nefre Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Mam pytanie czy ktoś może polecić lekarza w Obornikach lub okolicy. Niedługo przeprowadzamy się we wspomniane tereny i chciałabym się dowiedzieć czy jest tu jakiś lekarz, któremu można zaufać w opiece nad "sześcioosobowym", psio-kocim stadem? Jeśli byłby to lekarz zaznajomiony z tematami hodowlanymi byłoby super- ale nie jest to warunek konieczny. Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Quote
ulka 1108 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 pewnie będą Ci polecać lecznicę na terenie schroniska w Obornikach, gdzie przyjmuje powiatowy weterynarz, specjalista chirurg Janusz Koziński, ale dobrze się zastanów zanim do niego pójdziesz, mnie wykończył moją ukochaną sunię, on myśli tylko jak wyciągnąc pieniądze i kłamie jak zapytasz o wiek psa Quote
xxxx52 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Slyszalam ,ze w Czarkowie jest nie zly weterynarz,no ale mysle ,ze musisz wsiasc w auto i pojechac do Poznania,tylko gdzie i do kogo to nie wiem?Wiem tylko ,ze nie do Kliniki Wasiatycza. Do szczepienia czy po tabletki na odrobaczenie mozesz udac sie kazdego wet.co masz pod reka,ale w pozostalych to juz musisz wyszukac wet.z wyzszaj polki.Moze w klinice we Wroclawiu.Wiesz duzo wet.eksperementuje na psach ,sa niedouczeni i ida tylko sladem zarobkow,nie pomoca zwierzetom.Nie ma dobrych psich chirurgow,diagnostykow.Psy z tego co czatam zostaja na stolach nie przebudzone.Wszystko jest tak jak sie im uda i ze pies zniesie.zawsze maja odpowiedz ,sa kryci i usprawiedliwieni.Po wielu latach obserwacji ze swieca mozna znalezc dobrego weterynarza.Nowy naplyw jest posrod tych ktorzy ida na zarobek,nie ma haryzmu i poswiecenia. Moja weterynarka np.otwarcie mnie powiedziala ,ze w tych i tych chorobach nie jestem silna,wiec np.na operacje kostne jade 100km,w chorobach przewodu pokarmowego zakaznych i zatruciach jest dobra.Moja wet.przyjedzie do gabinetu czy to nie niedziela czy ma dyzur czy nie, na telefon domowy.Nie bierze pieniedzy zaa nadgodziny za jazde 20 min autem w niedziele czy w nocy mimo ,ze ma dzieci.Obcinanie paznokietkow i inne zabiegi sa darmowe.Za szczepienia psow z org.bierze tylko po kosztach materialu. No tak ,ale nie mieszkam w Polsce i to na wsi.wiem ktorzy sa dobrzy okulisci ,chirurdzy,specjalisci chorob zakaznych ,ktorzy dobrze wykonuja kastracje(zeby wykonac kastracje jade 90km) Co moge radzic poczytaj sobie watki o weterynarzach wojewodztwa wielkopolskiego ,moze niektorzy sa polecani , po wieloletnich doswiadczeniach,ale najlepiej pokierowac sie specjalistami ,a nie tymi co niby wszystko lecza,ale po lebkach Quote
nefre Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 xxxx52 swojego weta w Poznaniu mam i na "planowane" zabiegi czy wizyty bez problemu będę dojeżdżać, to samo dotyczy specjalistów, kiedy trzeba było jechać do W-wy czy Wrocławia po prostu jechaliśmy. Szukam lokalnego lekarza nazwijmy to rezerwowanego potrzebnego na ewentualne interwencyjne rzeczy kiedy dojazd do Poznania nie będzie możliwy - jakieś zatrucia, skaleczenia, ukąszenia itp czy chociażby szczepienia, ktoś godny zaufania z dobrym podejściem. Quote
Zyga Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Wiec też mam niezbyt miłe wspomnienia o opisanym obornickim wecie.Sądzę,ze bezpieczniej jest go omijac szerokim łukiem.Nie wiadomo,czy jeszcze on się zajmuje biedakami w schronisku? Quote
Zyga Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='nefre']xxxx52 swojego weta w Poznaniu mam i na "planowane" zabiegi czy wizyty bez problemu będę dojeżdżać, to samo dotyczy specjalistów, kiedy trzeba było jechać do W-wy czy Wrocławia po prostu jechaliśmy. Szukam lokalnego lekarza nazwijmy to rezerwowanego potrzebnego na ewentualne interwencyjne rzeczy kiedy dojazd do Poznania nie będzie możliwy - jakieś zatrucia, skaleczenia, ukąszenia itp czy chociażby szczepienia, ktoś godny zaufania z dobrym podejściem.[/QUOTE] A mozesz powiedziec jaki w Poznaniu jest dobry? Quote
Recommended Posts