Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maryna, a jakie macie oczekiwania wobec potencjalnego DT? 

Z całą pewnością doświadczenie najlepiej z dogami, albo chociaż molosami, możliwość poświęcenia psu czasu i odpowiednie warunki bytowe tzn, jeśli w domu jest inny pies/kot, możliwość oddzielenia w razie nietolerowania się, jak to jest dom z ogrodem, to dobre ogrodzenie, bliskość weta jest ważna i wskazane posiadanie samochodu. Poza tym przy dogu lepiej, żeby nie było małych dzieci, no chyba, że to dom z doświadczeniem dogowym, ale i tak dziecko i obcy dorosły dog często przejściach to duże ryzyko

Guest Elżbieta481
Posted

Ja z przyjemnością czytam o Waszym Stowarzyszeniu i pięknych Dogach..Na dolnym zdjęciu Franusi co ona ma za minę?Ziewała?

Ela

Posted

Maryna, a jakie macie oczekiwania wobec potencjalnego DT? 

To z zasadzie nie do mnie pytanie,do osób decyzyjnych,ja tylko sprzątam;-)

edit-nie zauważyłam,że Danusia opisała wszystko dokładnie:-)

Franiu-wszystkiego naj w domu,który,mam nadzieję,będzie najcudowniejszy na świecie

Posted

To z zasadzie nie do mnie pytanie,do osób decyzyjnych,ja tylko sprzątam;-)

edit-nie zauważyłam,że Danusia opisała wszystko dokładnie:-)

Franiu-wszystkiego naj w domu,który,mam nadzieję,będzie najcudowniejszy na świecie

żeby wszędzie takie osoby sprzątające były :wub:

Posted

Nie chciałam go ogłaszać, bo boje sie nawału telefonów ale chyba nie uda się wśród dogaży go wyadoptować

Stefan  jest niezwykłym psem. Tak dobrze wychowanego, zrównoważonego młodziutkiego (rok i 4 miesiące) doga dawno nie widziałam. Doskonale dogaduje się z dwoma whippetami z którymi mieszka - bezcenny widok gdy jeden z nich w zabawie uwieszony zębami na faflu Stefana przemierza niemal w powietrzu całe mieszkanie :)
Stefan bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest karny, pozytywnie nastawiony do ludzi i innych psów, doskonale podróżuje autem i innymi środkami komunikacji. Nie gluci się bez przyczyny - harce na spacerze, jedzenie - zwykła rzecz. Jest zdrowy, zadbany. Czasami w domu pod nieobecność ludzi coś zmajstruje, jak to dog w tym wieku, ale nie robi demolki.
Szukamy domu, który pokocha go co najmniej tak mocno jak obecny.
Dom bez kotów, by wyeliminować ewentualne ryzyko niepowodzenia adopcji.
Kontakt: 604 49 29 79 a_turowska@wp.pl

Warszawa

Posted

biorę też Impulsa na siebie :) Może uda się obu chłopakom znaleźć dom

Impuls to dog niemiecki w kwiecie wieku. Ma 5 lat. Dog w tym wieku to prawdziwy skarb - nic tylko go kochać i być przez niego kochanym.

To czego Impulsowi brakuje to własnie kochającego domu, domu w którym będzie bardzo blisko ludzi.

Zmiany na łapkach powstały prawdopodobnie na skutek nieodpowiedniego dla doga miejsca przetrzymywania - czynnik fizyczny: pomieszczenie bez odpowiedniej izolacji zimna oraz czynnik psychiczny: osamotnienie. Impuls jest bardzo fajnym, mądrym psem. Ładnie chodzi na smyczy, jest ciekawy świata, szybko wkrada się w serca i serce swe szybko oddaje. Wymaga podawania suplementów na stawy (jak większość dogów w tym wieku).

Poznań

kontakt: tel. 604 49 29 79; a_turowska@wp.pl 

Posted

Ach jak niedobrze że nie mogę się klonować ;) i nie znam sensownego a wolnego domu... Dodajcie mu jakąś wadę w ogłoszeniach :laugh2_2:

Przydałabys sie w dwoch egzemplarzach :)

Dodałam info o kocie

Posted

Ach jak niedobrze że nie mogę się klonować ;) i nie znam sensownego a wolnego domu... Dodajcie mu jakąś wadę w ogłoszeniach :laugh2_2:

Mam ten sam dylemat Dag :) a jedyna osoba jak mi przychodzi do głowa to Beata, mieszka niedaleko mnie jakieś 10 km i miała doga, zmarł na raka kości, nawet kiedyś pytała mnie, ale jakieś 1,5 roku temu przybłąkały się do niej 2 owczarki niemieckie albo w typie i przygarnęła, a właściwie to one się błąkały w okolicy i u niej znalazły dom, a druga z którą mam dobry kontakt ma dwoje małych dzieci 

Posted

To byłoby super, gdyby był dt

Dobrze, że Ania napisała o kocie, mam w domu 4 koty, więc adopcja Stefana wykluczona :)

A tak poważnie poćwiczyłam dziś z chłopakami posłuszeństwo , bo ostatnio troszkę zaniedbałam, na początku było ciężko, ale w końcu skumały co znaczy, chodź, do nogi i siad i ku mojemu zaskoczeniu Leoś był karniejszy, a Kormaczek no cóż czy jestem grzeczny czy nie mamusia i tak mnie kocha

Posted

A może dajcie na fb najpierw Impulsa, a potem Stefcia, bo ten mały może trochę "przyćmić" Impupulsa, a z domkiem dla niego chyba nie powinno być problemów. Chociaż.... Stefciu jest piękny, ale za to Impuls mocno chwyta za serce.

Norel, może zechciałabyś kiedyś pokazać mi swoje dogi?

Posted

Oj trudne ma zadanie Ania, mnie też ludzie pytają na FB albo zaczepiając na ulicy bo widziały na FB, że udostępniam, ale do tej pory spławiam wszystkich, bo nie mam zaufania, a właściwie zadaję kilka trudnych pytań i sami się spławiają. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale gdyby nie daj Boże pojawił się dog w schronisku w Żyrardowie to dają mi znać i ogólnie w okolicy jestem ta "co zeszła na psy" znaczy daje mi się znać jak gdzieś jest pies szukający domu albo jak ktoś szuka psa

Posted

Impuls jest od 2 tygodni na fejsie.

Telefony sie rozdzwoniły...

Aniu,oczywiście pomoge potencjalnym rodzicom adopcyjnym.Chetnie z nimi pojadę do Impulsa...tylko niech juz się znajdą !!!