Kawon5 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Bardzo się cieszę, że Deczka już rozpoczęła nowy etap w swoim życiu. Będę wpadała do dziewczyny i z chęcią poczytam o jej życiowych postępach. Quote
NikaEla Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='Poker']Mała ,ale nie malutka od 30 minut u nas. (...) [COLOR=#000000]ZOstawimy jej imię kredka ,a zdrobniale to chyba będzie Deczka ( od Kredeczki) (...)[/COLOR] 4 października jest szczęśliwym dniem. (...)[/QUOTE]Święto św. Franciszka - patrona zwierząt :) Poker, jeśli chcesz to napiszę do moda, aby przepisać wątek na Ciebie Quote
Poker Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 [quote name='Nikaragua']Święto św. Franciszka - patrona zwierząt :) Poker, jeśli chcesz to napiszę do moda, aby przepisać wątek na Ciebie[/QUOTE] Chętnie, dziękuję Quote
Poker Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 Deczka daje się pogłaskać ,ale musiała być bita , bo bardzo boi się ręki.Kuli się i trzęsie, na szczęście nie chce mnie użreć. Sierść ma bardzo twardą i szorstką ,taka Braszka nr 2. Quote
Pyrdka Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 O rety, ale historia:shake: Kredka pilnuj się cioci Poker i nie nawiewaj juz nigdy. Quote
kado Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='Nikaragua']Święto św. Franciszka - patrona zwierząt :) Poker, jeśli chcesz to napiszę do moda, aby przepisać wątek na Ciebie[/QUOTE] Super,że malutka już u Pokerków:) Uwielbiam szorściaczki:) A 4 październik to fajny dzień...dzisiaj przypada nasza 4 rocznica ślubu:loveu: Quote
Nutusia Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Nowożeńcom zatem też ślemy najlepsze życzenia na dalszej drodze życia :) Quote
Poker Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 Jednym słowem dziś same święta :multi: Quote
Anula Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 No właśnie - same święta.Niech ten dzień będzie dla Wszystkich szczęśliwy. Quote
NikaEla Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Czekam niespokojnie na wieści pod koniec pierwszego dnia Quote
Poker Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 [quote name='Nikaragua']Czekam niespokojnie na wieści pod koniec pierwszego dnia[/QUOTE] Nie ma powodu do niepokoju. Deczka jest bardzo bojaźliwa, ale zjadła mi z ręki gotowanego indyka , a potem dokończyła z ryżem z miski. Trzeba jej bardzo pilnować, bo mała chętnie by dała dyla.Byłam z nią na ogródku i zrobiła sioo. Nie będziemy jej dzisiaj kapać , niech się trochę oswoi. Quote
NikaEla Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='Poker']Nie ma powodu do niepokoju..[/QUOTE] To wspaniale :multi: A ja przed pracą przyleciałam tutaj po wieści ;) Quote
Nutusia Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Stawiam, że już za chwilę, już za momencik... Kredzia będzie leżała kółkami do góry ;) Quote
Anula Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='Nutusia']Stawiam, że już za chwilę, już za momencik... Kredzia będzie leżała kółkami do góry ;)[/QUOTE] Tak jak zobaczy,że nic jej nie grozi np.żadne kraty i poczuje dotyk miłej ciepłej ręki i jeszcze do tego ciepłe słowa to na bank tak będzie.To jest kochana sunia tylko bardzo zalękniona ale nie ma się co dziwić po roku koczowania na ulicach miasta.To i tak jakiś cud,że nie uległa wypadkowi ale to tylko wskazuje na to,że jest bardzo mądra. Quote
Poker Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 Sunia jest kochana, ale bardzo przerażona . Nie ucieka przede mną po domu ,ale dygocze ze strachu jak podchodzę do niej. Wychodzę na sioo na ogródek, dziś zrobiła.Puściłam ją na ogródku , ale nie odeszła ode mnie ani na krok.Szła obok nogi. Je bardzo ładnie. Wczoraj poniuchały się z Kulką , chciała przytulić się na kocyku do Pokerka. Ona musiała być koszmarnie bita. Na widok ręki kuli się i dygocze, jest przerażona. Chyba tak szybko nie wywali się kołami do góry. Pomalutku będzie lepiej. I tak dobrze,że nie chowa się w kwiatach przez 3 tygodnie jak Gusia. Aha i nie próbuje uciekać przez drzwi. [IMG]http://imageshack.us/a/img833/4882/kredka102012001.jpg[/IMG] Jeszcze w kontenerku [IMG]http://imageshack.us/a/img685/5390/kredka102012002.jpg[/IMG] Sioo i koo na dzień dobry, salonowa dama :evil_lol: [IMG]http://imageshack.us/a/img59/129/kredka102012004.jpg[/IMG] Ładna jestem, prawda ? [IMG]http://imageshack.us/a/img221/3064/kredka102012008.jpg[/IMG] Wczoraj jeszcze siedziałam pod drzwiami , bo chciałam dać dyla ,ale dzisiaj już nie. [IMG]http://imageshack.us/a/img339/7060/kredka102012005.jpg[/IMG] Ozorek wywalam z nerwów, dzisiaj już mniej. Quote
terierfanka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 dobrze, że niunia już bezpieczna :) na pewno będzie szybko robić postępy Quote
Nutusia Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Śliczna jest! Gdyby była taka "dzika", to by od człowieka uciekała w najdalszy i najciemniejszy kąt. A skoro chodzi przy Tobie to znaczy, że bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, tylko nie jest pewna czy z tym konkretnym - w tym przypadku z Tobą - ten kontakt jest całkiem bezpieczny, więc się nie "odsłania". Ale jak tylko się do końca przekona, przełom nastąpi w jednej chwili! Quote
abilab Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ślicznosci , pewnie rok tułaczki odbil sie na jej psychice kurcze i tak jestem w szoku ze przetrwała Kredka pewnie sama nie moze uwierzyc w to co sie stało Quote
NikaEla Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Jakie dobre wieści :) postępy będą na pewno z dnia na dzień :) Quote
Poker Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 Widzę ,że wątek już został mi przekazany, dziękuję bardzo. Quote
rutta Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Przez rok na gigancie? Nieźle:crazyeye: Powodzenia Mały Gigancie u cioci Poker :) Quote
Poker Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 Pierwszą noc Deczka spała na dole.Miała do dyspozycji kocyk i psie legowisko. Prawie cały dzień chowa się w kąciku w pomieszczeniu przy kuchni.Zabrałam ją stamtąd ma górę i leży sobie na dywanie,ale cały czas czuwa i dygocze.Bardzo mi jej żal.Musiała jednak zaznać wielkiej krzywdy od człowieka. Na szczęście nie jest agresywna . Quote
Recommended Posts