Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kapsel jedzie w sobote do nowego domu. Będzie miał młodego pana- Kacpra. Jak oni poradzą sobie z tymi dwoma imionami- nie wiem. Ja dzisiaj na Kacpra mówiłam Kapsel a na Kapsla- Kacper :megagrin:

Posted

Ciężka noc za nami ble... Vika miała atak - na szczęście usłyszałam go zanim się na dobre rozpoczął więc szybko mogłam zareagować i nie rozhulał się jakoś bardzo, ale potem małpka nie chciała spać, ostatnio robię tak, że po ataku biorę ją na dwór bo zwykle się musi załatwić i potem zawijam w kocyk i śpimy, dziś wojowała pół nocy bo spać nie będzie :mdleje: a jak ona nie śpi to ja też nie więc ją trzymałam póki nie przysnęła, wtedy ja mogłam też ale tak się budziła ciągle, potem Piździa miała sraczkę i musiałam znowu wstawać - odwiedziła wieczorem stołówkę u cioci Czesi :madgo: 

Z Silverkiem muszę podjechać do weta na dniach bo mam schizy, że dużo pije i też czasem jak wstaje to popuszcza i nie wiem czy to przez wiek czy coś się dzieje - lepiej sprawdzić, no i serduszko też trzeba znowu skontrolować - jak Viki dostała ataku i siedziałam z nią na podłodze to obok leżał Silver i nie wiem czy słyszałam moje czy jego serce bo nie mogłam się dobudzić, ale czyjeś serce biło bardzo głośno :mdleje:

Posted

Biedna Monika i futrzaki  :calus: . Ja mam tylko dwójkę, ale jak coś się dzieje to mi głowa puchnie :lookarou: . Zdrówka życzymy psiaczkom i dużo siły Pani Prezes :kiss_2:

Posted

Oj niewesoło.

Silverek boroczek może pić ze stresu teraz. Jakby nie było zmienił dom. W tym wieku psiak jednak potrzebuje ciut więcej czasu. Myslę że mu nic nie dolega- tylko starość. Jak to mówia" Starość panu Bogu nie wyszła...". Ale ja i tak kocham staruszki.

Duże psy w starszym wieku bardzo często popuszczają mocz. 

Posted

Małe też popuszczają - to nie nowość dla nas ;)

Trzymać kciuki bo kurczaczki normalnie aż się boję pisać, ale .... :Cool!: :cunao:

Trzymam mocno ..czyżby Safi ??????????????  :jumpie:   a może chłopczyk ???????  obojętnie kto byle do domku :)

..tylko jedną ręką mogę trzymać      ..a w tej drugiej (po zabiegu) już dzisiaj potrafię "facka" pokazać :megagrin:  a wczoraj nie mogłam bo w ogóle nie miałam czucia w tym palcu. 

Posted

Trzymam mocno ..czyżby Safi ??????????????  :jumpie:   a może chłopczyk ???????  obojętnie kto byle do domku :)

..tylko jedną ręką mogę trzymać      ..a w tej drugiej (po zabiegu) już dzisiaj potrafię "facka" pokazać :megagrin:  a wczoraj nie mogłam bo w ogóle nie miałam czucia w tym palcu. 

smsów się nie odczytuje to się nie wie :siara:

Posted

Trzymam kciuki, trzymam, żeby się udało... Obstawiam Safi...

Współczuję nocnych wrażeń. Masz urozmaicenie, jak widać.

Co do stołówki u Pani Czesi to my też mamy takąż u Pana Irka i dziś Grace się tam też pożywiała, najprawdopodobniej kurzymi korpusami z rosołu - mnóstwo ostrych kości, które sąsiad wystawia na drogę dla swojego kota (tak, tak, karmi swojego kota nie wiadomo dlaczego poza swoją posesją  i to korpusami - widziałam raz jak wystawiał i wołał tego kota, żeby wyszedł z posesji na drogę na obiadek). Oby nie trzeba było jej ratować drugi raz, jak będzie miała dziurę w żołądku.

My dziś na kontrolną wizytę i mam nadzieję, że palec Grace uratowany.  (za to Honda wytarzała się w ścierwie toczonym przez larwy i robactwo, fuuuuj!)

Posted

Łooooooooooomatkooooooooooo!!!! :kciuki: :kciuki: :kciuki:  :bigcool:

Odczytałam dopiero tertaz bo telefon został w bluzie i nie słyszałam, że sms przyszedł. :flaming: