kupczak90 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Witam, Od dłuższego czasu poszukuję szpica niemieckiego średniego w kolorze białym lub amerykańskiego psa eskimoskiego. Najlepiej szczeniaka. Kontakt pod adresem e-mail: [email][email protected][/email] pozdrawiam Quote
M&S Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 W Polsce nie ma hodowli szpiców średnich. A american eskimo nie jest uznany przez FCI Quote
bogi Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 w Czechach... Podaje link do klubu szpica w CZ [url]http://www.spic.cz/index.php/odkazy[/url] Quote
kupczak90 Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='M&S']Szpica średniego? W Niemczech i Austrii.[/QUOTE] Super mam już jakiś punkt zaczepienia, dzięki za informację. Po ile średnio chodzą te psy ? Generalnie nie zależy mi na jakiś papierach rodowodach. Poprzednio też mieliśmy takiego szpica kupionego od prywatnej osoby na Węgrzech (nawet nie wiem czy to była czysta rasa) i to był genialny pies dla nas z racji sentymentu szukam podobnego. Quote
M&S Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Bez rodowodu nie kupisz, a w niemieckich, czy austriackich hodowlach najpierw trzeba zarezerwować psa. Tam człowiek czeka na psa, a nie pies na człowieka. Co do cent, to trzeba liczyć się z wydatkiem ponad 1000 euro. Quote
Recommended Posts