julita104 Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Miczka kazdy czyta Twoje posty, powielasz pytania poza tym osoba do ktorej sie zwracasz: sarah była ostatnio na forum w 2004 roku, wiec nie wiem czy tu jeszcze zaglada :( Wygrzebujac posty sprzed prawie 2 lat, warto zerknac w profil :-) Quote
miczka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='julita104']Miczka kazdy czyta Twoje posty, powielasz pytania poza tym osoba do ktorej sie zwracasz: sarah była ostatnio na forum w 2004 roku, wiec nie wiem czy tu jeszcze zaglada :( Wygrzebujac posty sprzed prawie 2 lat, warto zerknac w profil :-)[/quote]hehee no nie zauwazylam widac lubie rozmawiac z "duchami" :-):multi: Quote
tristan Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 yoreczki rosna do 8 miesiąca życia (mniej więcej bo to zależy od yoreczka), moja jedna mała ma 8 miesięcy i chyba właśnie się zatrzymała,ma 2,2 kg a druga ma 5 i rośnie rośnie rośnie je i rośnie, już waży 3,3 kg - aż się boję jaka będzie wielka:) Quote
Kamilka83 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 witam!!!Moja sunia ma około 21 cm i waży 2,4kg!Jest akurat:)słodziutka istotka!! Quote
Chanelle Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [COLOR="DimGray"]Moje słodkości rosło do mniej więcej 3 miesięcy.[/COLOR] Quote
Pepik Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 wow, musze miec 'innego' yorka bo moj wlasciwie to rosl do 7-8 miesiaca, a ciagle jeszcze przybiera na wadze teraz. Na poczatku rosl sporo, ok 0.5 kg na miesiac... Nie jest tez jakims nadwymiarowym psiakiem bo wazy prawie 2.7 kg. Quote
duszek01 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Prawda jest taka ,ze suczki po cieczce tez nabieraja ciała,więc jezeli moja Mersedes ma teraz około 2,3kg to po cieczce pewnie będzie wazyc troszke więcej;) Przynajmniej u pozostałych moich suczek tak było;) Quote
Erato Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='Yorkie']Mój rósł do 10 miesiąca ;)[/quote] Yorkie pocieszyłaś mnie dzieki:multi: Quote
Sara_i_Aris Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Każdy york rośnie indywidualnie, ja się martwiłam, czy on urośnie większy i czy w ogóle jeszcze urośnie. Co miesiąc go mierzyłam, po 10 mies. wzrost miał taki sam. Waga mu się zmieniła w zimę, w lato pewnie znowu schudnie, przy tak aktywnym trybie życia :roll: Quote
nane Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Mój przystojniak rósł do 6miesiąca póżniej się zatrzymał i dziś waży 2kg jak go troszkę podtuczę to waży w porywach do 2,20kg :cool3: szczerze mówiąc to troszkę mnie to denerwuje bo jak idę przez miasto :painting: to ludzie mnie zaczepiają i się pytają czy to miniaturka momentami już nie mam siły się tłumaczyć :roll: ale i tak jest najkochańszym chłopakiem na świecie :loveu: Quote
Erato Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='nane']Mój przystojniak rósł do 6miesiąca póżniej się zatrzymał i dziś waży 2kg jak go troszkę podtuczę to waży w porywach do 2,20kg :cool3: szczerze mówiąc to troszkę mnie to denerwuje bo jak idę przez miasto :painting: to ludzie mnie zaczepiają i się pytają czy to miniaturka momentami już nie mam siły się tłumaczyć :roll: ale i tak jest najkochańszym chłopakiem na świecie :loveu:[/quote] Moj Marino waży tez około 2 kg w porywach do 2,1. I tez ciagle musze tłumaczyc przechodniom, ze to nie miniaturka i on po prostu taki jest:cool1: Teraz skonczył 8 mc-y ale mam wrazenie, ze "meznieje":) Poki co co go podtucze to jakas sunia po sasiedzku ma cieczke i chłopak zakochany nie chce patrzec na jedzenie;) Quote
