Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 29.06.2016 o 21:52, EVA2406 napisał:

Gusiaczku, oby się spełniły Twoje życzenia. Już się boję, że w weekend będzie powtórka z rozrywki.

Wczoraj piekło, dzisiaj to samo :( zapowiadają że będzie lżej ... oby

Posted

Przepraszam, że nic nie piszę, ale ten tydzień w pracy jest najtrudniejszym w ciągu ostatnich lat. Zalala mnie tona pracy i końca nie widać. Z drugiej strony dobrze, że jest:)

Rokus kwitnie! nastrój ma rewelacyjny, uśmiecha się, gania jak wariat, kąpie sie gdzie się tylko da wejść i wygląda na bardzo szczęśliwego psa! Apetyt ma ogromny. Nadal uwielbia gotowane jedzonko, więc będe mu gotować, ale w tej chwili dostaje też sporo karmy suchej. W sumie oceniam jego porcję dzienną na podwójną:) Jest w tej chwili bardzo szczupły, ale nie chudy i jeszcze ciut musi przytyć, a potem zaczniemy schodzić z podawanej ilości.

Posted
14 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Zapomniałam w tym amoku pracy napisać, że Rokuś 28 czerwca dostał od Magdy F. 20 zł:) Magdzie serdecznie dziękujemy, zapisuję w rozliczeniu!

rocky dziekuje.jpg

Posted
O 1.07.2016 o 11:06, Ewa Marta napisał:

Jest w tej chwili bardzo szczupły, ale nie chudy i jeszcze ciut musi przytyć, a potem zaczniemy schodzić z podawanej ilości.

Rokuniu, przyjmij od Ovolinki 1 kg w prezencie ;) Sunia nabrała kształtów, mimo że je tak samo i to samo .... dojrzała kobieta, mniej ruchliwa - po ostatniej przygodzie z wyłamaniem pazura ma traumę i bardzo się boi, nawet w domu za piłeczką nie chce biegać :(

Serdeczności zostawiamy :)

Posted
3 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Rokuniu, przyjmij od Ovolinki 1 kg w prezencie ;) Sunia nabrała kształtów, mimo że je tak samo i to samo .... dojrzała kobieta, mniej ruchliwa - po ostatniej przygodzie z wyłamaniem pazura ma traumę i bardzo się boi, nawet w domu za piłeczką nie chce biegać :(

Serdeczności zostawiamy :)

Gusiaczku, jak będzie dalej tak jadł, to go niebawem na odchudzanie zabierzemy:) Tak wygląda w tej chwili - ciągle w ruchu, węszący, więc trudno zrobić zdjęcia:

R01.jpg

R02.jpg

R03.jpg

R04.jpg

Posted
Godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Mam nadzieję, że jest mu z nami dobrze:)

Nie, na pewno udaje ! :D Oj, Ewuś, Ewuś :)

Rokuś wygląda pięknie, sierść błyszcząca ! :)

Posted

Zamówiłam dzisiaj kolejna karmę dla Rokusia, bo chłopak zaczął tak jeść, że za moment będzie koniec:) Oczywiście nadal będę dla niego gotowała, ale w tej chwili Rokuś je pół na pół karmę i gotowane:) Troszeczkę pomógl Rokusiowi Semik w tym worku, ale w tej chwili zaczyna kręcić noskiem i znowu muszę kombinować jakąś nową karmę dla niego:(

Gotowane ma od nas gratis:) Tak samo smaczki, które ubóstwia:) Kupiłam je też dzisiaj. Wykupiłam na kolejny rok rabat 3%, w związku z tym karma kosztuje mniej niż na rachunku - 211,10 zł. 

• 39935.3

Cookie´s Delikatess Rurki z kurczakiem

- 4 x 200 g

45,80 zł145,80 zł
  • 139895.4

Chewies Kosteczki, półwilgotne

- Drób, 4 x 200 g

29,80 zł129,80 zł
  • 31545.10

Pedigree DentaStix

- Dla małych psów, 880 g, 56 szt.

