malawaszka Posted January 29, 2018 Author Posted January 29, 2018 5 godzin temu, ania0112 napisał: Doskonale rozumiem Monikę dlatego napisałam ze po części ich rozumiem. Rozumiem to nie poradzenie sobie z psem agresywnym ale zdecydowanie nie rozumiem jak można tak oddać na juz i od razu a także się nie interesować. Widziałam zdjęcia aryi ... nie wygląda na agresywna .. a hotel potwierdza ze ma dziwne odruchy ? wg oceny z hotelu Arya to o niebo lżejszy przypadek niż Macho, ale też musimy brać poprawkę na to, że jest w nowym miejscu, że nie jest z ludźmi w domu, itd - ale w opinię Weroniki wierzę, a już w ogóle nie ma mowy o jakims rozdwojeniu jaźni czy konieczności podawania psychotropów, jak zalecali tam "spece" Quote
Kate1205 Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 14 godzin temu, AnkaG napisał: A teraz? - fajne dogo - ja wiedzę a wy nie. Ja tez widze, cuuudo :-) ja poleglam na wstawianiu tu zdjec. Szkoda ze nie mozna jednym kliknieci jak na fb Quote
ania0112 Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Po kolejnej próbie ja też widzę pieszczocha na kolanach. Oo aż takie grube diagnozy tam stawiali? Masakra Quote
Kate1205 Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 Myslalam o agresji. Nie mam duzego doswiadczenia ale wydaje mi sie ze pies nie jest z gruntu zly tylko zle doswiadczenia powoduja ze jest agresywny. Czy mam racje? Moj Choco jak go wzielismy mial czasem napad jakiegos leku np jak uslyszal cos za oknem i byl wtedy strasznie zly. Ale z kazdym miesiac bylo lepiej, a teraz najwiekszy przytulak w domu. A jak wracamy z pracy to choco najbardziej sie cieszy Quote
AnkaG Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Kate to chyba jak u ludzi - połowa to geny a połowa wychowanie i doświadczenie. Wasiu i jak Arya? Zrobiliśmy kontrolne badanie koo i nie ma już lambdii Karim. :) Quote
Kate1205 Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Super ze Karim zdrowy. Arya biedna ze ja tal oddali. zosia cudna. A ja walcze z krwotocznym zapaleniem nerek, teraz zostal bol brzucha ale nie wiem czy od tych nerek. Jezdzilam od weta do weta niby byla trxustka a to nerki sie okazaly Quote
AnkaG Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Kate zdrówka dla Teddego, trzymamy kciuki za poprawę. Quote
malawaszka Posted February 11, 2018 Author Posted February 11, 2018 Kate i jak te nerki??? to Teddy? Tydzień temu byłam w Miedarach po suczkę - śmierdziuchowaty kołtunek z łysymi plecami, w piątek ja ostrzygłysmy z Ula i zobaczcie jakie cudeńko, trochę zmulona na fotach bo była świeżo wybudzona po sterylce Quote
malawaszka Posted February 11, 2018 Author Posted February 11, 2018 dawno nie pokazywałam moich - Zorka i Zośka, gdzieś tam Hugo się przewija Quote
uxmal Posted February 11, 2018 Posted February 11, 2018 3 godziny temu, malawaszka napisał: Tydzień temu byłam w Miedarach po suczkę - śmierdziuchowaty kołtunek z łysymi plecami, w piątek ja ostrzygłysmy z Ula i zobaczcie jakie cudeńko, trochę zmulona na fotach bo była świeżo wybudzona po sterylce pięeeeekna, Nie wiedziałam, ze sznaucerom fioletowy kolor pasuje. Ciągle kupowałam czerwień :) Sunia ma łyse plaski chyba w tym samym miejscu co Szagi. Quote
AnkaG Posted February 11, 2018 Posted February 11, 2018 Jakie szczęśliwe mordeczki :) Lolek fajnie się z Tinką bawi :) Quote
ania0112 Posted February 13, 2018 Posted February 13, 2018 Sunia z miedar cudo. Kropka zawsze mnie powala :) a na 3 od końca zdjęciu dużych to zorka stoi śmiesznie, kiedyś było identyczne zdjęcie rudej przez Ciebie zrobione :D Quote
WATACHA Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 A to na ogonie u Zory to też jakiś guz? Quote
Kate1205 Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Zdjecia cudne. Dzis rano przypomnialo mi sie zdjecie z walentynek w tamtym roku Moniki i myslalam ze bylo z Orionem a to byl Hugo. Ja tez mam swego Walentego-Choco dzis od roku z nami Quote
malawaszka Posted February 14, 2018 Author Posted February 14, 2018 2 godziny temu, WATACHA napisał: A to na ogonie u Zory to też jakiś guz? o to pod ogonem, jak tyłem jest Ci chodzi? tam tak, też ma tam jakiś badziew :/ Quote
Kate1205 Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Moniko lolus ma kamienie w nerkach? Jest na royal renal? Moj teddy ma opanowane zapalenie nerek je jedzenie gotowane ale nie wiem czy powinien jesc renal. Pytalam weta kilka razy ale nie doczekalam sie odpowiedzi. Z tego co widze to u nas jest leczenie objawowe czyli jak sie cos dzieje to leki a jak nic sie nie dzieje to nic. Nie wiem czy to tak jest z nerkami. Macie jakies doswiadczenie jak zdiagnozowac i leczyc nerki? Quote
malawaszka Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 nie w nerkach kamienie - w pęcherzu miał kryształki, to jeszcze nie kamienie, jest na hillsie urinary care c/d (to jak pies ma struwity, bo rodzaje kryształów sa różne i karmę się pod to dobiera bo mozna zaszkodzić), polecam też farminę vet life odpowiednia do rodzaju kamieni Nerki najlepiej diagnozować u Dr Neski pod Warszawą - Ona zrobi badania jakie trzeba, no i pokieruj co i jak pies powinien mieć podawane Quote
ania0112 Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 U nas inka ma kamienie w pęcherzu ale inne niż Lolek bo naszych chemicznie/ pokarmowy nie da się usunąć. I je hills weterynaryjnego pod swoje kamienie czyli urinary i/d. Teraz się okazało ze ma alergie na kurczaka i chyba jakaś ilość jego jest w tej karmie i ma mega uczulenie... wiec od 2 dni zmieniamy karmę. Na razie walczymy z alergia a potem dobierzemy nowa karmę na ten pęcherz. .. ale karma się sprawdzała bo od lipca nie miała ataku bolowego. W czwartek mamy usg żeby sprawdzić jak nasze kamienie. . Super ze tyle adopcji :) Quote
Anula Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Wszystkie psiaki są przepiękne.Sznaucerki mają w sobie to coś,że przyciągają wzrok. Mam jedno całe opakowanie Ipakitine i trochę Chitofosu na nerki po mojej Sawani.Może się jakiemuś psiaczkowi przyda.Mogę wysłać prosząc tylko o zwrot za wysyłkę.Pomyślcie. Quote
malawaszka Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 Anula może ktoś inny bardziej potrzebuje - my teraz nie mamy nerkowego psiaka na szczęście, a jeszcze mi zostało trochę tych specyfików po Kredzi :/ Quote
Recommended Posts