Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Frotka13wrze2014/DSC_1287.jpg.html]DSC_1287.jpg[/URL]

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Frotka13wrze2014/DSC_1289.jpg.html]DSC_1289.jpg[/URL]

no to chyba wszystkie zaległości wstawione

Posted

Za niski mocznik może świadczyć o długotrwałym niedożywieniu.  Nie chodzi nawet o ilość, ale o jakość jedzenia.  Jest efektem przemiany białka.

Niska kreatynina często świadczy o podeszłym wieku lub przesadnie szczupłe.  W ciąży też te dwa poziomy najczęściej są za niskie.

Dystrofia mięśniowa lub dystemia  też są powiązane z niska kreatyniną.

Madra jestem, bo ostatnio Zmorka te dwa wskaźniki miała bardzo blisko dolnej granicy i nabiłam sobie łeb ;)

Głównym składnikiem jedzenia są tam tłuczone kawałki kości. Nie mielone tylko tłuczone. Właśnie takimi kawałkami wymiotowała Safi w samochodzie. Niektore psy umierają od tego bo ostre kawałki przebijają jelita  :-(

Posted

Po licho mam wymyślać imiona jak nikt ich nie chce? :krach:

No dobra:

Sucz- Iskra lub coś dla Moniki specjalnie - Yerba :siara:

pies: Bosman, Ivo, Enter

Posted

Jak Yerba to coś podobnego w brzmieniu. Ayo np ;)

Krótko i na temat ;)

W dialekcie Yoruba znaczy to szczęśliwy, radosny. Dobre imie na dobry start ;) Trochę czarów nie zawadzi ;)

Posted

U nas:

Ulka12: Silver,Safiya
malawaszka: Viki,,Bari
Pysia:
Brokatka i ania0112: Figa,
JOAPG:
hotel missieek: Roko
marako:
WATACHA: Myszka,
Małgosia H.: Efra
DoPi: Carbon

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Lays,Lamia ,Szaman ,Mondy,Ozzy,Frotka

Posted

U nas:

Ulka12: Silver,RODZEŃSTWO
malawaszka: Viki,,Bari, Safiya
Pysia:
Brokatka i ania0112: Figa,
JOAPG:
hotel missieek: Roko
marako:
WATACHA: Myszka,
Małgosia H.: Efra
DoPi: Carbon

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Lays,Lamia ,Szaman ,Mondy,Ozzy,Frotka

Posted

o matko wilcza nie pij tyle!!! narobiła bałaganu i poszła, a ja się tyle zdjeć nnawstawiałam i teraz nikt ich nie zobaczy bo wilcza klepie bez opamętania :lmaa:

rodzeństwo ma imiona - Yerba i Ayo