monika55 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 (edited) Nie wiem po co o nim piszę. Stary - może 15lat, a może więcej. Brzydki, brudny. Oddali go bo stary. Ma swój boks, legowisko, miskę.Tyle i aż tyle ma. Umrze po cichu, może sam, a moze zdązy pracownica go pogłaskać. Nie wiem. Ja nie mam złudzeń że ktoś go zechce. Chcę żeby został po nim ślad. Zdjęcie,tekst, może ktoś chociaz o nim pomyśli. Okrutny los starych. A oto Maciek [IMG]http://img51.imageshack.us/img51/5417/002jlh.jpg[/IMG] [IMG]http://img811.imageshack.us/img811/6241/003rms.jpg[/IMG] Wpłaty na transport . Elżbieta Zofia G. 150 zł P. Katarzyna M. 100 zł Dany.ww 20 zł P. Barbara O. ;-) 50 zł. P.Gosia 50zł Razem 370zł Wydatki Karma dla ślepego dobermana - 226zł Transport szczeniaka od zagłodzonej husky- 150zł Razem 376zł. Edited February 22, 2013 by monika55 Quote
Ada-jeje Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 A czy biedakowi ktos pazurki obcial bo na zdjeciach wygladaja na przydlugie, moze mu to sprawiac bol. Quote
szafra Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Faktycznie przydługawe pazury, ślizga się na płytkach biedulek. Quote
Amadorka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Jaki biedulek stareńki i te pazury nie może ktoś ich obciąć? I wcale nie jest brzydki wszystkie szorściaki są fajne. Quote
izek77 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [IMG]http://img837.imageshack.us/img837/1390/005dbr.jpg[/IMG] [IMG]http://img641.imageshack.us/img641/9919/006gj.jpg[/IMG] Quote
izek77 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 DLACZEGO WARTO ADOPTOWAĆ STARSZE PSIAKI ...? [SIZE=3][B][COLOR=#000000]Bo przyjaciołom nie zagląda się do metryki…[/COLOR][/B][/SIZE] Quote
monika55 Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 O pazurkach już mówiłam. On prawie nie wychodzi na spacery. Tyle młodych pieknych psiaków jest bez domów. Chciałam tylko żeby coś zostało po nim. Odchodzą te stare, chore w samotności, to niech on ma wirtualnych przyjaciół. I nie bedzie sam. Quote
danyww Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Serce boli. Powoli już tego nie ogarniam.:placz: Może byłych właścicieli na starość też oddadzą do domu starców. Quote
danyww Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [quote name='monika55']Dziękuje że zaglądacie.[/QUOTE] Dobrze, że nam go pokazałaś.:glaszcze: Quote
Amadorka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 A jaki to duży pies i dlaczego nie wychodzi na spacery?nie może chodzić,czy nie ma z kim? Quote
BasiaD Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Tym włąścicielom też tak życzę...A Maciuś wcale nie taki brzydki, jakby ktoś o niego zadbał to byłoby fajne piesio..Podnoszę, a może akurat jemu się poszczęści ? Będę trzymać kciuki.. Quote
shanti Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Dzięki za Maciejka :loveu: Z pazurami jest problem nie tylko u Maćka, jesteśmy 2 osoby na zmianie do obsługi 120 psów. Czasem naprawdę nie wiadomo w co łapy włożyć. A do tego nie wystarczy jedna osoba, czasem dwie mało. Moniko widziałaś co było ze ściąganiem szwów suńce. Dwóch trzymało, wet ściągał. Wolontariat na już jest potrzebny! To samo dotyczy spacerów. Quote
terra Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 O matko! Ale biedulek stareńki. I jaki śliczny. Wiem, może cudu nie będzie, ale chyba warto spróbować? Czy psiaczek ma jakieś ogłoszenia? Jeśli nie ma, to zrobię parę. Potrzebuję wiedzieć jaki on jest do innych psów, jak ze zdrowiem, pewnie nie kstrowany jest, szczepiony, odrobaczany i dane kontaktowe. Na foto wygląda na małego pieska, jaki mniej więcej w kłębie jest? Quote
monika55 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Ja wiem shanti i podziwiam Was. I te warunki okropne. A jednak tyle robicie. Quote
Ada-jeje Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='shanti']Dzięki za Maciejka :loveu: Z pazurami jest problem nie tylko u Maćka, jesteśmy 2 osoby na zmianie do obsługi 120 psów. Czasem naprawdę nie wiadomo w co łapy włożyć. A do tego nie wystarczy jedna osoba, czasem dwie mało. Moniko widziałaś co było ze ściąganiem szwów suńce. Dwóch trzymało, wet ściągał.[B] Wolontariat na już jest potrzebny![/B] To samo dotyczy spacerów.[/QUOTE] Bede dzwonic do dyrektora, moze zrozumie ze wolontariat moze byc z zakladu karnego. Trzeba tylko bedzie pozalatwiac pewne sprawy jak dyrektor wyrazi zgode. Wiezniowie beda regularnie przychodzic jak podpisze sie z umowe z zakladem karnym, mozna bedzie porozmawiac z Tomkiem odnosnie tresury, wiezniowie nie beda sie mieszac do niczego, tylko wykonywac swoja powinnosc. Znam kilka schronisk do ktorych przychodza wiezniowie i jak do tej pory nie slyszalam zadnych skarg, wrecz odwrotnie wspolpraca uklada sie znakomicie. Quote
monika55 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Już są. Na razie się zapoznają. Quote
danyww Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='shanti']Dzięki za Maciejka :loveu: Z pazurami jest problem nie tylko u Maćka, jesteśmy 2 osoby na zmianie do obsługi 120 psów. Czasem naprawdę nie wiadomo w co łapy włożyć. A do tego nie wystarczy jedna osoba, czasem dwie mało. Moniko widziałaś co było ze ściąganiem szwów suńce. Dwóch trzymało, wet ściągał. Wolontariat na już jest potrzebny! To samo dotyczy spacerów.[/QUOTE] Roześlę wici wśród znajomych z FB w sprawie wolontariuszy. :lol: Quote
Aimez_moi Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Moze ja jestem glupawa....ale Maciek wcale nie jest brzydki..... Quote
monika55 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Cud się zdarzył. Maciek może mieć dom. W Warszawie. Nie mamy transportu i na transport. Proszę radźcie co robić. Jestem oszołomiona. Quote
Dulska Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 W przypadku zbiórki na transport deklaruję 150 zł. Quote
monika55 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Dulska, ozłocę Cię kobito.:loveu: Cudów ciąg dalszy.:multi: Quote
quasimodo Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Skąd piesek ma być przewieziony do Warszawy? Ja też deklaruję kasę na transport!!! Quote
monika55 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Z Jastrzebia Zdr lub Katowic. Cuuudaaaaa. Dziękuję. Quote
Recommended Posts