Jump to content
Dogomania

W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?  

102 members have voted

1. 1. W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?

• Warszawa
      35
    • Wrocław
      24
    • Olsztyn
      14
    • Lublin
      6
    • Poznań
      11
    • Kraków
      12

Recommended Posts

Posted

wszędzie można zanieść kopię od notariusza, nie ma to znaczenia
albo weź papiery z uczelni na którą już złożyłaś, powiedz że rezygnujesz i tyle

co do wyboru uczelni: wybierz tą która blizej domu, ja bym wybrała Wrocław mimo że byłabym tak swietnie ustawiona w Olsztynie
myślisz że tyle spadnie w Olsztynie? skoro Lublin tak mało spadł?

Posted

myślę, że tak skoro ja mając 145 punktów dostałam się do Wrocławia to minimum 2 razy tyle spadnie w Olsztynie zapewniam Wam to !!!
na stronie napisane UP jest tak: świadectwo dojrzałości lub jego kopię poświadczoną przez szkołę lub uczelnię (kierunkowe komisje rekrutacyjne), jutro postaram się zabrać papiery z PŁ tylko nie wiem czy mi się to uda mam związane ręce bo pracuje w dzień

Posted

przed podjęciem studiów dostajesz pulę punktów ECTS (330 pkt lub więcej w przypadku medycyny, wety itp)
Podczas zaliczeń przedmiotów w każdym semestrze wykorzystujesz punkty - jeden semestr to 30 pkt
Jeśli będziesz chciała zmienić kierunek, na którym zaliczysz już jakieś semestry będziesz płacić za punkty ECTS na drugim kierunku , bo będzie Ci ich brakowało.

Posted

Dziewczyny z Wro - co Wy na to by utworzyć grupę na fb? Na pewno poznamy, więcej osób niż przez dogo i może z mieszkaniami byłoby prościej...
Próbowałam utworzyć, ale bez zaproszenia znajomych (a nie mam nikogo z wety we Wrocławiu) nie mogę tego zrobić... :roll:

Posted

Chyba już taka grupa jest. Nie było za to warszawskiej i sama sie za to zabralam, wzięłam na początku moja koleżankę, mimo ze nie z wety, najwyżej sie usunie pózniej.

Posted

Zuza,ja liczę jutro i pojutrze na piękne spadki progów.Mimo to jakoś nie robię sobie aż takich nadziei jak przed pierwszą turą.Zachowuję zdrową rezerwę wobec tych wyników.Jak Twoje odczucia?Niby Wrocław tak pięknie poleciał w dół...

Posted

mnie zmartwił Lublin
ale z drugiej strony próg jest taki sam jak w tamtym roku
a na innych uczelniach niższe
może Olsztyn jako jedyny nie będzie miał wyższych progów

Posted

Mi się wydaje,że Olsztyn będzie miał próg podobny do zeszłorocznego. Kwestia ile osób zrezygnowało,czego niestety nie wiemy.A szkoda,bo wiadomo by było czy te 100 osób przede mną czy o wiele mniej.

Posted

jeszcze pewnie do 24 sobie poczekamy
najgorsze jest to ze dalsza rodzina i znajomi się pytają gdzie studiuję
a jak mówię że jeszcze nigdzie, bo się nie dostałam jeszcze
to takie wielkie oczy :angryy:

Posted

Ja na razie mówię wszystkim,że dostałam się na pielęgniarstwo.Jest trochę kręcenia nosem,ale wolę obrać tą gorszą opcję niż potem musieć się tłumaczyć dlaczego nie weterynaria(bo co?bo się nie dostałam?super,rok zmarnowany i nawet nie umiałam się do matury przygotować).Jak się jakimś cudem dostanę na wetę,to wtedy będę się wszystkim chwalić.