Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Ellig napisał:

Zwróciłam się o pomoc na leczenie Rokusia do Klubu WB, otrzymałyśmy 200 zł wsparcia, pieniądze beda przelane na konto Ewy.

Serdecznie dziękujemy.

20afa11e377818af.jpg

Eluś, dzięki, że na to wpadłaś i ogarniasz te wszystkie finanse:)

3 godziny temu, EVA2406 napisał:

Zapraszam na skromny bazarek dla Rokusia:

Ewciu kochana, bardzo Ci dziękuję, tak z całego serca!!!!!

Posted

Dostałyśmy kolejne 50 zł od Małgosi D. dla psiaków. Przeznaczamy je dla Rokusia i Kulki.

Ponieważ Rokuś doskonale toleruje leki na serce i będzie je brał w trybie ciągłym, skorzystałam z tego, że brałam receptę dla Semika od weta i wzięłam też 2 opakowania Lotensinu dla czarnuszka. Paragon wgrywam poniżej i zapisuję w rozliczeniach wpłatę Gosi i wydatek na lek.

paragon.jpg

Kulce kończy się karma. Zaniosłam jej wczoraj końcówkę z jej worka i dorzuciłam 3 kg karmy moich suniek, bo w tym miesiącu ciężko będzie wysupłać dodatkowe 100 zl na karmę dla niej. Zbieramy na zabieg Rokusia. Oczywiście jak karma się skończy, zamówię jej nową, ale póki co może wystarczy to, co dostala. Zakazałam podawania jej innego jedzenie, bo naprawdę jest strasznie gruba:(

A Rokus dzisiaj nastrojony zabawowo. Oczywiście piłeczkowo, bo to jego ulubiona zabawa. Ganiał z piłeczką na spacerze, nawet kąpał się z nią w pyszczku. Co jakiś czas zabierała mu ją Barsiczka i tak nawzajem się  ganiali:)

R101.jpg

W domu Rokuś znowu wymusił na Jacku zabawę. Uwielbia przeciągać się z nim sznurkiem albo trzymać piłkę w pysiu i dawać Jackowi do wyjęcia:) Wymieniał tylko zabawki:)

R102.jpg

R103.jpg

R104.jpg

Posted

Od wczoraj Rokuś ma mega biegunkę:( Jak wróciłam do domu, to w kilku miejscach zastałam dosłownie kałuże:( Całe szczęście, że nie trzymal i nie męczył się, tylko się załatwiał. 

Biegunkę ma prawdopodobnie z powodu przyjmowania Cardisure, bo takie są efekty uboczne jego brania,. On dostaje dawkę uderzeniową, żeby wysycić organizm lekiem, dzisiaj zmniejsze mu dawke z 2x10 mg na 2 x 5 mg. Na ulotce właśnie ta druga dawka jest opisana. Stoczyłam małą walkę rano, żeby wcisnąć mu do pyszczka pastę diar sanyl na biegunkę. Miałam na sobie ciuchy do pracy i cala musiałam sie przebrać, bo Rokuniek postanowil wytrzeć pysio o mój rękaw:) Muszę wyskoczyc po cichu w ciągu dnia do niego, bo Rokuś nie da rady wytrzymać 8 godzin. 

Spróbuję skontaktować się z wetką - kardiologiem i umówić go na zbadanie skurczu serduszka. Od tego zależy, czy będzie mial zabieg. Oczko bardzo mu przeszkadza:( 

Posted
11 godzin temu, EVA2406 napisał:

Ja też.

Kasiu, kto wysyła mydełka? Ona03 zamówiła dwie szt, a Ewcia jedną szt.

wysyłka z Ona03 już ugadana - pisała o tym na wątku tu o ile się nie mylę :) a do Ewy wysyłam od razu dwa mydełka i już z nią omówiłam koszty wysyłki więc wszystko dogadane :)

Posted
6 godzin temu, Kejciu napisał:

wysyłka z Ona03 już ugadana - pisała o tym na wątku tu o ile się nie mylę :) a do Ewy wysyłam od razu dwa mydełka i już z nią omówiłam koszty wysyłki więc wszystko dogadane :)

Dokładnie tak:)

Dziewczyny, zarezerwowałam termin zabiegu dla Rokunia na 23 sierpnia na godzinę 9:00. Jeśli dzisiejsze badanie wyjdzie dobrze, robimy oczko Rokuniowi, a jeśłi będzie stabilny i weci uznają, że można, zrobią też od razu kastrację. To byłaby idealna sytuacja, ale decyzja będzie podejmowana w czasie narkozy. Oby w ogóle dało się zoperowac to oczko, bo go boli bardzo:(

Dzisiaj miał być zaszczepiony, bo do wczoraj miał ważną wściekliznę, ale w uzgodnieniu z wetem przekładamy szczepienia na połowę września, żeby można było zrobić zabieg. 

