Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieści z domu Efi...

[I]"Dzień dobry,
[/I]
[I]u nas wszystko dobrze. Efi z dnia na dzień jest spokojniejsza i coraz lepiej się u nas czuje. Grzecznie zostaje sama w domu (pomijając fakt, że uwiebia przenosić różne rzeczy z miejsca na miejsce :), pięknie chodzi na smyczy na spacerach. Każdego dnia nowe przygody. Jeżeli chodzi o gryzienie to jeszcze tylko w czwartek zdarzyło się spróbować, na szczęście nie udało jej się. Według Pani rady została skarcona i jak na razie spokój. Będziemy dalej obserwować tą kwestię. Mam nadzieję, że to się nie będzie już powtarzać. Ogólnie Efinka jest kochana, uwielbia się przytulać i bawić. Codziennie wieczorem próbuje nas przekonać, że najlepiej będzie jak będzie spała w łóżku ;) Jeżeli chodzi o nasze inne psy to każdego dnia jest inna sytuacja. Raz się bawią, raz podchodzą do siebie sceptycznie. Tak więc powoli i do przodu."[/I]

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mala_czarna']Mysza, jestem. Foks jest uroczy!! :)
Pewnie banalnie to zabrzmi, ale wiem, że Ty masz rękę do adopcji, i wierze, że on szybko znadzie dom!
Tylko pieniążki by się przydały, brutalna prawda :([/QUOTE]
Też tak uważam :) strasznie mi go było żal już kilka miesięcy temu ale ciągle coś stało na przeszkodzie, żeby mu pomóc :( W schronisku miał łatkę agresywnego i nikt się nim nie interesował. Teraz w rękach Hop dojdzie do siebie szybko ;) Niestety ta grzybica stanęła na przeszkodzie :( Musi być izolowany. Mam nadzieję, ze żaden pies u Hop nie zaraził się od niego...
[quote name='hop!']Wieści z domu Efi...

[I]"Dzień dobry,
[/I]
[I]u nas wszystko dobrze. Efi z dnia na dzień jest spokojniejsza i coraz lepiej się u nas czuje. Grzecznie zostaje sama w domu (pomijając fakt, że uwiebia przenosić różne rzeczy z miejsca na miejsce :), pięknie chodzi na smyczy na spacerach. Każdego dnia nowe przygody. Jeżeli chodzi o gryzienie to jeszcze tylko w czwartek zdarzyło się spróbować, na szczęście nie udało jej się. Według Pani rady została skarcona i jak na razie spokój. Będziemy dalej obserwować tą kwestię. Mam nadzieję, że to się nie będzie już powtarzać. Ogólnie Efinka jest kochana, uwielbia się przytulać i bawić. Codziennie wieczorem próbuje nas przekonać, że najlepiej będzie jak będzie spała w łóżku ;) Jeżeli chodzi o nasze inne psy to każdego dnia jest inna sytuacja. Raz się bawią, raz podchodzą do siebie sceptycznie. Tak więc powoli i do przodu."[/I][/QUOTE]
Dzięki, cieszę się, że jest lepiej. Ufff...
[quote name='Lemoniada']Foks z pyszczka przypomina trochę Kirę :) Ale chyba mniejszy jest sporo?[/QUOTE]
To samo napisałam wczoraj :) Tak, ma krótkie łapki, ponoć trochę basetowate. Kira jest długa :) Foks waży 10 kg ale jest chudy.
[quote name='ania shirley']Jaki piękny....[/QUOTE]
:) zgadzam się. I taki kochany. A miał być taki groźny...

Posted

[quote name='mysza 1']Foks waży 10 kg ale jest chudy.[/QUOTE]

Prawie 11kg. ;)

Przypomina basseta szorstkowłosego - [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Petit_Basset_Griffon_Vend%C3%A9en[/url]

Posted

[quote name='hop!']Prawie 11kg. ;)

Przypomina basseta szorstkowłosego - [URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Petit_Basset_Griffon_Vendéen[/URL][/QUOTE]

Rzeczywiście :) nawet nie wiedziałam, że jest taka rasa :)

Posted

Tak sobie podrzucę. Jak tam Foksiu, dalej taki grzeczny? :)
Mogłam założyć mu wątek, zbierać deklaracje. Biedny był i nie miał szans w schronisku. A ja zawsze na łapu capu ;)

Posted

[quote name='ania shirley']Śliczny ten Foksik. Poważnie groźny?? Gryzie?[/QUOTE]
Jak był w schronisku to miał łatkę agresora. Podobno łapał ze strachu. Nie miał tam szans na adopcję, bo wszyscy go omijali i nie było wiadomo co i jak, niewiele też w takich warunkach można bylo o nim powiedzieć. Musiał więc trafić do Dt czy hotelu najpierw. Ja go już jakiś czas temu chciałam zabrać ale się nie składało.

U Hop zachowuje się bardzo dobrze, już 2 kąpiele zaliczył i nie gryzł. Hop nie dała mu szansy ;)
Ale tak naprawdę jest miły. Po prostu się bał.

