Gusiaczek Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 2 godziny temu, Ellig napisał: Dobrego dnia dla Wszystkich! :) Dołączamy do życzeń z serdecznością :) Quote
Ewa Marta Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 Rokuś powitał mnie rano z piłeczką w pyszczku. Jak on lubi nowości:) Dostał dzisiaj troszkę nowej karmy zmieszanej z wątrobową. Zjadł z apetytem:) Nawet Semik chciał spróbować, dostał więc kilka groszków, które oczywiście okazały się super dobre, bo nie jego:) Za chwilę mojemu prawie owczarkowi będę kupowała karmę dla rotków:) Muszę w przyszłym tygodniu zabrać Kulke na RTG tylnych łapek. Cos się dzieje, ma problem ze wstawaniem, nie wskakuje na budę, co uwielbiala wcześniej robić. Coś się tam dzieje:( Poszukujemy osoby chętnej do zrobienia bazarku ciuszkowego z naszych fantów, w zamian za oddanie połowy dochodu z niego dla wskazanego przez tę osobę psiaka. Nie daję rady fizycznie przygotować bazarku, ciuszków mam sporo, a pieniądze niestety potrzebne są cały czas:( Quote
Perełka1 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 4 godziny temu, Ewa Marta napisał: Rokuś powitał mnie rano z piłeczką w pyszczku. Jak on lubi nowości:) Dostał dzisiaj troszkę nowej karmy zmieszanej z wątrobową. Zjadł z apetytem:) Nawet Semik chciał spróbować, dostał więc kilka groszków, które oczywiście okazały się super dobre, bo nie jego:) Za chwilę mojemu prawie owczarkowi będę kupowała karmę dla rotków:) Muszę w przyszłym tygodniu zabrać Kulke na RTG tylnych łapek. Cos się dzieje, ma problem ze wstawaniem, nie wskakuje na budę, co uwielbiala wcześniej robić. Coś się tam dzieje:( Poszukujemy osoby chętnej do zrobienia bazarku ciuszkowego z nmaszych fantów, w zamian za oddanie połowy dochodu z niego dla wskazanego przez tę osobe psiaka. Nie daję rady fizycznie przygotować bazarku, ciuszków mam sporo, a pieniądze niestety potrzebne są cały czas:( oferuję się Quote
UlaFeta Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 3 minuty temu, Perełka1 napisał: oferuję się Ewcia i Elzunia pewnie sie uciesza:)Koszty utrzymania zwierzakow nie maleja:( Ja w swoim imieniu bardzo dziekuje. Quote
Ewa Marta Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 3 godziny temu, Perełka1 napisał: oferuję się Ale super! Bardzo dziękuję:) Napisz mi proszę na PW jak mogę przekazać fanty. Mieszkasz w Warszawie? Jutro postaram się przejrzeć rzeczy i poskładać:) Quote
Ewa Marta Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 4 godziny temu, Gusiaczek napisał: Zmartwiłam się Kulą :( Trzeba przyznać że w tej chwili naprawdę zajmują się nią. Chodzą nawet na spacery, a 2 godziny temu (po 22) zadzwoniła Gośka i powiedziała, że wyciągnęli z Kulki 10 kleszczy:( Jestem załamana, bo ona ma obrożę Foresto i dodatkowo Fiprex:( Kazałam im obserwować ją uważnie, sama też widzę ją codziennie. Oby żaden wbity kleszcz nie był zarażony. Dzisiaj podobno zachowuje się normalnie i wskakuje wyżej. Na razie w takim razie poobserwujemy sunieczkę. Quote
Gusiaczek Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Cieszę się, że jednak potrafią się zająć Kulą.... Plaga kleszczy i ich żarłoczność przeraża, bo okazuje się, że nie ma 100% ochrony :( Przepraszam, że nie podjęłam się bazarku, ale nie dałabym teraz rady :( obiecuję, że za jakiś czas coś wykombinuję dla Waszych Podopiecznych Quote
Ellig Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 13 godzin temu, Ewa Marta napisał: Ale super! Bardzo dziękuję:) Napisz mi proszę na PW jak mogę przekazać fanty. Mieszkasz w Warszawie? Jutro postaram się przejrzeć rzeczy i poskładać:) Serdecznie dziękujemy ! :) Quote
Ellig Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 4 godziny temu, Gusiaczek napisał: Cieszę się, że jednak potrafią się zająć Kulą.... Plaga kleszczy i ich żarłoczność przeraża, bo okazuje się, że nie ma 100% ochrony :( Przepraszam, że nie podjęłam się bazarku, ale nie dałabym teraz rady :( obiecuję, że za jakiś czas coś wykombinuję dla Waszych Podopiecznych Gusiaczku, tak bardzo pomagasz naszym podopiecznym, dziękujemy! :) Quote
UlaFeta Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 15 godzin temu, Ewa Marta napisał: Ale super! Bardzo dziękuję:) Napisz mi proszę na PW jak mogę przekazać fanty. Mieszkasz w Warszawie? Jutro postaram się przejrzeć rzeczy i poskładać:) Ewciu Perełka nie mieszka w Warszawie :( Quote
UlaFeta Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Byłam u Rokusia. ♡ Mowie wam. Podmienili psa. :) Milo było widziec go w super kondycji. Quote
Gusiaczek Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Godzinę temu, UlaFeta napisał: Byłam u Rokusia. ♡ Mowie wam. Podmienili psa. :) Milo było widziec go w super kondycji. Szczęściara :) Bardzo się cieszę z dobrej kondycji Rokusia :) Quote
UlaFeta Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 8 minut temu, Gusiaczek napisał: Szczęściara :) Bardzo się cieszę z dobrej kondycji Rokusia :) Dal sie nawet wyglaskac:)ale pileczki nie oddal:(.Nie nalegalam. 1 Quote
Ewa Marta Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 4 godziny temu, UlaFeta napisał: Byłam u Rokusia. ♡ Mowie wam. Podmienili psa. :) Milo było widziec go w super kondycji. A tak się starałam, żeby ten nowy wyglądał jak stary Rokuś:) Ula, bardzo miło było Cię gościć. Rokuś zachwycony jedną z czterech nowych piłeczek od Uli! Nie wypuszczał jej z pyszczka przez całą wizytę Uli, a puścił dopiero godzinę temu. Właściciwe nie sam, zabrałam mu ją podstępem, żeby choć troszkę pospał. Wcześniej niewdzięcznik powarczał na Ulę kiedy chciała mu ją zabrać. Teraz śpi jak kamień:) Postaram się szybko zgrać zdjęcia i wrzucić tu kilka:) A ze spraw przyziemnych - kupiłam dzisiaj paczkę karmy suchej i 10 saszetek dla kociaków ze skarpy. Koszt 27,59 zł. Quote
Ewa Marta Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 Zasypię Was zdjęciami Rokusia, ale to taki wdzięczny obiekt do fotografowania:) Peruszka zacieśnia więzy między nimi i wczoraj doszło do wspólnego leżenia na posłanku, a nawet wspólnej zabawy jedną zabawką:) A potem było wspólne leżakowanie:) Quote
Ewa Marta Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 Dzisiaj rano za to było ogólne konsumowanie smaczków od Ellig:) Niestety Rokuś nie pozwala wtedy podchodzić i zamruczał ostrzegawczo na Semika, który ganial ze swoim gryzakiem i chował go. Quote
Ewa Marta Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 A tu Rokuś bawi się piłeczką od Uli:) Po powrocie Jacka, Rokuś natychmiast pochwalił się nową zabawką: Quote
EVA2406 Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Rokuś, dżentelmen, zostawił Peruszce trochę miejsca w legowisku :) A Wasza kanapa, choć duża, to za chwilę zabraknie na niej miejsca dla Ciebie i męża ;) 1 Quote
UlaFeta Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Dziewczyny u Ewy to jest taki cieply dom,ze zal mi bylo wychodzic:(,ale coz nie mozna siedzic komus "na glowie"pol dnia. Perelka to taka superowa psica,a imie oddaje caly jej charakter.Po prostu PERELKA. A propos kanapy;ogladnijcie dokladnie zdjecia,Rokusiowi ciagle zwisaja lapy:)))))) i albo kanapa za mala.albo Roki za duzy.:) Quote
Ewa Marta Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 12 godzin temu, UlaFeta napisał: Dziewczyny u Ewy to jest taki cieply dom,ze zal mi bylo wychodzic:(,ale coz nie mozna siedzic komus "na glowie"pol dnia. Perelka to taka superowa psica,a imie oddaje caly jej charakter.Po prostu PERELKA. A propos kanapy;ogladnijcie dokladnie zdjecia,Rokusiowi ciagle zwisaja lapy:)))))) i albo kanapa za mala.albo Roki za duzy.:) Nie ma wyjścia, trzeba wymienić kanapę:) Do czego to podobne, żeby psu łapy zwisały:-) 1 Quote
Ewa Marta Posted April 11, 2016 Author Posted April 11, 2016 Wysłałam dzisiaj wielką paczkę do Perelki1. Mam nadzieję, że uda się zebrać jakieś fundusze na psiaki:) Zapłacę za wysyłkę po przyjściu faktury, ale wstępnie recepcja w mojej firmie wyceniła ja na 27 zł. Waży ponad 30 kg:) Quote
Recommended Posts