Patmol Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 w lesie, w parku narodowym, w rezerwacie -wiadomo, pies na smyczy czy lince i jest pod kontrolą ale sarny, zające i inne zwierzaki są też po prostu na łąkach czy w polach z tego co piszecie -po prostu trzeba ćwiczyć do upadłego odwoływalność psa mój pies nie goni zobaczonego zwierzaka ze szczekaniem tylko biega sobie robiąc kółeczka takim lekkim kłusem i węszy w powietrzu, szczególnie na łąkach w górach; wiosną i latem po psie widzę, kiedy czuje jakieś zwierzę -inaczej się ustawia kiedy to wiewiórka, a inaczej jesli coś większego, lub obcy pies i wtedy muszę go odwołać -zanim podąży za tym zapachem bo jeśli to małe zwierzę, np wiewiórka -to już nie ma pogoni; zwierzak jest na odległość długiego skoku psa mój drugi pies musiałby chyba wejść na zająca, żeby go zauważyć Quote
mata28 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Zwracam się z ogromną prośbą do osób które mają psy po kastracji/sterylizacji o wypełnienie krótkiej – 3 minuty- ankiety [URL="http://www.ankietka.pl/ankieta/88592/kastracja-i-sterylizacja-psow.html"]http://www.ankietka.pl/ankieta/88592...acja-psow.html[/URL] Dane z ankiety będą wykorzystane do pracy magisterskiej pt.”Kastracja i sterylizacja psów na terenach wiejskich” Bardzo proszę o pomoc i z góry wszystkim ,którzy wypełnią ,dziękuje. Wyniki i wnioski na moim wątku na dogomani Quote
ajeczka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Mam psa ze schroniska, to mix amstaffa z niewiadomo czym. Ma silny instynkt myśliwski, ale ciężko nad nim pracowałam. W lesie linka, obecnie OE. Mam cały czas go na oku i widzę kiedy czuje trop, wtedy krótkie "ej" wystarczy. Kiedy raz ruszył za sarną użyłam OE, teraz wystarczy sygnał dźwiękowy. Quote
Zina&me Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Ja mam West Highland White Terriera, więc jak każdy terrier jest instynkt myśliwski jest nie do opanowania...Dosłownie! Wczoraj około 23.30 wyszłam z nią na pole. Jak zobaczyła psa cioci od razu zaczęła za nim biec. Jak on uciekł to ją zainteresował zapach kur.. i czmych! Przez dziurę. Ciemno na polu a psa nie widać...Wołanie na nic się nie zdało...Dopiero interwencja rodziców poskutkowała... Quote
motyleqq Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Zina, Twój pies jest po prostu nieposłuszny i nie nauczony przywołania. Quote
Beatrx Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='motyleqq']Zina, Twój pies jest po prostu nieposłuszny i nie nauczony przywołania.[/QUOTE] nie no gdzie, to terier, te psy tak mają:diabloti: Quote
motyleqq Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='Beatrx']nie no gdzie, to terier, te psy tak mają:diabloti:[/QUOTE] no tak. i polują na inne pieski :diabloti: Quote
Beatrx Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='motyleqq']no tak. i polują na inne pieski :diabloti:[/QUOTE] no wiesz, jak ucieka to trzeba gonić, w końcu na tym ten instynkt myśliwski polega:diabloti: Quote
REVOLUTION Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Poza zawarowaniem łapałabym tez kontakt wzrokowy, by pies nie wpatrywał się w zwierzynę, tylko pracował z przewodnikiem. Quote
Recommended Posts