asiaq9 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 pewnie zostane mocno skrytykowana za to że wogóle myśle żeby karmić mojego psa karmą z biedronki ale od razu pisze że nie stać mnie na nie wiadomo jakie karmy. Więc proszę o opinie o tej karmie, przede wszystkim osoby które ja dają swoim psiakom, i prosze nie rzucajcie mi tutaj nazw karm typu brit i acana, bo ja znam te firmy i wiem że są dobre ale mnie na nie nie stać! Dodam jeszcze że mam małego kundelka. Quote
bejasty Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 no to mu gotuj -wyjdzie taniej /i zdrowiej/ Quote
asiaq9 Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 robiłam tak do tej pory, ale ostatnio ciężko z czasem. Quote
Błyskotka Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Ja polecam puszki karmy Animonda. Nie są drugie a zawartość mięsa w nich jest bardzo wysoka. Nie tak jak w tych karmach marketowych. Do kupienia w zooplusie lub np. w krakvecie. Quote
filodendron Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 [quote name='asiaq9']robiłam tak do tej pory, ale ostatnio ciężko z czasem.[/QUOTE] A masz zamrażarkę? Jeśli tak, to wystarczy gotować raz na kilka dni (jak pies jest mały to nawet raz na kilkanaście). Gotowe, zmieszane porcje jedzenia (mięso, podroby, warzywa) mrozisz i tylko do bieżącej porcji dodajesz zalane wrzątkiem płatki owsiane błyskawiczne - parę minut roboty i już. Quote
gryf80 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 asia na temat karmy z biedronki w tym dziale gdzieś było.poszukaj.tanie jest tez purina dog chow Quote
asiaq9 Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 dobry pomysł z tym mrożeniem:) w sumie to sie sobie teraz dziwie ze na to wczesniej nie wpadłam:) dzieki za wszystkie odpowiedzi. [quote name='filodendron']A masz zamrażarkę? Jeśli tak, to wystarczy gotować raz na kilka dni (jak pies jest mały to nawet raz na kilkanaście). Gotowe, zmieszane porcje jedzenia (mięso, podroby, warzywa) mrozisz i tylko do bieżącej porcji dodajesz zalane wrzątkiem płatki owsiane błyskawiczne - parę minut roboty i już.[/QUOTE] Quote
Cockermaniaczka Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 raz na jakis czas nie zaszkodzi ale pod wzgledem zawartosci miesa nie jest to super karma... lepiej gotowac:p Quote
filodendron Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='kolorowy']Ja swojemy gotuje podudzie z kurczaka wraz z ryżem. Udko staranie obieram i porcjuję. Wszystko do ogarnięcia w godzinkę tygodniowo. [B]Zastanawia czy może nie dodać czegoś jeszcze do tego jedzenia. [/B]Jak myślicie?[/QUOTE] Zdecydowanie tak - poprzeglądaj tematy dotyczące gotowanego jedzenia dla psów - jest ich dość sporo na forum. Trzeba zmieniać mięsa (nie tylko kurczak), dodawać warzywa, owoce, nabiał a czasem dodatki witaminowo-mineralne. Quote
qca Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 (edited) [B]Nie kupuj karmy z marketu. Nie radzę karmić psa tą karmą ma zbyt niski procent mięsa. Polecam ci Joserę nie jest aż tak droga i na pewno lepsza od Puffi. Nie dawaj jej zbyt dużo jedzenia labladory mają tendencje do tycia.[/B] Edited February 26, 2013 by qca Quote
Recommended Posts