koregra Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='duszek01']Prawda jest taka ,ze suczki po cieczce tez nabieraja ciała,więc jezeli moja Mersedes ma teraz około 2,3kg to po cieczce pewnie będzie wazyc troszke więcej;) Przynajmniej u pozostałych moich suczek tak było;)[/quote] Cori nie miała jeszcze cieczki zatem jak ma po niej przytać to się bardzo cieszę :multi: Quote
Neva Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ja tez mam takie doswiadczenia co do moich suczek. Quote
melinda:-) Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 tak tak u suczek do cieczki u mnie tez tak było...Melinda rosłą rosła i staneła na wadze 2,9 kg do pierwszej cieczki a teraz przez zime sie przytyło i wazy 3,2kg( duza kobitka:eviltong: ) i z druga suczka mam tak samo do cieczki minimalnia rosła i juz koniec... Quote
Pegaza Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='Chanelle'][COLOR=dimgray]Moje słodkości rosło do mniej więcej 3 miesięcy.[/COLOR][/quote] Chanele to mi się wydaje mało prawdopodobne że tylko do 3 mięsiecy:crazyeye: Quote
Chanelle Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [COLOR="DimGray"]Moze i więcej. Jednak moja Cori, podobnie jak Cori Koregi jest malutka. Nad czym bardzo ubolewam...[/COLOR] Quote
Hania:) Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='melinda:-)']a teraz przez zime sie przytyło i wazy 3,2kg( duza kobitka:eviltong: ) i[/quote] A ja wczoraj pisałam gdzies o suni mojej kolezanki ktora spotkałam wczoraj u weta. Sunia jest yorczką, przecudna jest i wazy.6kg:crazyeye: Zdziwiłam sie STRASZNIE, ale ona byla piekna. Jakby mi ktos wczesniej powiedzial, ze jakis york ma 6 kg to bym go zalowala, ze zostal oszukany i rzucalabym teksty w stylu: "Ale i tak najwazniejsze, ze go/ja kochasz" .Ale nie bylo czego zalowac, sunia sliczna. Naprawde dawno sie tak nie zdziwiłam:crazyeye: Quote
Pegaza Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='Chanelle'][COLOR=dimgray]Moze i więcej. Jednak moja Cori, podobnie jak Cori Koregi jest malutka. Nad czym bardzo ubolewam...[/COLOR][/quote] Wiesz Chanelle ja tez mam małą sunie ale wogle nad tym nie ubolewam :eviltong: ja się ciesze że jest zdrowa i tyle:lol: Quote
Chanelle Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [COLOR="DimGray"]Moje maleństwo też jest zdrowiutkie (odpukać) *puk-puk* Jednak na spacerkach wolałabym, żeby była większa, ale do jazdy samochodem, noszenia na rękach jest idealna. [/COLOR] Quote
agoosia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 moja mała miała juz pierwszą cieczke i powiem szczerze ze nie zauwayłam zadnycj zmian w wadze.. zaczeła sie tylko wybarwiac niestety nie na główdze tylko na grzbiecie ale zawsze to cos :) aa no oczywiscie zmiana w charakterku psa była widozcna mała pieszczoszka sie z niej zrobiła :) Quote
agoosia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 to pewnie dlatego ze Cori jest malutka.. wiadomo jedne sunie mają szybciej inne pozniej.. np moja Boni - owczarek niemiecki miała w 12 miesiącu!! Quote
melinda:-) Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 no z cieczka to roznie moja Mela miała jakos 9,5 miesiaca jak dostała cieczke i pewnie nie długo dostanie druga, a Pola miała niedawno ma juz roczek-to jest naprawde roznie weterynarz powiedział ze to jest genetycznie i teraz sie zmieniło ze kiedy to niby cieczka pierwsza maksymalnie do roku przychodziła a teraz ze za pierwsza cieczką do 2 lat mozna czekac i wszystko ok Quote
margherita87 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 hmm... moja ma 3,5 miesiąca i wazy 2kg... Jej mama wazy 1,8kg a tata 2,5... Hmm... wszystko w porzadku jest? jak myslicie? duze jest prawdopoobienstwo ze bedzie wazyla ponad 2,5 kg?:roll: Quote
Recommended Posts