36,80 zł136,80 zł
  • 157977.0

Przysmak Rocco Bar-B-Q, 36 sztuk

- Wołowina

19,80 zł119,80 zł
  • 306871.1

Royal Canin Gastro Intestinal GI 25

- 14 kg

219,80 zł1219,80 zł
  • 295753.0

Twój plan oszczędnościowy:: 3% rabatu przez 1 rok

- Oszczędzasz automatycznie przy każdym zamówieniu! Brak możliwości płatności za pobraniem

9,80 zł19,80 zł
  • 542185.0

Premia miesiąca: Hill's Adult No Grain, kurczak i ziemniaki

- 700 g

0,00 zł10,00 zł
  • Dostawa GRATIS
  • 1,0% rabatu-3,60 zł
  • 3% zniżki-10,76 zł

Cena razem

Wszystkie ceny zawierają podatek VAT

347,44 zł

pi.gif?oid=71119819&revenue=321.7&grossr pc?mg=3181292235&bi=0&subgroup=default&f  report?organization=235838&event=17803&o

Posted

Rokuś dostał dzisiaj 50 zł od Pana Janka, z którym znam się z psich spacerów:) Pan Janek wspierał kiedyś Kaira, a teraz pomoc dostał Roki! Bardzo serdecznie podziękowałam Panu Jankowi za pomoc:) Zapisuję wpłatę w rozliczenia!

Posted

Kulka ma towarzystwo... Po śmierci Krzyśka z Gośką zamieszkała jej siostra z partnerem. Wprowadzili się ze swoim kotem i mała sunią, która boi się obcych ludzi i psów. Właśnie z tego powodu ma na imię Boja. Z Kulką na szczęście zaprzyjaźniła sie szybko. Mnie pozwoliła pogłaskac się po trzecim smaczku. Jest zadbana, zaszczepiona, zaczipowana i bardzo przez nich kochana. Brakowało jej tylko zabezpieczenia przeciw kleszczom i trudno mi było wytłumaczyć im, że na tych polach nie ma prawa żyć bez zabezpieczenia. Zaniosłam dzisiaj pipetkę Fiprexu, którą pożyczyłam z zapasów Peruszki i zakropiłam maleńką. Potem spotkałam ich idących z nią gdzieś na miasto. Kiedy się przestraszyła, Bogdan wziął ja na ręce. Widać, że często tak z nią chodzi, chociaż to umacnia jej strach. Popracuję nad nim, dzisiaj zaczęłam o tym mówić. Podczas zakrapiania Fiprexu warczała na mnie i pokazywała ząbki.

Muszę dokupić kolejne Fiprexy, bo psiaki mają poza obróżami Foresto jeszcze zakrapiane spoty. W czerwcu Rokuś dostał Semikowe kropelki, a teraz zostały mi tylko kropelki Barsiczki, bo Perusz dała Boji, a Semik dał swoje Rokusiowi:) 

A generalnie partner siostry Gośki wziął się za porządki dookoła. Wczoraj nawet malował kontener:) Stopniowo wynoszą ten syf leżący przed nim. Jest nadzieja, że w końcu zrobi się tam czyściej... Facet jest w porządku, ale straszna gaduła:) 

Wczoraj podeszli z Anią po ostatnią porcję karmy dla Kulki do mojego samochodu. Zabrali oba psiaki ze sobą. Kuleczka koniecznie chciała ze mną jechać. Kiedy otworzyłam drzwi, żeby wyjąć karmę, wskoczyła do samochodu i nie chciała wysiąść. Mnie serce pękało ze smutku, ale musiałam ją wyprowadzić:(

B01.jpg

B02.jpg

Posted
O 5.07.2016 o 12:36, Ewa Marta napisał:

Rokuś dostał dzisiaj 50 zł od Pana Janka, z którym znam się z psich spacerów:) Pan Janek wspierał kiedyś Kaira, a teraz pomoc dostał Roki! Bardzo serdecznie podziękowałam Panu Jankowi za pomoc:) Zapisuję wpłatę w rozliczenia!

Serdecznie dziękujemy! :)

rocky dziekuje.jpg

Posted
2 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Kulka ma towarzystwo... Po śmierci Krzyśka z Gośką zamieszkała jej siostra z partnerem. Wprowadzili się ze swoim kotem i mała sunią, która boi się obcych ludzi i psów. Właśnie z tego powodu ma na imię Boja. Z Kulką na szczęście zaprzyjaźniła sie szybko. Mnie pozwoliła pogłaskac się po trzecim smaczku. Jest zadbana, zaszczepiona, zaczipowana i bardzo przez nich kochana. Brakowało jej tylko zabezpieczenia przeciw kleszczom i trudno mi było wytłumaczyć im, że na tych polach nie ma prawa żyć bez zabezpieczenia. Zaniosłam dzisiaj pipetkę Fiprexu, którą pożyczyłam z zapasów Peruszki i zakropiłam maleńką. Potem spotkałam ich idących z nią gdzieś na miasto. Kiedy się przestraszyła, Bogdan wziął ja na ręce. Widać, że często tak z nią chodzi, chociaż to umacnia jej strach. Popracuję nad nim, dzisiaj zaczęłam o tym mówić. Podczas zakrapiania Fiprexu warczała na mnie i pokazywała ząbki.

Muszę dokupić kolejne Fiprexy, bo psiaki mają poza obróżami Foresto jeszcze zakrapiane spoty. W czerwcu Rokuś dostał Semikowe kropelki, a teraz zostały mi tylko kropelki Barsiczki, bo Perusz dała Boji, a Semik dał swoje Rokusiowi:) 

A generalnie partner siostry Gośki wziął się za porządki dookoła. Wczoraj nawet malował kontener:) Stopniowo wynoszą ten syf leżący przed nim. Jest nadzieja, że w końcu zrobi się tam czyściej... Facet jest w porządku, ale straszna gaduła:) 

Wczoraj podeszli z Anią po ostatnią porcję karmy dla Kulki do mojego samochodu. Zabrali oba psiaki ze sobą. Kuleczka koniecznie chciała ze mną jechać. Kiedy otworzyłam drzwi, żeby wyjąć karmę, wskoczyła do samochodu i nie chciała wysiąść. Mnie serce pękało ze smutku, ale musiałam ją wyprowadzić:(

Smutne jest to ,że ludzie mający dach nad głową decydują sie na takie życie jakie prowadzi Gośka.....Jest tylko nadzieja ,że Kulka będzie miala lepiej...

Posted
26 minut temu, Ellig napisał:

Smutne jest to ,że ludzie mający dach nad głową decydują sie na takie życie jakie prowadzi Gośka.....Jest tylko nadzieja ,że Kulka będzie miala lepiej...

Oby tak było Elu, też bardzo chciałabym

Posted
1 godzinę temu, Mattilu napisał:

Miejmy nadzieje, ze Kulce naprawde bedzie lepiej przy tych ludziach. A Rokus sliczny ale nadal szczuplak! Nie odchudzaj go Ewuniu :)

Do odchudzania jeszcze mu daleko, ale stopniowo będziemy wycofywali się z karmienia kilka razy dziennie:)

Wracając z popołudniowego spaceru z moimi psami oniemiałam, bo zobaczyłam idącego na spacer Bogdana, a z nim dwie sunie na smyczy. Kuleczka przeszczęśliwa! Oby ten człowiek został tam na stałe:)

Posted
22 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Wracając z popołudniowego spaceru z moimi psami oniemiałam, bo zobaczyłam idącego na spacer Bogdana, a z nim dwie sunie na smyczy. Kuleczka przeszczęśliwa! Oby ten człowiek został tam na stałe:)

Wydaje się wręcz nierealne .... Niechaj to, co się wydarza było początkiem dobrego dla nich i Ogonków, czego z serca życzę i trzymam przysłowiowe kciuki

• Upvote 1
Posted
15 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Wydaje się wręcz nierealne .... Niechaj to, co się wydarza było początkiem dobrego dla nich i Ogonków, czego z serca życzę i trzymam przysłowiowe kciuki

Zastanawiam się, czy ta historia z Rokusiem czegoś ich jednak nie nauczyła, Teraz, kiedy Roki wygląda pięnie, zdrowo, jest wesoły może widza róznicę pomiędzy psem zostawionym samemu sobie, a psem zaopiekowanym, wyprowadzanym na ciekawe spacery? Mam nadzieję że tak:)

A my dostałyśmy z Elunią kolejne 100 zł od Doroty - od naszej malej Wikuni:) Dorotka i jej siostra Małgosia nie zapominają o nas i kolejny raz dostajemy wsparcie. Przeznaczamy tę wpłatę na konto Rokusia i Kulki. Niedługo mamy szczepienia psiaków:) Przydałoby sie też zrobić badania krwi Kulce.