Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rokuś powitał mnie rano z piłeczką w pyszczku. Jak on lubi nowości:) 

Dostał dzisiaj troszkę nowej karmy zmieszanej z wątrobową. Zjadł z apetytem:) Nawet Semik chciał spróbować, dostał więc kilka groszków, które oczywiście okazały się super dobre, bo nie jego:) Za chwilę mojemu prawie owczarkowi będę kupowała karmę dla rotków:)

Muszę w przyszłym tygodniu zabrać Kulke na RTG tylnych łapek. Cos się dzieje, ma problem ze wstawaniem, nie wskakuje na budę, co uwielbiala wcześniej robić. Coś się tam dzieje:(

Poszukujemy osoby chętnej do zrobienia bazarku ciuszkowego z naszych fantów, w zamian za oddanie połowy dochodu z niego dla wskazanego przez tę osobę psiaka. Nie daję rady fizycznie przygotować bazarku, ciuszków mam sporo, a pieniądze niestety potrzebne są cały czas:(

Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Rokuś powitał mnie rano z piłeczką w pyszczku. Jak on lubi nowości:) 

Dostał dzisiaj troszkę nowej karmy zmieszanej z wątrobową. Zjadł z apetytem:) Nawet Semik chciał spróbować, dostał więc kilka groszków, które oczywiście okazały się super dobre, bo nie jego:) Za chwilę mojemu prawie owczarkowi będę kupowała karmę dla rotków:)

Muszę w przyszłym tygodniu zabrać Kulke na RTG tylnych łapek. Cos się dzieje, ma problem ze wstawaniem, nie wskakuje na budę, co uwielbiala wcześniej robić. Coś się tam dzieje:(

Poszukujemy osoby chętnej do zrobienia bazarku ciuszkowego z nmaszych fantów, w zamian za oddanie połowy dochodu z niego dla wskazanego przez tę osobe psiaka. Nie daję rady fizycznie przygotować bazarku, ciuszków mam sporo, a pieniądze niestety potrzebne są cały czas:(

oferuję się

Posted
3 godziny temu, Perełka1 napisał:

oferuję się

Ale super! Bardzo dziękuję:) Napisz mi proszę na PW jak mogę przekazać fanty. Mieszkasz w Warszawie? Jutro postaram się przejrzeć rzeczy i poskładać:)

Posted
4 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Zmartwiłam się Kulą :(

Trzeba przyznać że w tej chwili naprawdę zajmują się nią. Chodzą nawet na spacery, a 2 godziny temu (po 22) zadzwoniła Gośka i powiedziała, że wyciągnęli z Kulki 10 kleszczy:( Jestem załamana, bo ona ma obrożę Foresto i dodatkowo Fiprex:( Kazałam im obserwować ją uważnie, sama też widzę ją codziennie. Oby żaden wbity kleszcz nie był zarażony.

Dzisiaj podobno zachowuje się normalnie i wskakuje wyżej. Na razie w takim razie poobserwujemy sunieczkę.

Posted

Cieszę się, że jednak potrafią się zająć Kulą.... Plaga kleszczy i ich żarłoczność przeraża, bo okazuje się, że nie ma 100% ochrony :( Przepraszam, że nie podjęłam się bazarku, ale nie dałabym teraz rady :( obiecuję, że za jakiś czas coś wykombinuję dla Waszych Podopiecznych

Posted
13 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Ale super! Bardzo dziękuję:) Napisz mi proszę na PW jak mogę przekazać fanty. Mieszkasz w Warszawie? Jutro postaram się przejrzeć rzeczy i poskładać:)

Serdecznie dziękujemy ! :)

Posted
4 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Cieszę się, że jednak potrafią się zająć Kulą.... Plaga kleszczy i ich żarłoczność przeraża, bo okazuje się, że nie ma 100% ochrony :( Przepraszam, że nie podjęłam się bazarku, ale nie dałabym teraz rady :( obiecuję, że za jakiś czas coś wykombinuję dla Waszych Podopiecznych

Gusiaczku, tak bardzo pomagasz naszym podopiecznym, dziękujemy! :)

Posted
15 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Ewciu Perełka nie mieszka w Warszawie :(

Posted
Godzinę temu, UlaFeta napisał:

Byłam u Rokusia. ♡ 

Mowie wam. Podmienili psa. :) Milo było widziec go w super kondycji.

Szczęściara :) Bardzo się cieszę z dobrej kondycji Rokusia :)

Posted
8 minut temu, Gusiaczek napisał:

Szczęściara :) Bardzo się cieszę z dobrej kondycji Rokusia :)

Dal sie nawet wyglaskac:)ale pileczki nie oddal:(.Nie nalegalam.

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, UlaFeta napisał:

Byłam u Rokusia. ♡ 

Mowie wam. Podmienili psa. :) Milo było widziec go w super kondycji.

A tak się starałam, żeby ten nowy wyglądał jak stary Rokuś:)

Ula, bardzo miło było Cię gościć. Rokuś zachwycony jedną z czterech nowych piłeczek od Uli! Nie wypuszczał jej z pyszczka przez całą wizytę Uli, a puścił dopiero godzinę temu. Właściciwe nie sam, zabrałam mu ją podstępem, żeby choć troszkę pospał. Wcześniej niewdzięcznik powarczał na Ulę kiedy chciała mu ją zabrać. Teraz śpi jak kamień:)

Postaram się szybko zgrać zdjęcia i wrzucić tu kilka:)

A ze spraw przyziemnych - kupiłam dzisiaj paczkę karmy suchej i 10 saszetek dla kociaków ze skarpy. Koszt 27,59 zł.

Paragon.jpg

Posted

Zasypię Was zdjęciami Rokusia, ale to taki wdzięczny obiekt do fotografowania:) Peruszka zacieśnia więzy między nimi i wczoraj doszło do wspólnego leżenia na posłanku, a nawet wspólnej zabawy jedną zabawką:) A potem było wspólne leżakowanie:)

R12.jpg

R13.jpg

R14.jpg

R15.jpg

R16.jpg

Posted

Dzisiaj rano za to było ogólne konsumowanie smaczków od Ellig:) Niestety Rokuś nie pozwala wtedy podchodzić i zamruczał ostrzegawczo na Semika, który ganial ze swoim gryzakiem i chował go.

R17.jpg

R18.jpg

R19.jpg

R20.jpg

R21.jpg

Posted

Dziewczyny u Ewy to jest taki cieply dom,ze zal mi bylo wychodzic:(,ale coz nie mozna siedzic komus "na glowie"pol dnia.

Perelka to taka superowa psica,a imie oddaje caly jej charakter.Po prostu PERELKA.

A propos kanapy;ogladnijcie dokladnie zdjecia,Rokusiowi ciagle zwisaja lapy:)))))) i albo kanapa za mala.albo Roki za duzy.:)

Posted
12 godzin temu, UlaFeta napisał:

Dziewczyny u Ewy to jest taki cieply dom,ze zal mi bylo wychodzic:(,ale coz nie mozna siedzic komus "na glowie"pol dnia.

Perelka to taka superowa psica,a imie oddaje caly jej charakter.Po prostu PERELKA.

A propos kanapy;ogladnijcie dokladnie zdjecia,Rokusiowi ciagle zwisaja lapy:)))))) i albo kanapa za mala.albo Roki za duzy.:)

Nie ma wyjścia, trzeba wymienić kanapę:) Do czego to podobne, żeby psu łapy zwisały:-)

• Upvote 1
Posted

Wysłałam dzisiaj wielką paczkę do Perelki1. Mam nadzieję, że uda się zebrać jakieś fundusze na psiaki:) Zapłacę za wysyłkę po przyjściu faktury, ale wstępnie recepcja w mojej firmie wyceniła ja na 27 zł. Waży ponad 30 kg:)