Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Mattilu napisał:

Chlopaki! Prosze jesc jak nalezy i nie denerwowac nam tu Ewy, bo sie nam dziewczyna przez Was wykonczy!

I wszystkie dostaniemy zawału i kto wtedy będzie was kochał i o was myślał ;)

• Upvote 1
Posted

Melduję że chłopaki jeść zaczęli! Do tego siły mają i ganiają na spacerach. Wrzucam zdjęcia z dzisiejszego spaceru Rokusia i wczorajsze z linką, żeby pokazać Wam, jak sobie z nią radzi:) Rokuś nadal bardzo szczuplutki, ale mam nadzieję, że przy braniu wszystkich leków i zmianie (powoli) jedzenia na gastro intestinal będzie w końcu tył:) Wygląda na całkiem szczęśliwego psiaka i przyznam z bólem, że na spacerze z Jackiem pilnuje się bardziej niż tylko ze mną. 

R01.jpg

R02.jpg

R03.jpg

R04.jpg

R05.jpg

Posted

Wczoraj miałam okazję porónać go z prawdziwym, zdrowym rottweilerem. Rokuś byl przy nim drobniutki:( Robimy co możemy, żeby przytył. Na szczęście nie wymiotuje i nie ma biegunek w tej chwili.

A Kropek zginął na amen:( Rozwiesiłam ogłoszenia, ale nikt nie dzwoni. Przeczytałam za to w lecznicy będącej blisko niech ogłoszenie, które mnie zmroziło totalnie:(

WP_20160428_002.jpg

Posted

Rokuś dostal właśnie 50 zl od Malgosi D. rodziny naszej Wikuni! Bardzo serdecznie dzięujemy!!! Zapisuję w rozliczeniach:)

Wgrywam też zaległy filmik Rokusia w wersji kanapowej. Bawil się cudnie z Jackiem, ale jak zaczęłam kręcić, to przestał:

Posted

Łykendowo zaglądampapa.gif

serce rośnie jak się patrzy na taki sielankowo-kanapowy relaks! :)

...mnie też zmroziło to ostrzeżenie!... dlaczego ta kobieta ,porywa koty???

Posted

A miałam się zapytać wczoraj o Kropka....:(

Jak długo jeszcze ludzie będą tacy podli. Komu taka istota przeszkadza. Przecież to nie pies, który np atakuje. Kot zwykle ucieka od obcych.

Dlaczego? Dlaczego?

A ludzie nie mogą się jakoś zorganizować i złapać babsztyla? Przecież jak wytępi koty, to szczury ją zeżrą. Jak jeszcze mieszkałam w Warszawie, to miałam taką mądrą dozorczynię, która kłóciła się ze mną o dokarmianie kotów. Powiedziałam jej wtedy, że jak tego nie zrozumie, to szybko przekona się na własne oczy. Nie długo trzeba było czekać. Szczury grasowały wokół budynku nawet w biały dzień.

Posted
14 godzin temu, UlaFeta napisał:

Ewciu kupilam Essenciale forte:)Kiedy mozna Ci podrzucic.

Ula, w tygodniu po godzinie 18, a w weekend praktycznie cały dzień:) Dogadamy się. Bardzo Ci dziękuję! Znalazłam jeszcze listek Essentiale, więc nie kupowalam

Posted
14 godzin temu, EVA2406 napisał:

A miałam się zapytać wczoraj o Kropka....:(

Jak długo jeszcze ludzie będą tacy podli. Komu taka istota przeszkadza. Przecież to nie pies, który np atakuje. Kot zwykle ucieka od obcych.

Dlaczego? Dlaczego?

A ludzie nie mogą się jakoś zorganizować i złapać babsztyla? Przecież jak wytępi koty, to szczury ją zeżrą. Jak jeszcze mieszkałam w Warszawie, to miałam taką mądrą dozorczynię, która kłóciła się ze mną o dokarmianie kotów. Powiedziałam jej wtedy, że jak tego nie zrozumie, to szybko przekona się na własne oczy. Nie długo trzeba było czekać. Szczury grasowały wokół budynku nawet w biały dzień.

No niestety... Mam tylko nadzieję że Kropek jednak żyje i może ktoś go przygarnął:(

Posted

Witam deszczowym popołudniem z pozdrowieniami i serdecznościami :)

Rokuś jest bardzo medialny, ale, co bardzo Mu chwalę, nie ma parcia na szkło, ot i co ;)

O Kropku myślę z nadzieją, że ma się dobrze ....

Okrutników nie brakuje i brakować nie będzie, niestety :( coś mi się wydaje, że babon jest porąbany psychicznie

Posted

Rokuś po spacerach zasypia jak kamień. Na tym zdjęciu widać jaki jest chudziutki:( Marzę, żeby w końcu zaczął tyć:

R01.jpg

Usiłowałam zrobić dzisiaj troszkę zdjęć Barsiczce i Peruszce, bo one mają ich zdecydowanie mniej niż Semik i Rokuś. Peruszka pięnie pozowała, za to Barsik - same zobaczcie:)

P02.jpg

P01.jpg

B02.jpg

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, UlaFeta napisał:

Ewciu czy pasuje Ci piątek. Bede u syna:)

Buziaki dla Rokusia i reszty bandy♡

Ula, pasuje:) Od 18, a nawet troszkę wcześniej jestem do dyspozycji:) Podjadę po Ciebie pod metro. Daj tylko wcześniej znac o której:)

Posted
Godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Ula, pasuje:) Od 18, a nawet troszkę wcześniej jestem do dyspozycji:) Podjadę po Ciebie pod metro. Daj tylko wcześniej znac o której:)

Resztę telefonicznie :)