Posted

Weszłam na wydarzenie Foksia, rzeczywiście jakieś dziwne komentarze, nie zazdroszczę.

A tak swoją drogą, to Foksik na zdjęciu wolontariuszek z Piły miał kosmatą bródkę, długie brwi i grzywkę - opitoliłyście go? ;) Czy to ta choroba skóry?

Posted (edited)

Gdyby nie konieczność izolacji, Foks miałby znacznie lepiej. Niestety, musi siedzieć sam, wychodzić osobno... Smutno mu. Jest towarzyski, wesoły, chce się bawić. Muszę się bronić przed jego buziakami. ;) Przy przemywaniu oczu i wpuszczaniu kropli jest w miarę grzeczny. Zabiegi przy uszach muszą wyglądać komicznie - są skoki, wygibasy, turlanie się, tarzanie, podkradanie wacików, patyczków do uszu... Nie ma gryzienia i warkotów. ;)

Na zewnątrz dotąd zrobił dwa razy kupę. Do sikania się jakby przymierza, ale na tym się kończy. Często liże siusiaka. Przy ostatniej wizycie u weta siusiak został dokładnie i wnikliwie obejrzany - nie było nic niepokojącego. Może jakiś problem z układem moczowym? Będę obserwować. Nie mam jak złapać moczu do badania.

[quote name='Lemoniada']A tak swoją drogą, to Foksik na zdjęciu wolontariuszek z Piły miał kosmatą bródkę, długie brwi i grzywkę - opitoliłyście go? [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] Czy to ta choroba skóry?[/QUOTE]

Chyba choroba. Ma przerzedzoną sierść.

Edited by hop!
Posted

Jacy fajni ci Ludzie od Efi:loveu: Juz ich lubie:loveu:.. Dobrze, ze daja jej szanse i nie zniechecają sie.. Małe pieski mają zupełnie inne reakcje niz duże - teraz juz to wiem :D gdy mam dwa tymczasy - okruchy..:)

A Foks naprawde sliczny - mój typ! :) Agresor..Hmm.. Widze, ze w tym schronisku to tacy sami behawiorysci jak nasz nowotarski Jasiek:roll:.. Ten to ma rozeznanie w charakterach psów jak mało kto...:diabloti:

Posted

[quote name='Lemoniada']Weszłam na wydarzenie Foksia, rzeczywiście jakieś dziwne komentarze, nie zazdroszczę.

A tak swoją drogą, to Foksik na zdjęciu wolontariuszek z Piły miał kosmatą bródkę, długie brwi i grzywkę - opitoliłyście go? ;) Czy to ta choroba skóry?[/QUOTE]
Jakaś masakra, naprawdę. Tyle jest psów, tyle potrzeb, wsparcie naprawdę zupełnie marne a ludzie mają czas na doszukiwanie się problemów. Akurat tutaj wszystko jasne jak słońce. Ale nic, trzeba to wszystko ignorować ;) chociaż czasem jest ciężko :)
Śmiesznie z tą bródką, jakby mu odpadła :) ;)

[quote name='hop!']Gdyby nie konieczność izolacji, Foks miałby znacznie lepiej. Niestety, musi siedzieć sam, wychodzić osobno... Smutno mu. Jest towarzyski, wesoły, chce się bawić. Muszę się bronić przed jego buziakami. ;) Przy przemywaniu oczu i wpuszczaniu kropli jest w miarę grzeczny. Zabiegi przy uszach muszą wyglądać komicznie - są skoki, wygibasy, turlanie się, tarzanie, podkradanie wacików, patyczków do uszu... Nie ma gryzienia i warkotów. ;)

Na zewnątrz dotąd zrobił dwa razy kupę. Do sikania się jakby przymierza, ale na tym się kończy. Często liże siusiaka. Przy ostatniej wizycie u weta siusiak został dokładnie i wnikliwie obejrzany - nie było nic niepokojącego. Może jakiś problem z układem moczowym? Będę obserwować. Nie mam jak złapać moczu do badania.

Chyba choroba. Ma przerzedzoną sierść.[/QUOTE]
Ale się cieszę, że taki jest fajny i ma tak dobrze :loveu: Siedział taki brudny mokry i jeszcze jako agresywny :shake: Jeszcze kilka dni i może się uda go przenieść, zobaczymy co powiedzą weci. A jak nie to i poczeka, nie ma wyjścia. Najważniejsze, że już jest bezpieczny :)
[quote name='AniaB']Jacy fajni ci Ludzie od Efi:loveu: Juz ich lubie:loveu:.. Dobrze, ze daja jej szanse i nie zniechecają sie.. Małe pieski mają zupełnie inne reakcje niz duże - teraz juz to wiem :D gdy mam dwa tymczasy - okruchy..:)

