Ziutka Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='Gosiapk']Dedukcja, Watsonie, dedukcja! - mówi ciotencja Ziutencja[/QUOTE] Poczekaj GosiaczQ, zaraz TZ coś wymyśli znowu :diabloti: Quote
Gosiapk Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='Ziutka']Poczekaj GosiaczQ, zaraz TZ coś wymyśli znowu :diabloti:[/QUOTE] TZmestudio czy TZZiutka? :) Quote
Ziutka Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='Gosiapk']TZmestudio czy TZZiutka? :)[/QUOTE] mestudyjko rzecz jasna :cool3: Quote
mestudio Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 TZ idź spać. A pan nie jest na obserwacji? Tylko kota tam trafiła? Ja bym pana też poobserwowała. Kiedyś dawno temu w zamierzchłych czasach pięknej młodości mojej, mój kocur też mnie pogryzł i nie umarłam, on tez przeżył. Quote
Nutusia Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Szeleczka na fotach niezbyt szczęśliwa, ale dziś jest już z pewnością dużo lepiej. A z tą kicią to nie rozumiem... Własnego kota na obserwację oddać, bo ugryzł?!?!?!?! W takich okolicznościach przyrody, moją musiałabym oddawać niemal codziennie! Zdecydowanie pana bym poddała obserwacji - i to takiej z bardziej z tych "uciążliwych" ;) Quote
malagos Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Eh, ludzie są różni - przez 4 lata kota pana nie lubiła i w końcu pan sie wkurzył, że nawet na czas obserwacji (TŻ-ie Mestudio - ciągle piszę o tych 15 dniach :) bo tyle trwa obeswacja wsciekliznowa) dał kota do lecznicy, a nie tak normalnie, ze lekarz przychodzi do domu i obserwuje zwierzę). Mamy czas do 4 października. a Szeleczka ślicznie przespała noc, rano po spacerku zjadła trochę mięska. Bardzo lubię tego psa, jest rewelacyjna. To tak ogólnie. Dziś moja koleżanka, która mieszka w Makowie Maz. i która jeździ sobie rekreacyjnie na rowerze codziennie po 20 km zaczęła mi opowiadać o ... małej płowej suni, którą widywała w kukurydzy i której od kilku dni nie ma..... :cool3: Quote
jaanka Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Jak dobrze że juz po sterylce . Śliczna ta syjamka , co Ci ludzie mają we łbach :( Quote
Patmol Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 cudna ale chyba taka bardziej tajska ja mam podobnego kota, ale w [I]typie (zgarnięty [/I]zimą z ulicy[I])[/I] -jak na mnie popatrzył tymi niebieskimi oczami (po wyleczeniu zapalenia spojówek) to został na stałe bardzo inteligentny ugryzł mnie tylko raz:diabloti: ale mocno :mad: Quote
Mazowszanka13 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 A majtek nie zjadła jak byłaś w pracy ? Quote
Ryjonek Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 A ta koleżanka może potrzebuje psiego towarzystwa do jeżdżenia na rowerze???? Quote
Ryjonek Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 A ja dzisiaj wracając z pracy wypatrzyłam takie coś biało - czarne jak śmiga przez 6 pasów Grójeckiej na drugą stronę...Więc nie zastanawiając się długo stwierdziłam, że zanim wbiegne do domu to stworzenie już będzie plackiem na ulicy, porzuciłam zakupy tudziez firmowy komputer w okolicznym sklepie i dawaj gonić toto. Po 40 minutach i mimo pomocy 3 osób, które zupełnie niezależnie próbowały złapać przerażonego psiaka, akcja się nie udała. Zwierz w pewnym momencie skręcił w małą uliczkę i tam zapadł się pod ziemię... Ale byłam zdziwiona, że jednak tyle osób zainteresowało się losem uciekającego psa. Zawsze miałam mieszkańców Warszawy za buraków, a tu prosze. Nie byłam jedyna. Chociaż z drugiej strony 4 osoby na tłum pieszych to nie jest jakieś nie wiem jakie szaleństwo... Quote
