micra Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 ja mam mieszane uczucia do tego czy chcę ten piątek już jak już się dowiemy o następnym progu nie będzie odwrotu i nic się nie zmieni niestety myślę że na nauczanie się nie rzucili, bo panuje opinia że w Olsztynie jest najciężej myśle że to te niższe progi z zeszłych lat, plus jedyny ratunek dla osób z językiem rozszerzonym a słabą resztą (można by powiedzieć że też się wliczam) Quote
dominika405 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 A ja już chce wiedzieć-czy dalej żyć nadzieją, czy przestać mieć złudzenia.Oby pierwsza opcja wypaliła. Quote
micra Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 zobaczymy o ile spadnie w Lublinie do piątku już niedaleko większośc czekania juz za nami, teraz tylko kulminacja (ciekawe co pomyśli osoba czytająca ten wątek za rok,dwa) Quote
klaaudiak Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='dominika405'] Poznań chyba też nie spadł,bo ludzie którzy mają po 75.6 są na liście rezerwowej-nie są przyjęci.[/QUOTE] Ale z drugiej strony na : [URL]http://www.forum.biolog.pl/progi-vt44496-30.htm[/URL] jest napisane ze próg to 75. (ta wersja ze spadkiem jest lepsza, bo jest jeszcze nadzieja :P ) Quote
dominika405 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Pierwszy post- [URL]http://www.forum.biolog.pl/weterynaria-poznan-up-vt30172-855.htm[/URL] Poza tym oni pisali,że na liście rezerwowej są osoby od 75-nie są przyjęte na studia.Chyba... Quote
klaaudiak Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Wiem, wiem czytam też tego biologa ( i się irytuje przy okazji ;P) ale to w sumie był okres kiedy te serwery tam padły, a statusy się jeszcze zmieniały wszystkim. Quote
dominika405 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 (edited) No może masz rację :) A przypomnij mi ile masz punktów? :P Już pamiętam-71.1, ja mam 71.4 ale boję się,że do tylu nie spadnie. Edited July 14, 2013 by dominika405 Quote
ewa1993 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 a ile osób przyjęli na razie do Olsztyna ? na której osobie stanęło ? nie stresujcie się tak!! będzie dobrze :) Quote
klaaudiak Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='dominika405']No może masz rację :) A przypomnij mi ile masz punktów? :P Już pamiętam-71.1, ja mam 71.4 ale boję się,że do tylu nie spadnie.[/QUOTE] Ale nawet na tym forum z progami co wrzuciłam powyżej doszło, ze jednak poznań końcowy próg miał 71.0 w 2012. Może uda mi się wykręcić pod UP ( bo mieszkam w Pń) i sprawdzę dokładnie, ale jeszcze sama nie wiem czy dam radę. Jak coś będę wiedzieć ( we wtorek) to dam znać :) Ja liczę ze spadnie, nie wiem czemu ale jestem jakoś pozytywnie do tego nastawiona ( mam nadzieje, bo przecież biologia w tym roku za dobrze nie poszła, poza tym wszędzie progi spadają, a po drugie, w Pń jest tylko 60 miejsc i nie jest jeszcze aż tak popularny, bo ten wydział dopiero powstaje). Trzymajmy kciuki, żebyśmy się załapały :) Quote
Lima_11 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 ewa dzięki, bo ja ostatnio usłyszałam bardzo niemiłe słowa na temat zarówno UP w Lublinie jak i tego, że się tam dostałam, a nie np. do jakiegoś dużego miasta, więc dlatego zaczęłam się zastanawiać, czy to faktycznie aż tak zła uczelnia itp. chyba faktycznie póki co zostanę w Lublinie, a najwyżej jesli by mi nie podpasował to wtedy będę się martwić :) Quote
dominika405 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 To było jasne,że próg wzrósł.Dlatego uważam,że nie spadnie poniżej 72.Szkoda,bo tam gdzie złożyłam to progi wzrosły. Quote
micra Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 heh, czyli coraz gorzej wygląda sytuacja w środę spórbuję telefonicznie dowiedzieć się ile osób zrezygnowało z Olsztyna Quote
kikimora Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Hej, czy ktoś z was może idzie na studia do Wrocławia ? :) Quote
klaaudiak Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Co do Pń to chyba najlepiej zobaczyć co będzie w piątek, wtedy będzie zarys progu, bo może część ludzi poodpada na inne kierunki :diabloti: Quote
dominika405 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Ja uważam,że tyle osób nie zrezygnuje żebyśmy dostały się do Poznania.Weźmy pod uwagę,że w Olsztynie próg wzrósł,więc sporo osób nie ma miejsca awaryjnego. Quote
borysova Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 [quote name='kikimora']Hej, czy ktoś z was może idzie na studia do Wrocławia ? :)[/QUOTE] Ja prawdopodobnie idę :) Quote
Ola164 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Dostałam się z drugiej rekrutacji na weterynarie do Krakowa... Papiery już mam we Wrocławiu... Błagam, doradźcie, mam mętlik w głowie... Wolałabym się nie dostać, miałam jasną sytuacje. Quote
ewa1993 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 @Ola164 nie rezygnuj z Wrocławia na rzecz Krakowa !!! po pierwsze, Wrocław to uczelnia, która funkcjonuje od samego początku weterynarii a w Krakowie powstała dopiero rok temu tak więc wszystko jest na próbę, dopiero się uczą, gromadzą doświadczenie, sprzęt, specjalistów itp. Lepiej zawsze pracować na znanym i z dobrą reputacją, którą bez wątpienia cieszy się Wrocław, niż być królikiem doświadczalnym na uczelni, która dopiero pracuje nad opinią. po drugie, w Krakowie weterynaria jest międzywydziałowa pomiędzy Uniwersytetem Rolniczym a Uniwersytetem Jagiellońskim, wiąże się to ze stałym kursowaniem między uczelniami co jest uciążliwe, stale będą zamieszania, że zajęcia miały odbywa się tu a jednak są gdzieś indziej we Wrocławiu masz wszystko w jednym miejscu. po 3 koszty utrzymania w Krakowie są dużo wyższe niż we Wrocławiu, mam kilku znajomych w jednym i drugim mieście i zdecydowanie utrzymanie oraz mieszkanie są tańsze we Wrocławiu. plusem przemawiającym za Krakowem jest jedynie to, że wszystko jest tam nowe aparatura, sale, laboratoria, ale i to co robią jest dla nich nowe więc zaraz pojawia się minus. na Twoim miejscu wybrałabym Wrocław ponieważ jest to niesamowite, piękne miasto, pełne młodych ludzi, które tętni życiem :) Quote
ewa1993 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 powinnam radzić Ci inaczej bo sama czekam na wolne miejsce we Wrocławiu :P Quote
Bansheefication Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 jeżeli lubisz wdychać spaliny i smog przez większą część roku to idź do Krakowa co do tego kursowania w Krakowie to oprócz UR i UJ to jeszcze dochodzą laboratoria na Bielanach wiec ogólnie bardzo średnio :shake: Quote
dominika405 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Ola,ja bym wybrała to co bliżej domu.Wiem,że zależy Ci na przyjaciołach i znajomych, plus nie ponosiłabyś kosztów utrzymania...wybierz to co odpowiada Tobie. Moim marzeniem też było studiowanie w rodzinnym mieście. Quote
micra Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Też bym wybrała Wrocław mimo że Kraków to moje najbliższe duże miasto mnie nie zauroczyło, jest bardzo brudne i nieprzyjemne No i jak Dominika? Powiedz że się dostaniemy :roll: Quote
ewa1993 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 ja Wam mówię, że się dostaniecie! (i ja też) :):) Quote
micra Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 ewa Ty się nie masz czym martwić :eviltong: niestety ale jesteśmy daleko za Tobą na liscie Quote
Recommended Posts