Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, wiele jeszcze przed Wami. Nasza Gapcia najpierw przez 4 dni nie wstawała z posłania, sikała pod siebie (nawet nie wiedzieliśmy jakiej jest wielkości). Tylko, że ona z przerażenia... zamiera. Tak się boi, że nawet uciekać nie potrafi - totalny paraliż. Przymyka oczki, sztywnieje i... niech się dzieje co chce! Jest u nas od kwietnia. W domu już zachowuje się normalnie, pod warunkiem, że nie ma nikogo obcego. Od lipca dziewczyna mojego syna bywa u nas dość często. Uwielbia psiaki, zawsze wszystkie wyprzytula, wygłaszcze, ale Gapcię "omijała", żeby jej nie stresować. Wczoraj (czyli po przeszło 3 miesiącach) Gapcia SAMA Z SIEBIE podeszła do Weroniki, wskoczyła na kanapę obok niej i pozwoliła się pogłaskać...
Nie chcę wiedzieć co te psiny przeszły. I tak by mi się to nie pomieściło w rozumie :(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Poszłam na krótki spacerek z Deczką i Dolarkiem,żeby się mniej bała.
Ledwie założyłam jej obróżkę i szelki tak się wiła i chciała dać nogę.
Po wyjściu z domu trzęsła się , nie wiem czy się bała ,ze gdzieś ją wyprowadzam czy bała się samochodów.
W parku było ciut lepiej, nawet małe sioo było. Cały czas sie oglądała na mnie i patrzyła czy Doluś idzie z nią.
Do domu już ciągnęła i wpadła jak huragan. Tak robiła Braszka, bo Gusia i Tami chciały zwiewać z domu , na dworze czuły się jak w 7.niebie.
Nie mogę sobie wyobrazić jak jak dała radę tyle czasu w centrum miasta i to na parkingu tyle miesięcy przetrwać.

Mało kto nas odwiedza,ale już powinnam się przyzwyczaić.Na początku szum rum ,a potem jak już sunie bezpieczne, to prawie głucha cisza.

Edited by Poker
Posted

i ja czytam i kibicuję Kredeczce, żeby te strachy wstrętne poszły precz i żeby zobaczyć ją wyluzowaną, "kołami do góry" rozłożoną na Pokerowej pościeli :evil_lol: to się na pewno nie stanie jutro/pojutrze, ale mocno trzymam kciuki za malutką :)

Posted

[quote name='Poker']
Mało kto nas odwiedza,ale już powinnam się przyzwyczaić.Na początku szum rum ,a potem jak już sunie bezpieczne, to prawie głucha cisza.[/QUOTE]
Jak widać nie jesteście same.:lol:
Ja też zaglądam do Was i raczej czekam na relacje...
bo sama nie wiem co pisać.

Posted

[QUOTE] i żeby zobaczyć ją wyluzowaną, "kołami do góry" rozłożoną na Pokerowej pościeli :evil_lol: [/QUOTE]

I żeby czytać że mąż zakochany na zabój !!!!:razz:

Posted

To ja też melduję się i dołączam do grupy,która podczytuje a tym samym jest na wątku-bo jest tylko nie pisze.
Kredeczka rozkręci się.Dajmy jej jeszcze trochę czasu,może odreagowuje to co przeszła.Przecież tułanie się przez rok po Wrocławiu to pozostawił na pewno jakiś ślad w psychice psa i teraz tylko potrzebny jest czas na to aby zatrzeć ten rok.
Moja tymczasowiczka po nieudanej adopcji do tej pory boi się wsiadać do samochodu może myśli,że ją znów gdzieś wywieziemy i zostawimy.

Posted

[quote name='Poker']Ja się nie martwię,ale miło jak ktoś czyta moje wywody , bo ja to czytam je w swoich myślach :eviltong:[/QUOTE]
Jestem i ja u malutkiej...oj śliczna jest,śliczna...!
Poker,prosimy o jak najwięcej tych "wywodów" i przelewanie "na papier" tego co czytasz w swoich myślach...?!:smile:

Posted

[SIZE=4]SERDECZNIE ZAPRASZAM na kolejny bazarek na podopiecznych [URL="http://stowarzyszenielapa.pl/"]"ŁAPY"[/URL]
[SIZE=6][URL="http://www.tinyurl.pl?h6SRhIGc"][FONT=georgia]BAZAREK KSIĄŻKOWO-PLUSZAKOWY[/FONT][/URL][/SIZE][/SIZE]

Posted

to i ja się ujawnię - kolejne nożyce, które się odezwały...
Jak Panie powyżej - czytam, kciuki trzymam za zdjęcie tej ogromnej traumy z Kredkowej łepetyny i za wspaniały domek w przyszłości - taki jak ma Fryga.
Pokerku, co z telefonem, gdzie Ci go podrzucić??? Martwiłam się już, że coś mu się stało, bo zamilkł i ekran był ciemny, ale Sunia2000 sprawdziła i powiedziała, że wszystko jest ok.

Posted

naładowany był (i jest) "do syta"...
Jeśli okazja do oddania nie trafi się do mego wyjazdu (29.X), to przejmie go Sunia2000 z moimi rzeczami na bazarki, jeśli się zgodzisz oczywiście.