Jump to content
Dogomania

Lhasa - Mastif Tybetański z Gdyni JUZ W NOWYM DOMKU fotki str. 3, 13 i 24 :D

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tu jest link do zdjec mastifa tybetanskiego
[URL]http://www.molosy.pl/galeria/categories.php?cat_id=27&sessionid=be1dbabbc0d1aca9fa323283d5b76fd0[/URL]

ja widze duze podobienstwo- tylko ze sunia jest drobniuka i starsza

Posted

Nie no jak najbardziej wyglada jak mastiff, moze zdjecia tego nie pokazuja... tym bardziej ze ma ten tatuaz no i mozliwe ze jest z hodowli z Rumi... Ogolnie mastiff do zadka rasa wiec moze dlatego tak trudno jest dostrzec w niej ze ma to cos :D Ale jak trafi do domku i bedzie troche lepiej odkarmiona, nabierze masy i zagoja jej sie ranki na ciele, a siersc bedzie gestsza i landiejsza to bedzie prawie jak nowka sztuka :D Ale nic na to nie poradzimy ze pani z Rumi gustowala w mastifach "miniaturkach"
Jedno jest pewne charakter jak najbardziej mastifa :D
Poki co najwazniejszy jest fakt ze sunia jutro smiga do nowego domcu... miejmy nadzieje ze koty przezyja ;)

Posted

Nie ma sprawy xxxx52 :D Ja poznalam ja akurat odrazu ale w schronisku tez byl dylemat, dopiero jak zobaczyli tatuaz to potwerdzili... ale niestety chyba nikt z nas nie jest na tyle doskonaly zeby poznac wszystkie rasy :D ja mam problem zwlaszcza z tymi wszystkimi terrierami rozrozniam tylko te w typie bull :D

Posted

[quote name='monita']I co, wiadomo już coś :razz: Cały czas siedziałam jak na szpilkach :diabloti:[/quote]
Wiadomo;)Wszystko ok.Psy-2,koty-2,jaszczurki-2,ptaszki(zeberki)-2,ryby 12,dzieci-2:) Słowem troche się powiększyła rodzina.Pozdrawiam wszystkich:cool3:

Posted

[quote name='che-che']Wiadomo;)Wszystko ok.Psy-2,koty-2,jaszczurki-2,ptaszki(zeberki)-2,ryby 12,dzieci-2:) Słowem troche się powiększyła rodzina.Pozdrawiam wszystkich:cool3:[/quote]

ch-che gratulacje:p
Może jakaś mała relacja jak Lhasa wsiadła do samochodu, czy podbała jej się jazda, czy machnęła ogonkiem:razz: I zdjęcia, całego zwierzyńca, bez dykryminacji rybek

Posted

Podróz bez problemów.Chyba już wicześniej jeździła.Po kilku chwilach stresu czy nie zjedzą się z naszym starym psem jest ok.Dała mu nieźle popalić,teraz leży i dogorywa.Kondycja już dawno nie ta i teraz Kacper nadrabia zaleglości na ogrodzie;) Zdjęć na razie kilka,bo jeden kot i rybki dały nura w zakamarki domu przed nowym zwierzęciem,a jaszczurki śpią;) Zapraszam do oglądania i pozdrawiam.
[URL]http://picasaweb.google.pl/gbsztut/Lhasa[/URL]

Posted

super - fotki sliczne..
jaka słodka mordula na ostatniej:loveu:
a rezydent widać zaakceptował nowa domowniczke..:lol:

ps. tylko nie dajcie sobie od pierwszego dnia wejsc na głowe..:) Mastify to uparciuchy i twardziele..Ona musi od razu poznać gdzie jej miejsce...

Posted

[quote name='che-che']Wiadomo;)Wszystko ok.Psy-2,koty-2,jaszczurki-2,ptaszki(zeberki)-2,ryby 12,dzieci-2:) Słowem troche się powiększyła rodzina.Pozdrawiam wszystkich:cool3:[/quote]

SUPER :multi: :multi: :multi:

[B]che-che[/B] :loveu:

Już ogładam zdjęcia :p

Posted

[quote name='Pat.rycja']Fajne zdjęcia, dziękuję bardzo.
Lhasa prezentuje się super na salonach.:p
A jak ma na imię pierwszy piesek? I czy imię Lhasa zostanie?[/quote]
Pierwszy ma oczywiście na imię Che-Che:-)
Nie wiemy czy zostanie Lhasa bo nie reaguje na nie za nic,więc testujemy róne inne warianty:lol: niestety,jak na razie z takim samym powodzeniem:shake: Dobrze,że na komendy reaguje poprawnie,a do imienia powinna się przyzwyczaić,w końcu to dla niej podobny sygnał,jak komenda:p Zobaczymy..Uprzedzając pytania o koty-Dachowiec to Blekot,a ten udający birmńskiego(do góry brzuchem) to Weszkot:eviltong: ,tak jakoś wyszło..

Posted

Pierwszy piesek ma na imie che-che :D nawet znam historie imienia :D Sunia na prawde slicznie wyglada wsrod tych skorzanych foteli :D Niezmiernie sie ciesze ze udalo nam sie znalesc suni domek :) Jutro i w tygodniu bede pokazywala calemu schronisku foteczki suni ;) Po prostu marzenia sie spelniaja :D ale wiecie co... brakuje mi tej malej... lubilam spacerki z tym futrzakiem, wiecie jaki jej kolega z boksu - juzak jest smutny :( On na domek czeka juz prawie rok i nic :( Pozdrawiamy zwierzyniec :)

Posted

Uszy do góry.W końcu na pewno ktoś się znajdzie kto go adoptuje:) A w suni właśnie obudził się instynkt stróżujący, biega wokół domu i oznajmia całemu osiedlu,że to jej teren..muszę ją wpuścic do domu bo nie zasną;)

Posted

Kości leżą i czekają na lepsze czasy,na razie to wybredna jest strasznie i próbuje zjesc przede wszystkim kocią karmę;)Może jej się przynależność gatunkowa pomyliła;)No i dla towarzystwa wyczyściła miskę suchej karmy, ale wyrażnie z zazdrości,żeby jej Che-Che nie podebrał(zresztą on tak samo).Teraz cisza i śpią.Dzięki Natalia za pomoc.Do zobaczenia.