A Foks naprawde sliczny - mój typ! :) Agresor..Hmm.. Widze, ze w tym schronisku to tacy sami behawiorysci jak nasz nowotarski Jasiek:roll:.. Ten to ma rozeznanie w charakterach psów jak mało kto...:diabloti:[/QUOTE]
Też mi się podobają :) Dobrze, ze adopcja Efi wypadła w zimę, niektóre jej "ataki" były mnie dotkliwe dzięki kozakom :evil_lol:
Taa, behawiorystów nie brakuje ;)

Posted

Kira przytyła prawie 2kg - waży 14kg. Jeszcze 1kg i będzie z niej niezła laska. :lol: Niestety, w przypadku Kiry uroda nie idzie w parze z inteligencją. ;)

Posted

[quote name='hop!']Kira przytyła prawie 2kg - waży 14kg. Jeszcze 1kg i będzie z niej niezła laska. :lol: Niestety, w przypadku Kiry uroda nie idzie w parze z inteligencją. ;)[/QUOTE]

hmmm, ładna ale głupia, powiadasz?:).. To jakiemuś facetowi by ją wyadoptowac.. Panowie wola takie chyba..:D

Posted

[quote name='hop!']Kira przytyła prawie 2kg - waży 14kg. Jeszcze 1kg i będzie z niej niezła laska. :lol: Niestety, w przypadku Kiry uroda nie idzie w parze z inteligencją. ;)[/QUOTE]
Szkoda ;) Może ktoś się złapie ;)
[quote name='ania shirley']Jak je znaleźc? Bo ja w temacie fb i wydarzeń to uposledzona jestem...:oops:[/QUOTE]
Tutaj jest moja tablica [url]https://www.facebook.com/pages/Psom-na-pomoc/201388739873988[/url] i na niej wydarzenie Foksa :)
[quote name='AniaB']hmmm, ładna ale głupia, powiadasz?:).. To jakiemuś facetowi by ją wyadoptowac.. Panowie wola takie chyba..:D[/QUOTE]
Oj to racja ;) Dobry pomysł :)

Ogłoszenia są już dla Czarnuszki, Milki Dagi Grandy ;) Ciągle wyróżniam też pozostałym tablicę, bo najszybciej.

Posted

[quote name='AniaB']hmmm, ładna ale głupia, powiadasz?:).. To jakiemuś facetowi by ją wyadoptowac.. Panowie wola takie chyba..:D[/QUOTE]

I przefarbować :diabloti:
Sukces murowany :evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']A co słychać u psów w hotelu u Ronji? Coś zamilkła Pani ;)[/QUOTE]
u nas bez większych zmian:)
Czarnuszka już w sobotę skończy klatkowanie, ale przeniosę ją do Huga. Kropa i Milka mają się dobrze. Didi szaleje w kałużach topniejącego śniegu. Dla niej wskazany dom aktywny - może zacznę ją zabierać, gdy biegam. Ciekawe która z nas będzie bardziej padnięta;) Wióras wesoły i skoczny, a święta trójca zalega na wygryzionej kanapie.

Posted

mysza1, do nas zglosiła sie fajna rodzina z Lublina po bernardynke, gdyz szukają duzej suni do swojego adoptowanego psa, niestety bernardynka goni koty, a tam jest 5 kotów domowych wychodzących.. Aga-ta miała do Ciebie dzwonic, zeby podesłać Ci nr telefonu do tej Pani, moze Milka by sie załapała.. Jeszcze jej przypomne dzis, bo rodzina sadzac po rozmowie bardzo fajna..A Wam też byłoby chyba bliżej do Lublina w razie czego niz nam..:)

Posted

Milka raczej kotów gonić nie będzie. Naszą kotką zainteresowana nie jest, choć kotka teraz mało wychodzi i zaczęła unikać hotelowych psów po atrakcjach zafundowanych przez team Tajga-Hera-Wióras;)

Posted

[quote name='elaja']I przefarbować :diabloti:
Sukces murowany :evil_lol:[/QUOTE]

;)

[IMG]http://img191.imageshack.us/img191/1673/1kbk.jpg[/IMG]

[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/3073/2kbd.jpg[/IMG]

[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/6148/3kbe.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='AniaB']mysza1, do nas zglosiła sie fajna rodzina z Lublina po bernardynke, gdyz szukają duzej suni do swojego adoptowanego psa, niestety bernardynka goni koty, a tam jest 5 kotów domowych wychodzących.. Aga-ta miała do Ciebie dzwonic, zeby podesłać Ci nr telefonu do tej Pani, moze Milka by sie załapała.. Jeszcze jej przypomne dzis, bo rodzina sadzac po rozmowie bardzo fajna..A Wam też byłoby chyba bliżej do Lublina w razie czego niz nam..:)[/QUOTE]
Super by było. Milka jest przekochana może by się udało :)

Dobrze, że Czarnuszka już odzyska wolność, bo biedna była bardzo :(

A dla Hery jutro wielki dzień ;)

Hop! powiem Ci, ze padłam przez Ciebie i Kirę blondynę :evil_lol::evil_lol::loveu: Niemożliwa jesteś ;)