Posted

Poddaję się.... Zamówiłam Rokusiowi duże posłanie, na którym prześpi całą noc bez konieczności wyciągania go spod łóżka:) Mamy kilka posłanek rozłożonych we wszystkich pokojach. Przy naszym łóżku są dwa porządne, które zajmują najczęściej Semuś i Peruszka, a Barsiczka śpi z nami. Czasami schodzi do Peruszki, ale dla Rokusia zostaje cienkie posłanko z owczej wełny i położone na nim podwójna kołdra i kocyk. Niestety Rokuś każdej nocy układa sobie po swojemu kołderkę, po czym przez sen wpada pod łóżko. jak się budzi, to za groma nie może wyjść i najczęściej Jacek musi go wyciągać wchodząc pod łóżko. Ja też miałam okazję kilka razy to robić i nie jest to łatwe zwłaszcza w nocy, kiedy człowiek jest mało przytomny. Rokuś uparcie chce spać w tym miejscu, a pozostałe posłanka kompletnie nie pasują w tym miejscu, bo mają za wysokie ranty. Kupiłam mu duży materacyk, na którym ułożę mu kołderkę i podusię, żeby mógl sobie do woli układać po swojemy pościel, ale mam nadzieję że nie będzie wpadał pod łóżko, bo materac mu nie pozwoli:) Wygląda tak:

http://allegro.pl/r3-materac-eco-legowisko-kojec-super-cena-115x80cm-i6096259306.html

Muszę za to wystawić na bazarek nowe, wieeelkie posłanie, które dla niego dostałam od przyjaciółki, ale to posłanie dla dwóch wielkich psów i nie mieści się w żadnym moim pokoju:) Może uda się sprzedać je za cenę podobną do zakupu tego posłanka, wtedy wpiszę je w rozliczenie. Jeśli nie - posłanko Rokus dostanie ode mnie, bo nie jest to artykuł pierwszej potrzeby, chociaż uwierzcie mi - jest potrzebny:)

Posted

Klawy materac .... Ewuś,  materiał śliski? łatwo go doczyścić z sierści? Muszę Ovolinie kupić dodatkowe posłanko, bo po przeprowadzce do pokoju Olgi jednego brak, a z tym co ma, nie będę ganiała po chaupie ;)

Posted
22 minut temu, Gusiaczek napisał:

Klawy materac .... Ewuś,  materiał śliski? łatwo go doczyścić z sierści? Muszę Ovolinie kupić dodatkowe posłanko, bo po przeprowadzce do pokoju Olgi jednego brak, a z tym co ma, nie będę ganiała po chaupie ;)

Gusiaczku, nie wiem - zobaczymy jak przyjdzie, czy śliski,. Ja już dawno odpuścilam szukanie posłanek, które łatwo doczyścić, bo i tak tonę w sierści mojej czwórki:) Kończę odkurzać i w zasadzie mogę zaczynać od nowa.

Od wczoraj dodaję nową karmę do jedzenia Rokusiowi. Nie chcę zapeszać, ale zaczął wyjadać tą nową. Może mu smakuje - oby! 

Dzisiaj przyjdą też zakupione w imieniu mojej Ani puszki intestinal. Na wszelki wypadek chcę je mieć, bo Rokuś miewa dni, kiedy sucha karma mu nie pasuje i nie ma mowy, zeby ją zjadł. Anusia zapłacila za 24 puszki po 400 gram 160 zł. Zaraz wpiszę w pomoc rzeczową w poście rozliczeniowym. Nie wiem jak jej dziękować, bo w ostatnim czasie poratowała nas bardzo znacząco...

Posted
O 2.05.2016o12:15, Ewa Marta napisał:

Rokuś dostal właśnie 50 zl od Malgosi D. rodziny naszej Wikuni! Bardzo serdecznie dzięujemy!!! Zapisuję w rozliczeniach:)

O 2.05.2016o21:00, UlaFeta napisał:

Ewciu kupilam Essenciale forte:)Kiedy mozna Ci podrzucic.

40 minut temu, Ewa Marta napisał:

Dzisiaj przyjdą też zakupione w imieniu mojej Ani puszki intestinal. Na wszelki wypadek chcę je mieć, bo Rokuś miewa dni, kiedy sucha karma mu nie pasuje i nie ma mowy, zeby ją zjadł. Anusia zapłacila za 24 puszki po 400 gram 160 zł. Zaraz wpiszę w pomoc rzeczową w poście rozliczeniowym. Nie wiem jak jej dziękować, bo w ostatnim czasie poratowała nas bardzo znacząco...

9dd80f6a7e7382a2.jpg

Posted
1 godzinę temu, UlaFeta napisał:

Puk puk jest tam kto?:(

Właśnie weszłam:) Wczoraj chłopaki (Jacek i Rokuś) nastraszyli mnie, bo w czasie zabawy (oczywiście przeciągania zabaweczki) Rokuś nagle upadł i zapiszczał. Ja kręciłam im akurat film i w pierwszej chwili nie zorientowałam się, że on upada, ale jak zapiszczał, to i ja krzyknęłam no i zrobiło sie przez chwilę histerycznie:) Na szczęście Rokuś szybko wstał i od razu ruszył do zabawy, więc nic się nie stało. 

Nie chcę zapeszać, ale od dwóch dni Rokuś dostaje coraz więcej nowej karmy Gastro Intestinal i jakby mniej oddaje na spacerach:) Do tego stolec piękny, zero biegunki:) Może naprawdę tego mu było trzeba i teraz będzie tył?

Mam wrażenie, że ma łupież, choć nie jestem pewna, czy w czymś się nie ubrudził. Przyjrzę się dzisiaj dokładniej jego skórze za dnia. Wieczorem trudno mi było dostrzec co to jest.

• Upvote 1