malagos Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 [quote name='Ryjonek']A ta koleżanka może potrzebuje psiego towarzystwa do jeżdżenia na rowerze????[/QUOTE] E tam, ona ma yorka z pseudo........ dobrze, że chciałas pomoc temu psiakowi :) Ten czarno-biały stworek u nas też dzikuś, nie chciał podejść do mnie, tylko się cofał z opuszczona głową i ogonem pod brodą........Jemu też trzeba pomóc, jest taki brudny,, skołtuniony. Quote
Mazowszanka13 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 To ile jest tych psów do wzięcia w miejscowości K., bo już się pogubiłam ? Quote
malagos Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 [quote name='Mazowszanka']To ile jest tych psów do wzięcia w miejscowości K., bo już się pogubiłam ?[/QUOTE] Ta liczba się niestety zmienia, choć do tej pory był spokój. Jest duży ONkowaty, mała sunia lisek i to coś czarno-białe. A moze dziś pomyślimy o ogłoszeniach? [B]Ziutka, [/B]co Ty na to?............... Quote
mestudio Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='malagos']Ta liczba się niestety zmienia, choć do tej pory był spokój. Jest duży ONkowaty, mała sunia lisek i to coś czarno-białe. A moze dziś pomyślimy o ogłoszeniach? [B]Ziutka, [/B]co Ty na to?...............[/QUOTE] Ziutka na pewno jest chętna :-D TZmestudio Quote
Mazowszanka13 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Ziutka wezwana do tablicy nie ma wyjścia :lol: Quote
malagos Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 A ja nie wiem, jak ją oddamy. już się martwię. Ten wybór domu, żeby dobrzy ludzie się trafili, rozmowy, rozterki...... Szeleczka to pies idealny. Takich można mieć z dziesięć. Quote
Ziutka Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='mestudio']Ziutka na pewno jest chętna :-D TZmestudio[/QUOTE] TZ a Ty jak zwykle masz racje :diabloti: W takim razie czekam na maila Biggossku Malagossku :loveu: Quote
malagos Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 to się zaraz wyśle i zdjęcia, i tekścik. Dziekuję Wam, Ziutki! Quote
Ziutka Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='malagos']to się zaraz wyśle i zdjęcia, i tekścik. Dziekuję Wam, Ziutki![/QUOTE] Oki doki, Ziutki czekają :cool3: Quote
malagos Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Wysłałam zdjęcia, kilkanaście bo nie wiem, które wybrać. Teraz dobry czas, bo zbliża się weekend, ludzie mają wolne, i może ktoś przeczyta ogłoszenia. Quote
Incia Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Zapraszam na nowy bazarek dla Fundacji Kastor! [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/232550-Efektowne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Fundacji-Kastor%21Zapraszamy-do-02-10-godz-22%21%21%21"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...dz-22%21%21%21[/URL] Quote
Nutusia Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 To ja kciukaski za idealny domek dla idealnej Szeleczki trzymiem. Z taką adopcją o tyle łatwiej, że przynajmniej nie ma obaw o zwrot z powodu niszczycielstwa, szczekactwa czy innych "wad". Ale wiadomo - u nikogo pies nie będzie miał lepiej niż u nas (choć akurat moje wyadoptowane w większości mają o niebo lepiej :)) York z pseudo... a miałam pytać dlaczego wcześniej nie zagaiła owa pani o suni w kukuryczy... Quote
malagos Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 No właśnie, ja też się zastanawiam, że ludzie, w sumie o dość wrażliwym sercu, mogą codziennie przez 3 mies. widzieć psią biedę i nie reagować. I ta pani wie, ze pomagam psom, ze ciagle coś mam na dt....... Quote
Nutusia Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 No co... lato było, ciepło, budę miała, chodziła, czyli z głodu nie konała - wystarczy dla spokojności sumienia, nie?... Quote
Recommended Posts