Wczoraj ten wielki Czarnuszek ostatecznie zdobył moje serce:) Poszłam do sąsiadki i zabrałam sunie, żeby je troszkę dopieścić i pokazać, że są równie ważne jak chorasy staruszki. Zagadałyśmy się i kiedy Jacek zadzwonił, że idzie z panami na spacer, zjechałam z sunieczkami na dół i przekazałam je Jackowi pod opiekę. Zobaczył mnie Rokuś i ruszył galopem się witać. Ciężko było zamknąć bramkę, bo on pchał się do mnie i koniecznie chciał ze mną iść. Jakoś się udało, Jacek go odwołał, ja ruszyłam do klatki sąsiadki, ale jakas Pani wychodziła i bramke otworzyła. Rokus ruszył z kopyta i z powrotem wpadł na podwórko szukając mnie. Odprowadziłam go ponownie i poszłam do sąsiadki, ale wyszłam na balkon i co widzę? Jacek pędzi za Rokusiem, a to moje kochane psiątko dobiega do bramki i usłuje mnie wypatrzeć:) Kochany, dobry skarb nie chcial iść beze mnie:)

Posted

Własnie weszlam na konto i znalazłam wpłatę 200 zl z Klubu Baloniarek, o ktorą wnioskowala Elunia!!! Bardzo dziękuję! zapisuję w rozliczeniach i lecę potwierdzić na wątku baloniarek:)

Posted

Mamy zgodę na zabieg! Wprawdzie ze zwiększonym ryzykiem anestezjologicznym, ale możemy zoperować oczko i jeśłi Rokuś będzie stabilny, to możemy kastrować:) Pani doktor zrobiła nam kontrolne echo i dodatkowo ekg przed zabiegiem. Nie wzięła od nas ani grosika, za co bardzo  podziękowałam. Rokuś wzbudza w ludziach tyle serdeczności i pozytywnych uczuć, że płakać mi się chce ze wzruszenia:) No bo my go znamy, kochamy i mamy na co dzień. Ale zupełnie obce osoby, które wspierają naszego Staruszka finansowo, bazarkowo, rzeczowo, czy tak po prostu będąc z nami - to wzrusza naprawdę bardzo:) Za to dziękujemy z całego serca i prosimy - kibicujcie nam we wtorek od 9 rano...

Opis dzisiejszej wizyty:

R2.jpg

A tak Rokuś spędza czas, kiedy z Jackiem siedzimy przy komputerach obok:

R1.jpg

Posted
21 godzin temu, EVA2406 napisał:

Czyli uspakajające wiadomości. Na szczęście.

Dobrej nocy Kochani :)

Bardzo się stresuję, ale staram się myśleć pozytywnie, że wszystko się uda:) 

A nasze kochanie chodzi za mną krok w krok. W tej chwili leży pod moimi nogami i nie mam jak podsunąć się do biurka, żeby popracować:) W ciągu dnia pracowałam, a Rokuniek tak się kokosił, że kiedy chciałam się podnieść, okazało się, że nie mam jak drgnąć, bo jego uszko leży naprzeciwko kółka fotela. Próbowałam delikatnie obudzić Rokusia, ale nie drgnął. W pewnym momencie ja się ruszyłam i delikatnie przycisnęłam mu uszko. Ale był płacz:( Natychmiast uklękłam obok niego, wymasowałam uszko, wycałowałam pysio i bardzo go przeprosiłam. Wyraźnie mu się to podobało, a uszko szybko przestało boleć. Oczywiście natychmiast wtrynił się z powrotem pod biurko i zasnął, a ja usiadłam obok na podłodze i głaskałam Zbója:)

Posted
2 godziny temu, Ewa Marta napisał:

W pewnym momencie ja się ruszyłam i delikatnie przycisnęłam mu uszko. Ale był płacz:( Natychmiast uklękłam obok niego, wymasowałam uszko, wycałowałam pysio i bardzo go przeprosiłam. Wyraźnie mu się to podobało, a uszko szybko przestało boleć. Oczywiście natychmiast wtrynił się z powrotem pod biurko i zasnął, a ja usiadłam obok na podłodze i głaskałam Zbója:)

Ewuś, reakcja jak u każdego chłopa ;)

Posted
14 godzin temu, UlaFeta napisał:

Ewciu 

Na bazarku Eva 2406 zakupilam dla Rokusia leki"wirtualne".Wplacilam skromna dyszke bezposrednio na Twoje konto.Jak doleci potwierdz prosze na Ewy bazarku.

Nie skromną, ale aż dyszkę kochana:) Oczywiście potwierdzę, ale dojdzie pewnie po 12-tej:)

Posted

Nadrabiam powakacyjne zaległości i pozdrawiam najmocniej całą Waszą rodzinę ludzko-psią. I cieszę się, że zdążyłam, żeby mocno zaciskać kciuki za zabieg Rokusia.

Posted
20 godzin temu, UlaFeta napisał:

Ewciu 

Na bazarku Eva 2406 zakupilam dla Rokusia leki"wirtualne".Wplacilam skromna dyszke bezposrednio na Twoje konto.Jak doleci potwierdz prosze na Ewy bazarku.

Ulcia, doszło! Potwierdziłam juz na bazarku:)

3 godziny temu, Mattilu napisał:

Nadrabiam powakacyjne zaległości i pozdrawiam najmocniej całą Waszą rodzinę ludzko-psią. I cieszę się, że zdążyłam, żeby mocno zaciskać kciuki za zabieg Rokusia.

Bardzo dziękujemy Mattilu:) Każda dobra myśl jest na wagę złota! Przyznam, że denerwujemy się z Elunią jutrzejszym zabiegiem. Obie uspokajamy się wzajemnie, ale niepokój jest...

Elusia zamówiła kolejne super puszki dla Rokusia na okres rekonwalescencji po narkozie:) Jutro mają przyjść:) To puszki Natural training z zooplusa. Drogie, ale Rokuś je uwielbia:) Oczywiście Ela nie chce słyszeć o zwrocie kasy...