Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Państwo co mieli suczkę to albo jakaś pomyłka, albo ja już o nich zapomniałam - więc nie byli warci zachodu widocznie :oops: ale Państwo z Legnicy przyjeżdżają jutrooooo - dziś była u nich wizyta - wszystko ok więc - trzymajcie kciuki za jutro!!! Bari to super pies - uwielbiam go na ogrodzonym terenie - oj jaki on wtedy jest przymilny, jaki skupiony na mnie - cudo nie pies, ale już poza ogrodzeniem - łobuz, który ma w nosie drugi koniec smyczy... Muszą z nim popracować nad kontaktem, totalne przeciwieństwo Safi - Safi tylko czeka żeby na nią spojrzeć, wręcz nie można jej chwalić wylewnie bo dostaje szajby ze szczęścia, a ten ... Baran... ma w nosie... smaczki, pochwały - mogę sobie w kieszeń włożyć, na zawołanie przybiegnie owszem nawet z radością (czasem), ale bywa i tak, że nie zdąży nawet dobiec do mnie ani wziąć smakołyka, a już MUSI zawrócić i przeć do przodu :shake:

Posted

aaa o trymowanie - nie miałam nigdy w ręce elektrycznego trymera - jak to działa? jeśli już trymuję (co nie zdarza się często) to ręcznym

Ja też mam ręczny,ale nie jestem w trimerach na bieżąco więc myślałam ze jest elektryczny też..

Trzymam kciuki za barusia :-)
Safi też cudna :-)
Posted

przestań! Kazdy pies jest inny i to , że Mondy łobuzuje to nie znaczy ze Bari tez będzie, pozatym Bari jest młodszy od Mondiego, Mondy był dłużej u Ciebie niż bari i mondy siedział dłużej w schronie!

a o Safi jakies pytania były?

Posted

Bari pojechał - bardzo fajnych ma ludzi - oby się nie zniechęcili z tym ciągnięciem, przeszlismy się na spacer zanim pojechali i łobuz pokazał na co go stać :lmaa:  bardzo nieładnie się pokazał z tym, bo reszta super - przywitał się pięknie, potulił się i zaraz jazda do przodu... a ze mna na spacerze dziś wcześniej  było ładnie - jakis przełom był jakby, ale co z tego jak z nimi będzie trzeba od początku... no ale muszą dać radę - muszą!!!!

Dla Safi:

SAFIYA - niezwykła młoda suczka - mix sznaucer średni

SAFIYA - cudowna młoda mix sznaucerka średnia. Wesoła, łagodna, energiczna - baaaardzo bystra i szybko się uczy, jest posłuszna, chłonie całą sobą kontakt z człowiekiem i bardzo chce żeby opiekun był z niej zadowolony. Trzeba popracować nad emocjonowaniem się bo jak się rozkręci to skacze i chce całować, ale już załapała, że to nie jest pożądane zachowanie i z każdym dniem jest lepiej. Nie ucieka, trzyma się blisko opiekuna na spacerach, co chwilę podbiega i cieszy się kontaktem. W samochodzie bardzo grzecznie jeździ, u weterynarza też wstydu nie przynosi.
Safiya ma około 4 lata, jest wielkości drobnego sznaucera średniego - waży 14,5 kg, przekochana, ogromnie spragniona bliskości człowieka, bardzo grzeczna, łagodna - kocha ludzi.

Safi jest zaszczepiona, zachipowana, wysterylizowana.

Szuka domu! Obecnie przebywa w okolicach Siewierza woj. śląskie
tel. 608 464 683
[email protected]

Posted

Dzięęękiiii - oby ktoś fajny zadzwonił :kciuki: a ja nie wiem jak to zrobię, ale muszę pomyśleć o towarzyszu dla niej, szkoda że od myślenia on się tu nie pojawi :nonono2:

wiesz... no przylazł Ci i Lays kiedys i ten Onek... i w karwacie sznup... :razz"

Posted

Cudownie, tak się cieszę ze barus ma dobry dom:-)
Taki jak Mondy to był tylko Dori ... Dori tylko kupy nie robił w salonie ale też niszczył
Mondy czekał na nas :-) ma też zalety piękne oczy no i nie gryzie :-) chociaż powiem Wam ze nasze psy się boją mondiego, nawet lab co zawsze pierwszy teraz ustawia się za mondim. Mondy boi się za to naszego sznaucerka średniego muffina który rządzi wszystkimi psami a jest najmniejszy

Posted

Taki jak Mondy to był tylko Dori ... Dori tylko kupy nie robił w salonie ale też niszczył
Mondy czekał na nas :-) ma też zalety piękne oczy no i nie gryzie :-) chociaż powiem Wam ze nasze psy się boją mondiego, nawet lab co zawsze pierwszy teraz ustawia się za mondim. Mondy boi się za to naszego sznaucerka średniego muffina który rządzi wszystkimi psami a jest najmniejszy

Posted

Posted

wiesz... no przylazł Ci i Lays kiedys i ten Onek... i w karwacie sznup... :razz"

w sumie racja...

Mondy czekał na nas :smile: ma też zalety piękne oczy no i nie gryzie :smile: chociaż powiem Wam ze nasze psy się boją mondiego, nawet lab co zawsze pierwszy teraz ustawia się za mondim. Mondy boi się za to naszego sznaucerka średniego muffina który rządzi wszystkimi psami a jest najmniejszy

no i niech mu Muffin dupsko złoi za to zachowanie niedobre... :nonono2:

a do safi..... wysterylizowana jest? Może warto dopisac?

Wrzuć Ayo do Safi i po problemie :P

widzisz zapomniałam o tych sprawach- tak po sterylce jest - jakiś rzeźnik ją sterylizował :( ślad ma jak po laparotomii  :( gnoje pieprzone... ile psów nie przezywa tych bandyckich zabiegów to nei wiem - to jest draństwo największe - uczą się na nich, albo nie wiem kto te zabiegi robi, a w książeczce podpisany pod sterylką DR NAUK WET!!!! wstydziłby się podpisywać pod tak zrobionym zabiegiem!!! :madgo:  kasa kasa kasa... same bluzgi i się cisną na usta...

Ayo nie ma szans - on jest za mały i wylazłby między prętami chyba, poza tym tutaj mają być duże psy, a nie maluchy - Safi tu jest przez przypadek właściwie :lol: