Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To znaczy ile trzymacie w domu. Ja mam trzy psy i papuge ale mysle jeszcze nad kotem.Niestety znajomi ciągle mnie krytykują że przesadzam z tymi wszystkimi zwierzętami w domu ,że to jest nie normalne.A moje stado jest zadbane, najedzone i szczęśliwe:lol:. Więc może jest jeszcze ktoś co ma też spore zwierząt w domu i mu dobrze z tym.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znajomymi sie nie przejmuj,tez mamy 3 psy(sunie),12-letnia astke,2-letnia bulwe fr Lule i 5-letnia bulwe fr Beke(Bekusie wykupilismy w styczniu br z pseudo);byla jeszcze perska kocica Niunia,ale pobiegla za TM....zajrzyj do nas jak chcesz na watek ....moje bulwy i nie tylko bulwy...pozdrawiamy:lol:

Posted

niektóre hodowle mają i po kilkanaście psiakow:) więc kilka zwierząt w domu to nie jest cos nienormalnego.
zwykli posiadacze psów też mają kilka i ja nie widzę nic w tym złego

Posted

Normalnosc to rzecz wzgledna. Ja uwazam, ze dopoki zwierzeta sa wybiegane, wybawione, posluszne, nakarmione i szczesliwe to mozna miec ich mnostwo.
Sama mieszkajac na stancji mam w jednym pokoju psa, cztery szczury i dwa gekony lamparcie. A juz przy samych gekonach mowili mi ze to chore ;)

Posted

Też miałam ten problem. Pierwszy był kot. Później drugi, dla towarzystwa. Rodzina już zaczęła kręcić nosem. Obecnie adoptowałam psa. Według niektórych 3 zwierzęta w domu to smród, brud i patologia. Ale pomyślcie o tym w ten sposób: to Wasze życie i możecie z nim robić co chcecie. Dlaczego każdy ma żyć schematycznie? W przyszłości planuję adoptować drugiego psa. Zwierzęta powinny mieć do towarzystwa kogoś ze swojego gatunku, wtedy lepiej im się żyje i nie są samotne.

Posted

To wszystko zależy od Twojej "pojemności psychicznej" - jeśli nie czujesz się przytłoczona ilością zwierząt, jeśli nie masz problemów z ogarnięciem drużyny, to wszystko jest ok. Ja np. jestem na etapie, że nie podołam więcej zwierząt, a mam 3 szczury tylko. Po prostu inne sprawy, tj. półroczne dziecko i wysyłanie go do żłobka, ogarnięcie nowego mieszkania, pilnowanie zobowiązań finansowych i praca w różnych dziwnych godzinach wykańczają mnie tak, że nie wzięła bym psa - za bardzo je kocham i szanuję, żeby pakować do naszej rodziny, bo teraz by się męczył z powodu braku odpowiedniej opieki. Także po prostu zdroworozsądkowe ocenienie TWOICH możliwości, a nie tego, co uważają znajomi jest kluczem do zdrowego stada ;)

Posted

Dwa koty, pies i dwoje ludzi w małym dwupokojowym mieszkaniu w bloku - dajemy radę, ale przydałoby się więcej przestrzeni. Od dwóch miesięcy mieszka z nami dodatkowo pies mojej mamy, na szczęście jutro wraca do siebie. Z tym dodatkowym psem jest już naprawdę ciasno. Przy obecnych warunkach na pewno nie zdecydowałabym się na drugiego psa na stałe. Dodatkowy kot to nie problem - kiedyś w wakacje były u nas łącznie cztery, znajomi podrzucili nam swoje i pojechali na wakacje. Poza znikającą karmą i większym zużyciem żwirku było praktycznie bez różnicy.

• 1 month later...
Posted

Podzielę się pewnym spostrzeżeniem. Można mieć psy i koty i rybki i papugi, co kto lubi w ilości jakiej lubi (ale umówmy się że 16 zwierząt w kawalerce to duzo ;) ) Jednego natomiast nie trawię: jak ktoś bierze chomika, po miesiącu mu się nudzi, oddaje i bierze szczura, a później dochodzi do wniosku, że szczur mało elegancki, bierze zatem szynszyla, później drugiego do pary, żółwia, świnkę morską, oddaje żółwia i bierze kota, oddaje kota bo poluje na szynszyle, bierze zatem psa i pozbywa się szynszyli. Znałam kiedyś taką "miłośniczkę zwierząt" :/
Jak już brać zwierzę to na dobre i złe.

Posted

2 psy i 3 koty, plus co jakiś czas tymczasowy gość, bo moja druga połowa nie zgadza się na więcej zwierzaków na stałe (choć wynegocjowałam ostatnio 4 kota, ale ma być rudy i znaleziony przez nas :D ), a mnie z kolei czasem brak jeszcze jakiegoś miziaka ;).

Posted

3 psy( 2 duże młode (DON i mix husky i ON), 1 mały starszy jamniczek 13letni)+ jeszcze kot mix persa . Kot wolałby chyba sam mieszkać, bo psy czasem go gonią. Myślę, że na razie tyle wystarczy

Posted

Średni psiak i kot. Mam cichą nadzieję, że za rok albo dwa lata nasze stado powiększy się o kolejnego psa :).
Na długo przed psem chciałam mieć 3 szczuraski... No cóż, może kiedyś :razz:

Dawno temu miałam dość pokaźne stado na niecałych 50mkw... Była papuga, żółw, cała ławica rybek, dwie myszy, trzy chomiki i moja ukochana sunia, z która się wychowywałam... Wszystkie zwierzaki niestety już za TM.

• 2 weeks later...
Posted

W domu mamy jedną suczkę i jedną kotkę. Mieszkamy na wsi, więc mamy też dwa koty podwórkowe - przybłędy, które mają swoje ciepłe legowisko w chlewiku, w którym kiedyś były kozy oraz do niedawna mieliśmy jeszcze 3 przy podwórkowe (mamy bardzo duże podwórko) - teraz niestety zostały nam na podwórku dwa, bo staruszek odszedł za tęczowy most ;(. Latem, gdy siedzimy na kawie przed domem, to fajnie to wygląda, z każdej strony jakiś zwierzak, wszystkie są przygarnięte, wychodzimy z założenia, że jak mamy duże podwórko, dla każdego suchy i ciepły kąt, aż nadto miłości, czas do opieki (pracuję w domu, teść jest na emeryturze) i pieniążki na jedzenie, leczenie, zabawki itd. to dlaczego mielibyśmy nie dać kilku zwierzakom domu... Chociaż jak zaczęłam się spotykać z narzeczonym, a mamie powiedziałam, że On ma 4 psy i kota (ówczesny stan), to się za głowę złapała. Już nie pamiętała, że kiedyś mieliśmy w domu 7 świnek morskich ;P

Posted

to ja mam najlepiej - 65 zwierząt:p
w tym 63 rybki akwariowe:evil_lol:
mogłabym mieć nawet kilka kotów, gdyby moje psy wyraziły na to zgodę, ale niestety nie wyrażają... zastanawiam się za to nad założeniem woliery dla ptaków - skoro już nie mam kotów, to mogłabym tam wpuścić kilka par zeberek:knuje: