Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to się porobiło:)
Ale same cudne mordki. Kudłaty słodziak i maleńka tak figlarnie łepek przekrzywia - to domownicy mają towarzystwo. Nie zazdrośni są? Że nagle 3 brzuchy więcej do drapania? A człowiek ciągle ma tylko 2 ręce...

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Isadora7']Ło matko co tu się dzieje?[/QUOTE]

No właśnie, ciociu Isadoro, no właśnie...... Czubka nosa mnie z tych psów nie widać, bu........

Posted

[quote name='Ryjonek']No to się porobiło:)
Ale same cudne mordki. Kudłaty słodziak i maleńka tak figlarnie łepek przekrzywia - to domownicy mają towarzystwo. Nie zazdrośni są? Że nagle 3 brzuchy więcej do drapania? A człowiek ciągle ma tylko 2 ręce...[/QUOTE]

wiesz, ze nie zazdrosne? Jakieś chyba gloopie mam yte psy, każdego przygarną do swego grona i tak maszerujemy na spacer do sadu, ja i 5 małych ogonków, w kojcu dużym Sonia, w małym Misia. Następują wspólne powitania, machanie ogonkami, dotykanie się noskami, no cyrk na kółkach. Chyba i ja doprawię sobie ogonek lub chorągiewkę, bo tak jakoś niepozytywnie wyróżniam się z tego stada :diabloti:

Posted

[quote name='malagos']Ale co mam powiedzieć temu kudełkowemu spod sklepu? Dziś też siedzi i czeka na jedzenie........[/QUOTE]
Małgoś, ja tam myślę, że jeden psiak w ta czy w tamta to już Ci różnicy nie zrobi :evil_lol: :diabloti: :eviltong:

Posted

No zostawić Was same na weekend i proszę... jakie dobre wiadomości ;)
Pchełka bardzo podobna do naszej Pchełki i jeśli tak samo cudny domek znajdzie, to... do nieba trafi, czego Jej życzę z całego serca :) Misia - cudo!!!! I faktycznie ten spod sklepu już większej różnicy nie zrobi :)
U nas też wszyscy domownicy bez problemu godzą się na kolejne tymczasy. No, Lesio oczywiście z wyjątkiem chłopaków ;) Poczciwe, dobre psiska. Im się trafiło jak ślepej kurze ziarno, to i innym nie żałują :)

Posted

To żeby Was i siebie rozbawić, w sobotę muszę zabrać z lecznicy w Ostrołęce kotkę syjamkę, tę której zdjęcia tu dawałam. Obserwacja kończy się złośnicy 29 września, bo pogryzła pana 14 września, i w sobotę zostanie wysterylizowana.
Ma ktoś pistolet?..........

Posted

Malagossy Bigossy chyba nie zostawicie kundełka pod sklepem głodnego?
Zasponsoruję karmę dla całego stada jak tylko przyjdzie wypłata:)
Chyba, że coś innego Wam potrzeba...

Posted

Ryjon, nie mogę wziąć kolejnego psa, to wykluczone.

Z Misią też nie będzie łatwo, ale tego się spodziewałam w myśl [B]żelaznej[/B] reguły, ze po 1 cudnej tymczasowiczce trafią ze 3 trudne przypadki. Misia to dzikuska. Wczoraj przypięłam jej smycz, udało się, bo jak nie ma gdzie uciec, to nieruchomieje. I wyprowadziłam ją z kojca........ Fruwała mi na końcu smyczy, próbowała zrzucić obrożę, gryzła smycz, uciekała na oślep. Zaczęła się bawić z Pchełką, ja biegałam za nimi. Udało mi się ją capnąć, wziąć na ręce i zanieść do kojca, bo bała się podejść do wyciągniętej ręki. Wieczorem powtórka. Dziś rano powtórka. Sama wskoczyła do kojca po takim "spacerze", widać, że z ulgą.
Już myślałam nad tym, żeby ją zawieźć na sterylkę, jak pojedziemy w sobotę po koteczkę, za jednym paliwem i zamachem, ale chyba nie ma pośpiechu. Misia na razie nie nadaje się do adopcji. musi choć trochę się oswoić ze smyczą i ludźmi, bo nawet sama wizyta w lecznicy będzie cyrkiem i męczarnią.
Pistolet nadal poszukiwany.

Posted

[quote name='Gosiapk']Kiedy będzie zdjęcie Malagosi machającej ogonkiem i dotykającej się noskiem z psiakami? :)[/QUOTE]

Już nawet nie mam siły machać tym ogonkiem, choćbym i go miała.........

Posted

[quote name='Ziutka']Pożyczyć Ci ??? :diabloti:[/QUOTE]

Ziutka, nie dżaźnij, mówię Ci.......
Był drugi telefon o Szeleczkę - znów te 100 km..... Pani ma pomyśleć.

Posted

[quote name='malagos']Ziutka, nie dżaźnij, mówię Ci.......
Był drugi telefon o Szeleczkę - znów te 100 km..... Pani ma pomyśleć.[/QUOTE]

Bez 100 km chyba się nie da.
Do Warszawy mogę zabrać :)

Posted

a jakbym dziś zrobiła zdjątka tej maliźnie, Pchełce, to .... Ziutka, co?........... i jakiś krótki tekścik........
Plosę slicnie........
Mazowszanko, dziękuję :) Na razie zapisuję sobie numery do tych pań i podświadomie czekam na TEN telefon. Ale prawdę mówiac miałam nadzieję na wiecej zapytań w sprawie Szelki.

Posted

[quote name='malagos']a jakbym dziś zrobiła zdjątka tej maliźnie, Pchełce, to .... Ziutka, co?........... i jakiś krótki tekścik........
Plosę slicnie........
[/QUOTE]
Małgoś...przecież wiesz, że Józefka dla Ciebie wsio :loveu: więc nigdy nie pytaj tylko ślij :cool3: