nie mam jak ,nie ma komu pomóc to za wiele . Najlepiej czytać i udawać że się nie czytało. Usłyszałam tez dzis taką odpowiedź,że z Białego to tak daleko. do Knyszyna ...ok z Bielska jeszcze dalej  ale ...ok nie było

tematu.

Nikt tam nie mieszka...?

Marazm wakacyjno/urlopowy...tylko jak to wytłumaczyć psiakom...

• 3 weeks later...
Posted

Chciałabym wysterylizować 2 bezdomne kotki mieszkające na wsi...do kogo można zwrócić się z prośbą o dofinansowanie. Liczy się każda złotówka... nawet częściowa dopłata

Informacje na temat kotek na wątku: "Diana wychudzone nieszczęście z lasu" od postu 144 z 06.08.2015

• 3 weeks later...
Posted

Kilka dni temu w okolicy Białegostoku została znaleziona ta oto piękna wyżlica. Podejrzewamy ze zaginęła komuś. Może ktoś kojarzy czy taka suka nie była przypadkiem jakiś czas temu poszukiwana. Dotarły do nas sygnały że było takie ogłoszenie. To piękna i młoda sunia, juz zaczynają się o nią bić myśliwi, wiadomo po co....potrzebna im do pogoni za zwierzakami na polowaniu. Nie chcielibyśmy dla niej takiego losu, ale jak nie znajdzie się właściciel to nie wiem co zrobimy dalej. Ona ma lokum awaryjne tylko na kilka dni.

295374685_2_644x461_znaleziono-suczke-do

Posted

Może wywiesić ogłoszenia na stacjach benzynowych na wyjeździe z miasta, na trasie gdzie znaleziono psa...opowiadałam że ON znaleziony w Królowym szybko znalazł właściciela za sprawą takiego ogłoszenia

Posted

Ogłoszeń na stacjach nie ma , ale jest pokazywana na fb i  w lokalnych mediach  ale właściciel się nie zgłasza. Za to wszelkiej maści myśliwi i pseudomyśliwi z całej Polski są gotowi po nią jechać, choćby natychmiast. Wcale nie ukrywają, ze potrzebują młodej wyżlicy do polowań. O zgrozo..........widzą w niej jedynie psa wystawianego na ranną zwierzynę leśną. Być może sunia w taki właśnie sposób się zagubiła, bo pognała za dziczyzną i nie potrafiła wrócić do swojego pana.   

Aha, sunia nie ma czipa ani tatuażu, za to miała masę kleszczy i jest wychudzona, tak jakby błąkała się od dawna. Poza tym to ogromny słodziak, do kochania i przytulania w sam raz.

Posted

W naszej okolicy polują...mieszkają myśliwi, przyjeżdżają...mają psy. W ubiegłym roku widziałyśmy podobnego psa w okolicach Bobrowej ale był oznakowany- odblaskowe, pomarańczowe szelki

Posted

Z czasem staję się człowiekiem małej wiary, życie tak nauczyło, że lepiej cieszyć się z niespodzianki niż nastawiać na coś, co się nie uda... Ale spróbuję, może ktoś, coś... ;)

Ten piesek szuka domu, jest mały, sięga głową ponad łydkę, śpi wyrzucony "pod chmurką", Jest bardzo smutny i zrezygnowany. Niestety, nie za dużo o nim wiem ponad to, że został wyrzucony ok. miesiąca temu pod cmentarzem w okolicy miasta, dostałam takie info. Wiem jeszcze, że jest spokojny i trochę nieufny, boi się podejść do ludzi, ale macha ogonkiem, gdy się do niego mówi. Prawdopodobnie był na łańcuchu, bo na szyi ma grubą skórzaną starą obrożę z dużym kółkiem. Miał być zgłoszony przez sołtysa do schroniska, ale z tego co wiem, jeszcze nadal tam jest, jeszcze nie został osadzony w więzieniu za winę podłych ludzi. Może ktoś mógłby wziąć go chociaż na tymczas, bardzo mi go szkoda, zapewnię karmę i opiekę weterynaryjną, ale potrzeba mu miejsca. Piesek znajduje się prawie w Białymstoku. Tel. 507764557. 

[url=http://naforum.zapodaj.net/059f3e11f77d.jpg.html]059f3e11f77d.jpg[/url]

[url=http://naforum.zapodaj.net/79f69467b527.jpg.html]79f69467b527.jpg[/url]

[url=http://naforum.zapodaj.net/de40aee449d4.jpg.html]de40aee449d4.jpg[/url]

[url=http://naforum.zapodaj.net/59c766e2431a.jpg.html]59c766e2431a.jpg[/url]

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Koci klKoci przyjaciele! 

15-30 października nasz kotki będą walczyć o karmę w konkursie firmy Krakvet, 
mogą wygrać mnóstwo karmy. 
Kotków mamy ponad 150, większość to zwierzaki po przejściach lub maluszki - o 
ich brzuszki musimy więc dbać szczególnie   :)
Bądźcie z nami! Głosujcie, udostępniajcie, namawiajcie znajomych! 
Głosowanie nie jest trudne 
1. Zarejestruj się na forum 
2. Zaloguj się i napisz dowolny post, w dowolnym wątku 
3. Wejdź w zakładkę „Pomoc dla schronisk” 
4. Wybierz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc- październik 2015” 
i oddać głos na Fundację Kotkowo 
Przy głosowaniu zostaniesz poproszony o nr telefonu - służy tylko do weryfikacji 
głosu (przychodzi SMS z kodem). Sprawdziliśmy już wielokrotnie, że nie 
przychodzą potem żadne reklamy, bez obaw! 
Jeśli ktoś już głosował na tym forum - wykonuje tylko punkt 3 
Ogromnie, ogromnie dziękujemy za wsparcie w głosowaniu! 
Kotki liczą na Was! 

Więcej o nas: www.kotkowo.pl