Pyrdka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Jest cudowna. Potrzebuje tylko troszkę więcej czasu, aby zaufać. Quote
Bogusik Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='Nikaragua']i to jest najważniejsze :)[/QUOTE] W 100% masz Nikaragua rację!:smile: Quote
Poker Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Zauważyłam od kilku dni ,że mała gorzej je .I już wiem dlaczego Dziś na spacerze zrobiła koo , a w niej człony tasiemca.Pogonię po południu po lek dla całego zwierzyńca. Psy , z którymi była w boksie tez powinny zostać przeleczone. Deczka ładnie zachowuje czystość. Wytrzymuje już tyle ile nasze psy. Dziś znowu TIP TOPEK do przodu.Ładnie przybiegła pod drzwi , siadła na ręczniku i czekała na zapięcie smyczy. Quote
Nutusia Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Fenomenalne postępy! A pasażera na gapę koniecznie trzeba WYSADZIĆ!!!! Quote
Pyrdka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 łojojoj. Przegonić nieproszonego pasażera:mad: Quote
Poker Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 (edited) zapomniałam napisać ,ze wczoraj Deczka mizdrzyła się do Dolarka.Dawała mu w dziób buzi, machała ogonkiem, kokietowała go niesamowicie.A on jak na dżentelmena przystało przyjął jej zaloty z godnością. Potem biegała z machającym ogonkiem za kotą. I notorycznie się kładzie na skórzanej kanapie w salonie.Na polecenie "zejdź" reaguje prawidłowo. Edited October 23, 2012 by Poker Quote
Energy Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Poker']Na polecenie "zejdź" reaguje prawidłowo.[/QUOTE] Jeszcze troche i przestanie:diabloti: Żartuje oczywiście, cieszę się z takich postępów sunieczki:) A kłopotliwi goście na pewno szybko zostaną wyproszeni;) Quote
Pyrdka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [INDENT]Serdecznie zapraszam [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234036-Bazarek-misz-masz-do-30-10-2012-r?p=19860270#post19860270"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19860270[/URL] :lol: [/INDENT] Quote
iwstar58 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='Poker'] ... I notorycznie się kładzie na skórzanej kanapie w salonie.Na polecenie "zejdź" reaguje prawidłowo.[/QUOTE] [quote name='Energy']Jeszcze troche i przestanie:diabloti: Żartuje oczywiście, cieszę się z takich postępów sunieczki:) ;)[/QUOTE] hahah, a ja myślę, że tak będzie...i wcale nie żartuję :evil_lol: Quote
Figunia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 zaglądam do Kredki - cieszą coraz lepsze wieści odnośnie przełamywania strachu. Skórzana kanapa widać jej najbardziej "pasuje"...W sumie ma rację, co się będzie poniewierać po jakichś legowiskach. Co Ona - pies? ;) Życzę powodzenia w walce z pasażerem na gapę! Takie małe, wątłe ciałko i jeszcze jakiś wstrętny pasożyt ją podjadał. Koszmar... Quote
togaa Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Skórzane kanapy to koszmar wielu psów..... Głupi wynalazek.:razz: Quote
Nutusia Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 A ja właśnie chciałam takie nabyć (używane oczywiście), żeby się kłaki w tapicerkę nie wbijały... Quote
Poker Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 (edited) [quote name='togaa']Skórzane kanapy to koszmar wielu psów..... Głupi wynalazek.:razz:[/QUOTE] A dlaczego koszmar? Fryga sie wylegiwała na skórze przykrytej kocem u mnie w pokoju. Ale Deczka jest salonową damą i leży na kanapie właśnie w salonie. Wieczorem wzięłam ją do łóżka.Leżała całą sztywna ,ale nie uciekała, bała się usnąć i po ok.10 minutach poszła sobie. Na spacerach ma jeszcze ogonek podwiniety ,ale bardziej już w poziomie.No i paniczny strach przed jadącymi samochodami. Do zwierzaków coraz lepiej.Z kotą biegają po schodach łeb w łeb i Deczka robi bodziczki kotce. Edited October 25, 2012 by Poker Quote
Anula Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 No to pomału następują zmiany w zachowaniu Deczki.Samochodów się boi to i może dobrze.Mój rezydent potrafi stać na środku jezdni i nic sobie nie robi z nadjeżdżającego samochodu.Tymczasowiczka też niedawno była potrącona przez samochód i nie boi się ich.W gruncie rzeczy to jest złe zachowanie,ponieważ może to się źle skończyć.A jeżeli chodzi o kanapy skórzane to super sprawa,kudły nie wchodzą w obicie a tylko kocyk jest do trzepania. Quote
Poker Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Deczka boi sie panicznie samochodu. Nie pamiętam skąd ona się wzięła w schronie w ubiegłym roku.Czy ktoś kojarzy ? Quote
togaa Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [QUOTE]A dlaczego koszmar? [/QUOTE] Często skórzane kanapy są pod szczególnym nadzorem ich właścicieli. Może z obawy przed skutkami jak niżej? .[IMG]http://imageshack.us/a/img534/5905/dsc03493o.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 No nieźle.A które to tak narozrabiało ?:mad: Quote
docha Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 nawet nie wiedziałam jakie ja mam szczęście:) Quote
togaa Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='Poker']No nieźle.A które to tak narozrabiało ?:mad:[/QUOTE] Odpowiem na pw. bo nie wiem czy DT nie poczuje się dotknięty, że zdradzam tajemnice alkowy a raczej salonu. Quote
Figunia Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 to na pewno zrobiły jakieś korniki!!! Zaraz wszystko zganiać na psa...:mad: Quote
terierfanka Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 myślę, że w przypadku tych zniszczeń na zdjęciu to akurat niewielkie znaczenie miało, czy kanapa skórzana czy nie, tylko po prostu trzeba było wykopać gdzieś ten dołek a w podłodze ciężej :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 [quote name='Figunia']to na pewno zrobiły jakieś korniki!!! Zaraz wszystko zganiać na psa...:mad:[/QUOTE] nooo...albo stara już była się sama podarła a tu zaraz na pieseczka :evil_lol: Quote
Figunia Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 trzeba przyznać że szkodnik, który dokonał tego dzieła zniszczenia, musiał być wyjątkowo zawzięty i zażarty :diabloti: Quote
Nutusia Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 A co to za zniszczenia?... Moja kanapa nie skórzana, a ucierpiała praktycznie... w całości ;) Quote
Poker Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Naszą kanapę co prawda nie skórzaną wygryzł ukochany Kubuś. Byliśmy młodym małżeństwem na dorobku , więc strata była solidna.Ale daliśmy rade i nie oddaliśmy go z tego powodu.Był z nami 14 lat. A Kredka dziś po raz pierwszy zaszczekała. Od jakiegoś czasu razem z Dolarem po spacerze gonią Kulkę po salonie.Kićka wskoczyła na stół i Deczka ciawkała na nią. Ma średnio gruby głosik. Przed ludźmi niestety nadal ucieka , chociaż jest postęp, bo spała obok mojego łóżka na psim legowisku i rano nie uciekała jak wstaliśmy. Quote
Recommended Posts