Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
jestem nowa na tym forum, za kilka dni w końcu stanę się szczęśliwą posiadaczką upragnionego pieska (maltańczyka oczywiście;)). Dużo czytałam o ich wychowaniu i pielęgnacji, jednak nie znalazlam jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, czy powinnam go ubierać na dwór? Napiszcie proszę, czy wy ubieracie wasze psiaki?

• 4 weeks later...
Posted

Witam, też jestem na forum nowa i mam ten sam problem. Mój Maltańczyk ma 12 tygodni i niedługo będzie mógł wychodzić na dwór- na ta okazje kupiłam mu polarową peleryne- osłania grzbiet i szyję. Dziś został wyniesiony z domu prosto do (zimnego) samochodu w tym ciuchu i do tego miał koc. Cały się trząsł z zimna:( Niedługo chcę psa uczyć załatwiania się na dworze, ale nie wiem czy pies jak jest mu tak zimno będzie w ogóle chciał wychodzić z domu. Myślę o kupnie takiego ubranka na zime [url]http://www.dogglamour.pl/?22,fusce-felis-enim[/url] Czy będzie chciał w tym chodzić jak dostaje szału jak mu ubiorę szelki?

• 5 weeks later...
Posted

Jeżeli ubarnko będzie odpowiednio dobrane to nie ma przeciwskazań co do ubierania psiaka gdy na dworze jest zimno :)
Najlepiej, gdy ubranku ma od spodu polar, a z wierzchu ortalion.
Jedne psy trzeba przyzwyczajać do noszenia ubranek, inne bez problemu zaakceptują wdzianko.
W przypadku Maltana z długim włosem trzeba więcej czasu przeznaczyć na pielęgnację i uważać by przez ubranko nie tworzyły się kołtuny...

Posted

Jestem właścicielką maltańczyka ma on 1 rok i 8 miesięcy i ubieram go na podwórku zimą ma kurtkę z polarem a w bardzo mroźne dni zakładam mu buty które kupiłam w grudniu bo nie chciał chodzić skakał na trzech łapkach i patrzył się żeby go wziąć na ręce a w butach biega jak szalony wiosną i jesienią jak pada duży deszcz to zakładam kombinezon z ortalionu żeby nie mókł. Ważne żeby ubranie było wygodnie dla psa mój ma kombinezon z łapkami sam prosi żeby zakładać jak jest zimno i wyjdę beż ubranka to siada przed klatką i nie chce iść.

• 4 weeks later...
Posted

Witam, jestem posiadaczem Maltasi od roku, polecam ubieranie przy temperaturach 0 i poniżej. Zależy to również od długości włosa (moja strzyżona na krótko ). Przy bardzo długim włosiu w ubranku przy aktywności (biegach , zabawach) się trochę filcuje i trzeba po spacerku rozczesać. Na mrozy i wiatry raczej polecam ubrać:)

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/142949-olga2309"][B]olga2309[/B][/URL] kurteczka jak najbardziej na niskie temperatury wybrałaś. Malucha musisz po prostu przyzwyczaić i nic na siłę. Wiadomo ,że mały pies odczuwa dyskomfort przy niskich temperaturach i nie zawsze będzie chciał współpracować tym bardziej że jest jeszcze młodziutki. Wprowadż nagradzanie przysmakami za każdorazowe ubranie psiaka (oczywiście mowa o zdrowych przysmakach - osobiście stosuję Rojal Canin przysmaki dla psów do 10 kg. Życzę powodzenia.
[LIST]
[/LIST]

• 4 months later...
Posted

Witam.
Moim zdaniem zimą wszystkie małe pieski powinny być ubierane, szczególnie jeżeli są strzyżone na krótko tak więc właściciele maltańczyków oraz yorków powinni ubierać swoje pociechy w ciepłe ubranka jeżeli temperatura powietrza spadnie poniżej zera. Jeżeli ktoś nie wie gdzie kupić ciepłe ubranko dla swojego maltańczyka to tutaj [URL]http://www.york-shop.pl/[/URL] jest fajny sklep w którym znajdziecie ciuszki na każda okazję. Dodatkowo każdy produkt mogą uszyć na indywidualny rozmiar psa.

Posted

[quote name='Madziunia_Krk']Witam.
Moim zdaniem zimą wszystkie małe pieski powinny być ubierane, szczególnie jeżeli są strzyżone na krótko tak więc właściciele maltańczyków oraz yorków powinni ubierać swoje pociechy w ciepłe ubranka jeżeli temperatura powietrza spadnie poniżej zera. Jeżeli ktoś nie wie gdzie kupić ciepłe ubranko dla swojego maltańczyka to tutaj [URL]http://www.york-shop.pl/[/URL] jest fajny sklep w którym znajdziecie ciuszki na każda okazję. Dodatkowo każdy produkt mogą uszyć na indywidualny rozmiar psa.[/QUOTE]

Weź już skończ z tym spamem :p