Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zauważyłam od kilku dni ,że mała gorzej je .I już wiem dlaczego Dziś na spacerze zrobiła koo , a w niej człony tasiemca.Pogonię po południu po lek dla całego zwierzyńca.
Psy , z którymi była w boksie tez powinny zostać przeleczone.
Deczka ładnie zachowuje czystość. Wytrzymuje już tyle ile nasze psy.
Dziś znowu TIP TOPEK do przodu.Ładnie przybiegła pod drzwi , siadła na ręczniku i czekała na zapięcie smyczy.

Posted (edited)

zapomniałam napisać ,ze wczoraj Deczka mizdrzyła się do Dolarka.Dawała mu w dziób buzi, machała ogonkiem, kokietowała go niesamowicie.A on jak na dżentelmena przystało przyjął jej zaloty z godnością.
Potem biegała z machającym ogonkiem za kotą. I notorycznie się kładzie na skórzanej kanapie w salonie.Na polecenie "zejdź" reaguje prawidłowo.

Edited by Poker
Posted

[quote name='Poker']Na polecenie "zejdź" reaguje prawidłowo.[/QUOTE]

Jeszcze troche i przestanie:diabloti:

Żartuje oczywiście, cieszę się z takich postępów sunieczki:)
A kłopotliwi goście na pewno szybko zostaną wyproszeni;)

Posted

[INDENT]Serdecznie zapraszam [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234036-Bazarek-misz-masz-do-30-10-2012-r?p=19860270#post19860270"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19860270[/URL] :lol: [/INDENT]

Posted

[quote name='Poker']
... I notorycznie się kładzie na skórzanej kanapie w salonie.Na polecenie "zejdź" reaguje prawidłowo.[/QUOTE]

[quote name='Energy']Jeszcze troche i przestanie:diabloti:

Żartuje oczywiście, cieszę się z takich postępów sunieczki:)
;)[/QUOTE]
hahah, a ja myślę, że tak będzie...i wcale nie żartuję :evil_lol:

Posted

zaglądam do Kredki - cieszą coraz lepsze wieści odnośnie przełamywania strachu.
Skórzana kanapa widać jej najbardziej "pasuje"...W sumie ma rację, co się będzie poniewierać po jakichś legowiskach. Co Ona - pies? ;)
Życzę powodzenia w walce z pasażerem na gapę! Takie małe, wątłe ciałko i jeszcze jakiś wstrętny pasożyt ją podjadał. Koszmar...

Posted (edited)

[quote name='togaa']Skórzane kanapy to koszmar wielu psów.....
Głupi wynalazek.:razz:[/QUOTE]

A dlaczego koszmar? Fryga sie wylegiwała na skórze przykrytej kocem u mnie w pokoju. Ale Deczka jest salonową damą i leży na kanapie właśnie w salonie.
Wieczorem wzięłam ją do łóżka.Leżała całą sztywna ,ale nie uciekała, bała się usnąć i po ok.10 minutach poszła sobie.
Na spacerach ma jeszcze ogonek podwiniety ,ale bardziej już w poziomie.No i paniczny strach przed jadącymi samochodami.
Do zwierzaków coraz lepiej.Z kotą biegają po schodach łeb w łeb i Deczka robi bodziczki kotce.

Edited by Poker
Posted

No to pomału następują zmiany w zachowaniu Deczki.Samochodów się boi to i może dobrze.Mój rezydent potrafi stać na środku jezdni i nic sobie nie robi z nadjeżdżającego samochodu.Tymczasowiczka też niedawno była potrącona przez samochód i nie boi się ich.W gruncie rzeczy to jest złe zachowanie,ponieważ może to się źle skończyć.A jeżeli chodzi o kanapy skórzane to super sprawa,kudły nie wchodzą w obicie a tylko kocyk jest do trzepania.

Posted

[QUOTE]A dlaczego koszmar? [/QUOTE]

Często skórzane kanapy są pod szczególnym nadzorem ich właścicieli.
Może z obawy przed skutkami jak niżej?

.[IMG]http://imageshack.us/a/img534/5905/dsc03493o.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Poker']No nieźle.A które to tak narozrabiało ?:mad:[/QUOTE]

Odpowiem na pw. bo nie wiem czy DT nie poczuje się dotknięty, że zdradzam tajemnice alkowy a raczej salonu.

Posted

myślę, że w przypadku tych zniszczeń na zdjęciu to akurat niewielkie znaczenie miało, czy kanapa skórzana czy nie, tylko po prostu trzeba było wykopać gdzieś ten dołek a w podłodze ciężej :evil_lol:

Posted

Naszą kanapę co prawda nie skórzaną wygryzł ukochany Kubuś. Byliśmy młodym małżeństwem na dorobku , więc strata była solidna.Ale daliśmy rade i nie oddaliśmy go z tego powodu.Był z nami 14 lat.
A Kredka dziś po raz pierwszy zaszczekała. Od jakiegoś czasu razem z Dolarem po spacerze gonią Kulkę po salonie.Kićka wskoczyła na stół i Deczka ciawkała na nią. Ma średnio gruby głosik.
Przed ludźmi niestety nadal ucieka , chociaż jest postęp, bo spała obok mojego łóżka na psim legowisku i rano nie uciekała jak wstaliśmy.